ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τα βιογραφικά όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών που εκλέχτηκαν και οι μέχρι στιγμής σταυροί.

Oι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Μανώλη Γλέζος
Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 στο χωριό Απείρανθος Νάξου.Το 1939 δημιούργησε μια αντί-φασιστική ομάδα νεολαίας ενάντια στην ιταλική κατοχή της Δωδεκανήσου και τη δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής συμμετέχει ενεργά στην αντίσταση. Στις 30 Μαΐου 1941, αυτός και ο λευκαδίτης Απόστολος Σάντας υπέστειλαν τη γερμανική σημαία με τον φερόμενο αγκυλωτό σταυρό (του Γ’ Ράιχ) που βρισκόταν στην Ακρόπολη, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς. Ο Γάλλος στρατηγός Ντε Γκωλ χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως “Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης”. Καταδίκάστηκαν από τους Γερμανούς σε ερήμην θάνατο. Στις 24 Μαρτίου του 1942  Γλέζος και Σάντας συλλαμβάνονται από γερμανικό κλιμάκιο και φυλακίζονται στις φυλακές Αβέρωφ. Εκεί ο Γλέζος μετά από απάνθρωπους βασανισμούς προσβλήθηκε από φυματίωση βαρειάς μορφής όπου και αφέθη ελεύθερος.
Στις 21 Απριλίου του 1943 συλλαμβάνεται και πάλι αυτή τη φορά από τους Ιταλούς κατακτητές για ενάντια δράση του, όπου και παρέμεινε στη φυλακή για τρεις μήνες. Έξι μόλις μήνες μετά την απελευθέρωσή του από τους Ιταλούς, στις 7 Φεβρουαρίου του 1944 ξανασυλλαμβάνεται, αυτή τη φορά από συνεργάτες των κατακτητών, για επικίνδυνη αντεθνική δράση όπου και φυλακίζεται για 7,5 μήνες, όταν τελικά κατάφερε να δραπετεύσει στις 21 Σεπτεμβρίου του ιδιου έτους.
Μετά την απελευθέρωση ανέλαβε συντάκτης στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης” μέχρι τις 10 Αυγούστου του 1947 όπου και ανέλαβε αρχισυντάκτης και υπεύθυνος της έκδοσης της εφημερίδας μέχρι το κλείσιμό της από τις ελληνικές Αρχές.
Στις 3 Μαρτίου 1948 συνελήφθη για τις πολιτικές του πεποιθήσεις του και καταδικάστηκε αρκετές φορές με διάφορες ποινές και μια φορά σε θάνατο (Οκτώβριος 1948 ) για “αδικήματα τύπου” και μια φορά ακόμη σε θάνατο για παράβαση του Γ’ Ψηφίσματος στις 21 Μαρτίου 1949. Εντούτοις, οι ποινές θανάτου του δεν εκτελέσθηκαν, λόγω της δημόσιας κατακραυγής. Οι ποινές του θανάτου του μετατράπηκαν σε μια καταδίκη σε “ισόβια δεσμά” το 1950 όπου τελικά ούτε και αυτή η ποινή εκτελέστηκε αποφυλακισθείς στις 26 Ιουλίου 1954.
Αν και φυλακισμένος, ο Μανώλης Γλέζος συμμετείχε στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951 όπου και εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών, υπό τη σημαία της Ενωμένης Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ). Με την εκλογή του, πραγματοποίησε 12ήμερη απεργία πείνας με κύριο αίτημα την απελευθέρωση των 10 βουλευτών της ΕΔΑ που βρίσκονταν εξόριστοι. Τελικά το αίτημά του έγινε μερικώς δεκτό απελευθερώθηκαν οι 7 από τους 10 και εκείνος διέκοψε την απεργία.
Το 1958, ο Γλέζος μαζί με μερικούς άλλους συνεργάτες του, συλλαμβάνεται στο σπίτι της αδερφής του με τη κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ.
