ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο «Αθηνά»: Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα και τρία ονοματεπώνυμα. Μέρος Β.

(συνέχεια από την χθεσινή ανάρτηση)


Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα Νο 2.

«….Η απόφαση λειτουργίας των νέων Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ υπήρξε αποτέλεσμα διαλόγου με τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πορισμάτων της Ειδικής Επιτροπής Χωροταξικού Σχεδιασμού και αποφάσεων των αρμοδίων Τμημάτων ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), προκειμένου να λειτουργούν Τμήματα με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας…...
 …..Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδέχτηκε τις προτάσεις των δύο αρμοδίων Τμημάτων του ΕΣΥΠ και προώθησε σχετικά Προεδρικά Διατάγματα στα οποία περιλαμβάνονται οι ανωτέρω ιδρύσεις προκειμένου να στηρίξει την ποιοτική αναβάθμιση κυρίως των περιφερειακών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ…Ι».   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 30 Απριλίου 2009 επί Υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου της Κυβέρνησης Κων. Καραμανλή , αναφορικά με την ίδρυση νέων τμημάτων ΤΕΙ μεταξύ των οποίων και το 2ο Τμήμα ΤΕΙ στη Λευκάδα (Π.Δ. 23 ΦΕΚ 44 Α, 2009).
 

 


 
«Η εκπαίδευση είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Βέβαια, είναι βαριά ευθύνη να ξέρεις ότι 1.800.000 παιδιά, από 5 έως 22 χρόνων εξαρτώνται από εσένα. Νιώθω όμως ικανοποίηση, γιατί βλέπω να προχωρούν πολλά θέματα. Παύει η Ελλάδα να είναι η Ψωροκώσταινα της Ευρώπης. Είμαστε ήδη στην εκπαίδευση, σε σημαντικά θέματα, αρκετά πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» Υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου (Εγκαίνια 21ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου Αττικής, Ιανουάριος 2004)

«Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η χώρα μας βρέθηκε να κατέχει το επίσημο πρωτείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό γιατί επισήμως η EUROSTAT ανακήρυξε για το 2002, την Ελλάδα πρώτη ανάμεσα στις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ποσοστό συμμετοχής των παιδιών της στην ανώτατη εκπαίδευση. Με βάση τα στοιχεία αυτά, το 58% των παιδιών ηλικίας 18 ως 21 ετών, βρίσκονται σε ένα ελληνικό ανώτατο ίδρυμα. Ξεπεράσαμε έτσι χώρες- σημεία αναφοράς- όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, ακόμα και η Σουηδία, η χώρα με το πιο ολοκληρωμένο κοινωνικό κράτος σε όλη την Ευρώπη. Αποστείλαμε επίσης τα στοιχεία του 2003 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου χάρη στην σταθερή διεύρυνση της ανώτατης εκπαίδευσης και με την δημιουργία νέων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το 60,2% των παιδιών μας σήμερα είναι στην ανώτατη εκπαίδευση».  Πηγή : Πέτρος Ευθυμίου, http://petrosefthymiou.gr/wordpress/ypourgeio-paideias/ [accessed 4/2/2013].
 
 
«Αν είχαμε πολλούς υπουργούς Παιδείας στην Ε. Ε. σαν τον Πέτρο Ευθυμίου, θα είχαμε πιο γρήγορα βελτιώσει τα εκπαιδευτικά μας συστήματα ». (Βιβιάν Ρέντινγκ,  Επίτροπος  στην Ε.Ε. για θέματα Παιδείας από το 1999 έως το 2004).
 
 
Ο Πέτρος Ευθυμίου σαν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας (2000-2004), στην κυβέρνηση Σημίτη, έφερε τα ΤΕΙ στην Λευκάδα με την Υ.Α. 134147/Ε5/2003 ΦΕΚ 1817 Β’.  Έμμεσα σύμφωνα με τον τωρινό Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο,  ο Πέτρος Ευθυμίου έχει ευθύνες για τις παθογένειες τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα λόγο του πελατειακού πολιτικού συστήματος. Παράλληλα ο τωρινός Υπουργός έμμεσα θεωρεί ότι η  Βιβιάν Ρέντινγκ,  Επίτροπος  στην Ε.Ε. για θέματα Παιδείας, την εποχή εκείνη, είχε λάθος εκτιμήσει  τον Πέτρο Ευθυμίου. Σήμερα η  Βιβιάν Ρέντινγκ από το Λουξεμβούργο είναι Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Δικαιοσύνης.  
Επίσης ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος έμμεσα πλην σαφώς, κατακεραυνώνει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και την Κυβέρνηση Κων. Καραμανλή ότι η ίδρυση του 2ου τμήματος ΤΕΙ στη Λευκάδα έγινε για λόγους πελατειακής πολιτικής. Σαν να μην αρκεί αυτό έμμεσα ισχυρίζεται ότι τότε το υπουργείο Παιδείας έκρυβε την πελατειακή του πολιτική μέσα σε επιτροπές και αποφάσεις που αντί να αποσκοπούν στην «ποιοτική αναβάθμιση κυρίως των περιφερειακών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ …..με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας», παραπλανούσε τον Έλληνα ψηφοφόρο. 
 
Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα Νο 3.
 
 
(συνέχεια με το Μέρος Γ αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου