ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο «Αθηνά»: Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα και τρία ονοματεπώνυμα.

άρθρο του Άκη Καλύβα

(σημείωση για να μην γίνει η ανάγνωση κουραστική στον αναγνώστη το άρθρο θα το σπάσουμε σε επιμέρους κομμάτια και θα δημοσιεύονται την επόμενη μέρα) 



Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα Νο 