Στις αρχές Μαΐου ανακοινώθηκε η ίδρυση Διεθνούς Επιτροπής για την υπεράσπιση του Γλέζου και των συνεργατών του, με έδρα το Παρίσι. Πρόεδρος είναι ο παλαιός Γάλλος πολιτικός Πωλ Μπονκούρ. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη ήταν και ο Γάλλος Ζαν-Πωλ Σαρτρ.
Η δίκη του Γλέζου και άλλων στελεχών του ΚΚΕ αρχίζει στις 9 Ιουλίου 1959, στο Τακτικό Στρατοδικείο Αθηνών.Ο Μανώλης Γλέζος καταδικάζεται σε 5 χρόνια φυλάκιση, 4 χρόνια εκτόπιση και 8 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Απελευθερώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1962 ως αποτέλεσμα της δημόσιας κατακραυγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, Γλέζος επανεκλέχθηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ 1961. Στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο Γλέζος συνελήφθη στις 2 τα ξημερώματα, μαζί με το υπόλοιπο των πολιτικών ηγετών. Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των συνταγματαρχών υπέστη ακόμα τέσσερα έτη φυλάκισης και εξορίας μέχρι την απελευθέρωσή του το 1971.
Ο συνολικός χρόνος παραμονής του Μανώλη Γλέζου στις φυλακές είναι 11 έτη και 4 μήνες, ενώ 4 έτη και 6 μήνες συμπλήρωσε στην εξορία. Ο Μανώλης αναλώθηκε σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να αναβιωθεί η ΕΔΑ (στην οποία ήταν γραμματέας έως το 1985 και Πρόεδρος από το 1985 έως το 1989). Για ένα χρονικό διάστημα στην κοινότητα Απειράνθου προσπάθησε να εφαρμόσει ένα τοπικό πείραμα δημοκρατίας σε επίπεδο βάσης. Κατόπιν, κατάργησε ουσιαστικά τα προνόμια του συμβουλίου και εισήγαγε ένα σύστημα με ένα «σύνταγμα» και μια τοπική συνέλευση που είχε το συνολικό έλεγχο της κοινοτικής διοίκησης. Αυτό το πρότυπο λειτούργησε για αρκετά έτη, αλλά μακροπρόθεσμα το ενδιαφέρον των συγχωριανών του μειώθηκε και η συνέλευση εγκαταλείφθηκε. Στις βουλευτικές εκλογές του 1981 και του 1985, ο Γλέζος εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Το 1984 έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.
Το 2002, διαμόρφωσε την πολιτική ομάδα Ενεργοί Πολίτες. Η πολιτική αυτή ομάδα σε συνεργασία με τον Συνασπισμό και άλλα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2004.
Επίσης συχνά γράφει άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες από το 1942, και έχει δημοσιεύσει πέντε βιβλία στα ελληνικά:
Στον Μανώλη Γλέζο απονεμήθηκε το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1963. Επίσης του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή της φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πάτρας το 1996 και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001. Στις 22 Ιανουαρίου 2008 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Μανώλης Γλέζος είναι επίτιμος δημότης της Καντάνου στον νομό Χανίων. Εκτός από την πολιτική εργασία του, ο Γλέζος έχει εφεύρει ένα σύστημα για την αποτροπή των πλημμυρών, την καταπολέμηση της διάβρωσης και τη συντήρηση του υπόγειου νερού, το οποίο λειτουργεί με τη συλλογή του νερού της βροχής μέσα σε φρεάτια προκειμένου να το κατευθύνει στα υδροφόρα στρώματα.



Σοφία Σακοράφα


Γεννήθηκε το 1957 στα Τρίκαλα και είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο αγοριών. Το 1982 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό, ενώ συμμετέχει σε κινήματα ειρήνης και πολιτικής αλληλεγγύης. Δραστηριοποιείται για μια 10ετία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το 2002 κατεβαίνει στο Μαρούσι, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Το 2004 ο Πρόεδρος Γιασέρ Αραφάτ της απονέμει την Παλαιστινιακή υπηκοότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την ομάδα της Παλαιστίνης. Συμμετέχει στην πρωτοβουλία ΄΄ Ένα καράβι για τη Γάζα΄΄ και το 2009 βρίσκεται στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών. Βουλευτής από το 2007, αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το Μάη του 2010, οπότε και καταψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο. Εισηγείται στη Βουλή την υιοθέτηση της πρότασης για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους, ενώ συμμετέχει ως ανεξάρτητη βουλευτής στην Πρωτοβουλία συγκρότησης Ε.Λ.Ε. Παράλληλα αναπτύσσει δράση για τη συγκρότηση του Αριστερού Αντιμνημονιακού Μετώπου. Το Δεκέμβρη του 2011 ανακοινώνουν με τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πολιτική συνεργασία, ενώ τον Απρίλη του 2012 προσχωρεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές της 6ης του Μάη 2012 εκλέγεται πρώτη βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιούνη.  Σήμερα είναι υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου για το υπουργείο Εσωτερικών.
 



Δημήτρης Παπαδημούλης. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Από το 1980 εργάζεται ως μηχανικός και έχει ειδικευτεί στην ανάπτυξη μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Σπούδασε στο Βαρβάκειο και την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθήνας ,στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιούνη 2012.
Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ευρωβουλευτής) από το 2004 έως το 2009.
Διετέλεσε Βουλευτής Β' Αθήνας από τις 4 Οκτωβρίου 2009 μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2012.
Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Γεωργίας, Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Προέρχεται από το μαζικό φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79), του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ.
Το 1988 μετείχε στην τετραμελή ομάδα σύνταξης του κοινού πορίσματος ΕΑΡ-ΚΚΕ που οδήγησε στην δημιουργία του Συνασπισμού.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.



Κωνσταντίνα Κούνεβα Γεννήθηκε το 1964 στην πόλη Σιλίστρα της Βουλγαρίας. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος του Βέλικο Τάρνοβο. Μετανάστευσε στην Ελλάδα το 2001 για λόγους υγείας του τότε τετράχρονου γιου της.
Το 2003, ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών των Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και ζημιές σε εσωτερικά όργανα.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας μη λεπτομερή και μη αντικειμενική. Τον Ιούλιο του 2013, επιβλήθηκε στην ΟΙΚΟΜΕΤ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά καταβολή αποζημίωσης 250.000 ευρώ, καταλογίζοντάς της ευθύνες για την επίθεση, που αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα.
Η ιστορία της Κούνεβα δραματοποιήθηκε από το Μισέλ Φάις στο θεατρικό μονόλογο Το κίτρινο σκυλί. Η πρεμιέρα της παράστασης στις 10 Μαΐου 2009 ματαιώθηκε από διαμαρτυρία ομάδας νεαρών. Στις ευρωεκλογές του 2014 είναι υποψήφια συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες και εξελέγη ως ευρωβουλευτής.



 Γιώργος Κατρούγκαλος. Συνταγματολόγος,  Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο δημόσιο δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Γεννήθηκε το 1963 στην Aθήνα. Tο 1993 του απoνεμήθηκε το βραβείο του Διεθνούς Kέντρου Φιλοσοφίας του Δικαίου, το 1994 fellowship της Δανικής Aκαδημίας Eρευνών, το 2006 η Emile Noel fellowship και το 2011 η Senior Emile Noel fellowship της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο C.N.R.S. (Eθνικό Kέντρο Eρευνών της Γαλλίας, 1987-1989), στο Ινστιτούτο Eλληνικής Συνταγματικής Iστορίας και Συνταγματικού Δικαίου και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υγείας και Πρόνοιας (ΕΠΙΚΑΥΠ) της Νομικής Αθηνών (αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, 1996), ενώ συμμετείχε και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την βελτίωση των βιοτικών και εργασιακών σχέσεων, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου, του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και  του American Bar Association. Έχει εργασθεί ως διεθνής εμπειρογνώμονας για θέματα θεσμών και δικαιωμάτων στο Ουζμπεκιστάν (1997, 2005, 2006), FYROM (2000), Σλοβακία (2004), Συρία (2003), Αρμενία (2004, 2007). Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Yπουργού Παιδείας (1994, 1997-2002) και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Roskilde της Δανίας (1994-1995). Το 2007 και το 2012 ήταν επισκέπτης καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) ως Senior Emile Noel fellow και invited speaker σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Columbia, Humboldt, Tilburg, London School of Economics). Είναι νομικός σύμβουλος σε αρκετά εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, αλλά και νομικά πρόσωπα και εταιρίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ) και πρώτος Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρίας του δημοσίου Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε., η οποία έχει ως αντικείμενο την προώθηση ενεργών πολιτικών κατάρτισης. Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Συμβουλίου του CEDEFOP, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης. Εκπροσώπησε ως σύμβουλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2000-2003) και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Tα έτη 1998-1999 συμμετείχε συμβουλευτικά, ως αλλοδαπός εμπειρογνώμων, στην διαδικασία κατάρτισης του νέου Αλβανικού Συντάγματος, την έκδοση του οποίου στα Ελληνικά επιμελήθηκε μαζί με τον καθηγητή Δ. Θ. Τσάτσο.
Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Eυρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ιδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου και μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Το τελετυαίο διάστημα αρθρογραφεί  κριτικά για τις νομικές και πολιτικές διαστάσεις των μνημονιακών πολιτικών και συμμετέχει ενεργά στην δικαστική τους αμφισβήτηση, ενώπιον των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων.  Είναι ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους. Μέρος της επικαιρικής αρθρογραφίας του είναι δημοσιευμένο στο ιστολόγιο greek-critical-legal.blogspot.gr



Κώστας Χρυσόγονος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961, πήρε πτυχίο της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης το 1983  και διδακτορικό της Νομικής Σχολής Ανόβερου το 1987. Είναι γνώστης της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας. Διδάσκει στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης από το 1990, όπου εκλέχτηκε ομόφωνα καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου το 2003. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 17 βιβλία και περίπου 100 άλλες μελέτες. Άσκησε κριτική για τη στρέβλωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης στο βιβλίο του «Το μετέωρο βήμα της Ευρώπης» (2005) και για το ελληνικό πολιτικό σύστημα στα βιβλία «Η ιδιωτική δημοκρατία – Από τις πολιτικές δυναστείες στην κλεπτοκρατία» (2009) και «Η καταστρατήγηση του Συντάγματος την εποχή των μνημονίων» (2013). Υπήρξε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1979 έως το 2004, οπότε διαφώνησε με τη στάση του κόμματος στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Αγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή, την άνοιξη του 2010, κατά της μνημονιακής υποτέλειας, έγινε ιδρυτικό μέλος του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου το 2011 και εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το 2013.

Oι πέντε ευρωβουλευτές της ΝΔ

 Ελίζα Βόζεμπεργκ Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Λύκειο στην Κυψέλη και σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1982 και ειδικεύεται στο ποινικό και οικογενειακό δίκαιο. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες ποινικές δίκες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως στη δίκη της 17Ν και του ΕΛΑ, εκπροσωπώντας την πολιτική αγωγή. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας και μητρότητας και είναι μέλος του γνωστού σωματείου γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» καθώς επίσης και της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.Έχει διατελέσει για 15 συνεχή έτη Σύμβουλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έχει εισηγηθεί ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις ειδικά για τους νέους δικηγόρους και την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του δικηγόρου. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) όπου εκπροσώπησε τους Έλληνες δικηγόρους με εισηγήσεις και παρεμβάσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καίριες εισηγήσεις.Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο τύπο και συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις για θέματα κυρίως κοινωνικού ενδιαφέροντος, αλλά και της επιστήμης της. Οργάνωσε και παρουσίασε σειρά εκπομπών πολιτικού περιεχομένου στην Κύπρο με αφορμή τις κυπριακές προεδρικές εκλογές.Το Μάρτιο του 2004 συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη βουλευτής στην Α Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.


Μαρία Σπυράκη. Γεννήθηκε στον Πυργετό της Λάρισας και, μετά τις σπουδές της, στο Χημικό Θεσσαλονίκης το 1991 ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη από το ελεύθερο ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Κατα την διάρκεια των σπουδών της στα τέλη της δεκαετίας του 80 ήταν γραμματέας του χημικού της ΠΑΣΠ. Αρκετά χρόνια αργότερα,  κατέβηκε στην Αθήνα και ανέλαβε το ρεπορτάζ της Ν.Δ. για λογαριασμό του καναλιού Star. Μετακόμισε σύντομα στην «Ημερησία» του Ομίλου Μπόμπολα και στο Mega.

Μανώλης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1959. Σπούδασε Πολιτικές & Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Reading και London School of Economics σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτικής Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Δημοσίευσε τα βιβλία «Προβλήματα Δημοκρατίας» (2000), «Ελληνική Οικονομία σε κρίση - Μία πολιτική προσέγγιση» (1989) και την «Συγκριτική Μελέτη της Πολιτικής του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κυπριακό Ζήτημα μέχρι την Ανεξαρτησία της Κύπρου» (1986).
Ξεκίνησε την πολιτική του δράση ως μέλος της ΟΝΝΕΔ το 1974 και διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Μεγάλη Βρετανία. Το 1990 πολιτεύθηκε για πρώτη φορά και εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ηρακλείου. Από τότε εκλέγεται αδιαλείπτως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συνέταξε το κείμενο απόφασης της Ελληνικής Βουλής για το Μάαστριχτ (η οποία αποτέλεσε την ελληνική συμβολή στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στη Ρώμη) καθώς και την πρόταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.
Διετέλεσε μέλος της ειδικής διαρκούς επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Διετέλεσε Γενικός Εισηγητής για τους προϋπολογισμούς των ετών 1995 και 2010.
Είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από το 2009.
Διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, από το Μάρτιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2007. Κατά την θητεία του υλοποίησε την συμφωνία για την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση της χώρας με την κινεζική εταιρεία Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
Από το 2007 εκπροσωπεί την Ελλάδα στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης και στη Γενική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
Διετέλεσε Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι το 9ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο του 2013.
Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Oρίστηκε Υπεύθυνος του προεκλογικού αγώνα για τις Ευρωεκλογές 2014 με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

 
Γιώργος Κύρτσος δημοσιογράφος έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημερώσεως, εκδότης των δωρεάν εφημερίδων «City press» και «Free Sunday», γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Απέκτησε πτυχίο στη διοίκηση Βιομηχανικώνεπιχειρήσεων από το Sloan School of Management στο τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, των Η.Π.Α., και ήταν συμφοιτητής με τους Λουκά Παπαδήμο, Νίκο Νανόπουλο και Σταύρο Θωμαδάκη. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα στην Αμερική, διαδηλώνοντας κατά του πολέμου στο Βιετνάμ και του καθεστώτος της «1ης Απριλίου 1967» στην Ελλάδα.
Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα για θέματα E.O.K. στο London School of Economics, όπου το 1980 απέκτησε διδακτορικό τίτλο από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική καριέρα το 1982 στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος». Από το 1984 έγινε βασικός αρθρογράφος και σύμβουλος του εκδότη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Το διάστημα από το 1988 έως το 2002 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» και από το 1997 έως το 2002 διευθυντής στην ημερήσια έκδοση της εφημερίδας. Το 2002 απολύθηκε από τις εφημερίδες του Ιδρύματος και από το 2003 είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της «City Press», της πρώτης δωρεάν πολιτικής εφημερίδας στην Ελλάδα, ενώ το 2008 έγινε ο εκδότης της κυριακάτικης δωρεάν εφημερίδας «Free Sunday». Ήταν κατά διαστήματα σχολιαστής στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ALPHA» και «ΑΝΤ1» ενώ εργάστηκε στα ραδιόφωνα του «ALPHA» και από τον Μάιο του 2009 στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96».

Στο Λονδίνο έγινε μέλος του Κ.Κ.Ε., και αναδείχθηκε γραμματέας της Κομματικής Οργανώσεως Επιστημόνων, όμως διαγράφηκε.  Το 1983 συμμετείχε στην προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας στην ΕΟΚ ως εμπειρογνώμονας του υπουργείου Εξωτερικών, με υπουργό το Θεόδωρο Πάγκαλο και χειρίστηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο το ζήτημα της διεύρυνσης της EOK προς την Πορτογαλία και την Iσπανία.
Από το 1991 μέχρι το 1993 διατηρούσε θέση πολιτικού μυστικοσυμβούλου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ανέλαβε το 1995, ρόλο πολιτικού συμβούλου του Κώστα Καραμανλή, τότε αρχηγού του κόμματος «Νέα Δημοκρατία». Την περίοδο εκείνη του προτάθηκε η ενεργός ανάμειξή του στην πολιτική σε μία από τις περιφέρειες του Πειραιά, όμως ο ίδιος προτιμούσε την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και καταλόγισε την μη επιλογή του στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, υπουργό των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή. Μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000, με τη βοήθεια του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε χαρακτηρίσει «πολιτικό βαρίδι», στράφηκε εναντίον του υπουργού Τύπου και εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού.
Στις 7 Μαΐου 2000 ο «Τύπος της Κυριακής» κυκλοφόρησε με δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αποκαλούσε τον Σπηλιωτόπουλο «πολιτική Σαλώμη», αφορμή με την οποία ο Καρατζαφέρης διαγράφηκε από το κόμμα και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απομακρύνθηκε από τη θέση του και τον αντικατέστησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δημοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ της κυβερνήσεως του Πα.Σο.Κ. για εφημερίδες και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA Channel.
Το 2003 δέχθηκε πρόταση από τον Κώστα Καραμανλή, να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, «Αν δεν έχεις δεσμευτεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα ήθελα να είσαι στη λίστα του Επικρατείας», ο Αβραμόπουλος ήταν τότε αρχηγός στο «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών», και απάντησε αρνητικά.
Στις 10 Απριλίου 2012 ανακοινώθηκε η προσχώρησή του στο κόμμα Λα.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου και στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα είναι υποψήφιος βουλευτής επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας .


Θεόδωρος Ζαγοράκης  γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας το 1971 είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του μέσου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Καβάλα το 1989 αγωνιζόμενος στη Β' και Γ' Εθνική κατηγορία. Σε ηλικία 21 ετών (Δεκέμβριος 1992) μετεγγράφηκε στον Π.Α.Ο.Κ. πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική, ενώ τον Ιανουάριο του 1998 ταξίδεψε στην Αγγλία για να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Λέστερ. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας αν και δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα της Α.Ε.Κ. Η επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας το 2004 τού έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Καμπιονάτο με την Μπολόνια, στην οποία παρέμεινε για έναν χρόνο και υπήρξε βασικό στέλεχος. Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Π.Α.Ο.Κ., στον οποίο και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα 2 χρόνια αργότερα. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον των Νήσων Φερόε, για τα προκριματικά του Euro 1996. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές, έχοντας συνολικά 120 (στο διάστημα 1994 - 2007). Υπήρξε ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 που διεξήχθη στην Πορτογαλία, ενώ ανακηρύχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, στην κορυφαία του στιγμή με τη γαλανόλευκη φανέλα. Η τελευταία του συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου 2007, στον φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο την Ισπανία, στον οποίο τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην ελληνική εθνική ομάδα.Τον Ιούνιο του 2007 ανέλαβε την προεδρία της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., ως μια μεταβατική λύση προκειμένου ο ομάδα να αναζητήσει λύσεις στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει. Στις 8 Οκτωβρίου 2009 ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα (Φεβρουάριος 2010) επανήλθε και πάλι στο αξίωμά του. Τον Ιανουάριο του 2012 ανακοίνωσε εκ νέου την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.


Oι τρεις ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής


Ελευθέριος Συναδινός (πρώτος από αριστερά)
Αντιστράτηγος ε.α., τέως Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού. Γεννημένο το 1955 στο Αργος Ορεστικού, παντρεμένος με δυο παιδιά.
Λάμπρος Φουντούλης (στο μέσο της φωτογραφίας)
Πατέρας του δολοφονήθεντος Γιώργου Φουντούλη, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστου έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.
Γεώργιος Επιτήδειος (τελευταίος από αριστερά)
Αντιστράτηγος ε.α. με σπουδές πολιτικών επιστημών, πέραν της σχολής Ευελπίδων. Γεννημένος το 1953 στα Ψαχνά Ευβοίας, είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών

Oι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού


 Τα δύο πρόσωπα που θα μπουν στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης (δεξιά στη φωτό) και ο χημικός μηχανικός Μίλτος Κύρκος (αριστερά στη φωτό) που έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος στο Ευρωκοινοβούλιο.
Γιώργος Γραμματικάκης
Είναι φυσικός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου εξελέγη δύο φορές Πρύτανης. Έχει γράψει πέντε βιβλία, ενώ η «Κόμη της Βερενίκης» γυρίστηκε και σε τηλεοπτική σειρά από την ΕΤ1. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1939 και έλαβε διδακτορικό από το Imperial College του Λονδίνου. Συνεργάστηκε με πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, υπήρξε μέλος του Δημόκριτου, ενώ επίσης εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN). Διαθέτει τεράστια εμπειρία σε θέματα παιδείας και επιστημονικής έρευνας, έχοντας υπάρξει μέλος σε σχετικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων της ΕΕ.
Μίλτος Κύρκος
Τα τελευταία χρόνια απασχολείται σε επιχείρηση εισαγωγής και παραγωγής επιτραπέζιων παιχνιδιών. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι συνεργάτης του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων για την εκμάθηση ελληνικών και αναπτύσσει εκπαιδευτικές εφαρμογές σε υπολογιστές και στο διαδίκτυο. Στόχος του είναι η δημιουργική χρήση των νέων τεχνολογιών με σκοπό την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός.

Oι δύο ευρωβουλευτές τουΚΚΕ



 Παπαδάκης Κώστας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 39 ετών. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. 
Ζαριανόπουλος Σωτήρης, τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Φοίτησε στη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάζεται στην Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης (νυν Τράπεζα Πειραιώς) από το 1981.
Εκλέχθηκε στο ΔΣ του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς το 2000. Από το 2000 είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από το 2003 γενικός γραμματέας του. Από το 2007 είναι μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και από το 2010 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Από το 2008 είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις τοπικές εκλογές του 2010 με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης από το 2011 μέχρι το 2013.

Oι δύο ευρωβουλευτές της Ελιάς


Έυα Καϊλή. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διετέλεσε Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Ά Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Υπουργείο Εσωτερικών.


Παντελής Καψής. Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως οικονομικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ και υπεύθυνος του ένθετου περιοδικού «Πρόσωπα». Διετέλεσε διευθυντής στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ. Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε Υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

O ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ


Ο Γιώργος Ρωμανιάς, με σπουδές στις οικονομικές και νομικές επιστήμες και με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ειδικεύεται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει διατελέσει Διευθυντής ή Πρόεδρος Δ.Σ. σε μεγάλα ελληνικά ασφαλιστικά Ταμεία. Έχει συμμετάσχει, ενεργώς, σε 80 περίπου διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση που έχουν οργανώσει, κατά καιρούς, σε διάφορες χώρες, η Διεθνής Ένωση Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλοι Διεθνείς Φορείς και Οργανισμοί. Έχει συμμετάσχει, επίσης, με ομιλίες και παρεμβάσεις του, σε πολύ μεγάλο αριθμό συναφών ημερίδων και συνεδρίων, σ? όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις. Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνούν τις 150, ενώ οι μελέτες και οι έρευνές του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των ζητημάτων της κοινωνικής ασφάλισης. Τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ, παραλλήλως, προσφέρει τις συναφείς υπηρεσίες του και στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
 
Στους ΑΝΕΛ οι Ρωμανιάς και Μαριάς πάνε ψηφο- ψήφο μέχρι τώρα στην καταμέτρηση των σταυρών για την θέση του Ευρωβουλευτή. Δίνουμε και το βιογραφικό του Μαριά.



O Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς γεννήθηκε το 1957 Είναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Master του London School of Economics, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και fellow του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης Διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης, πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης του Τορίνο
Έχει εκδώσει τα βιβλία "European Citizenship" (1994), "The European Ombudsman" (1994), "Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση των Πολιτών και της Αλληλεγγύης" (1997 & 2004), "Η Διακυβερνητική Διάσκεψη και η Συνθήκη του Άμστερνταμ" (1999, από κοινού με την Κατερίνα Πολυχρονάκη), "Η Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Τουρκίας" (2001, από κοινού με τον Πάνο Καζάκο κά) και "Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ελληνοτουρκική Προσέγγιση" (2005) Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε συλλογικούς τόμους, επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα, στις χώρες της ΕΕ και στις ΗΠΑ. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της Μεταπολίτευσης, ενώ την περίοδο 1976-78 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της αυτοδιοίκησης και διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας, μέλος της ΓΣ της ΕΝΑΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δυτικού τομέα Αθήνας Συμμετέχει ενεργά στο αντιμνημονιακό κίνημα και παρέστη ως δικηγόρος ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας κατά την εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως κατά του Μνημονίου, την οποία άσκησε ως αιτών από κοινού με άλλους πολίτες και φορείς Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολυχρονάκη και έχει δύο γιους, τον Φοίβο-Επαμεινώνδα και τον Γεώργιο-Ωρίωνα.

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο, τα φαβορί έχουν ξεχωρίσει.
Με καταμετρημένο το 27,81%, εκλέγονται λοιπόν οι:
ΣΥΡΙΖΑ (6)
Μανώλης Γλέζος με 155.425 ψήφους
Σοφία Σακοράφα με 100.998 ψήφους
Δημήτρης Παπαδημούλης με 68.654 ψήφους
Κωνσταντίνα Κούνεβα με 60.657 ψήφους
Γεώργιος Κατρούγκαλος με 59.978 ψήφους
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος με 49.210 ψήφους
Νέα Δημοκρατία(5)
Ελίζα Βόζεμπεργκ με 74.824 ψήφους
Μαρία Σπυράκη με 74.288 ψήφους
Μανώλης Κεφαλογιάννης με 73.165 ψήφους
Γιώργος Κύρτσος με 72.250 ψήφους
Θεόδωρος Ζαγοράκης με 54.033 ψήφους
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (3)
Ελευθέριος Συναδινός με 30.704 ψήφους
Λάμπρος Φουντούλης με 30.557 ψήφους
Γεώργιος Επιτήδειος με 28.950 ψήφους
ΕΛΙΑ(2)
Εύα Καϊλή με 34.951 ψήφους
Παντελής Καψής με 34.361 ψήφους
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (2)
Γεώργιος Γραμματικάκης με 24.717 ψήφους
Μιλτιάδης Κύρκος με 10.477 ψήφους
ΚΚΕ (2)
Παπαδάκης Κων/νος με 35.012 ψήφους
Ζαριανόπουλος Σωτήρης με 33.695 ψήφους
ΑΝ.ΕΛ (1)
Ρωμανιάς Γιώργος με 12.722 ψήφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου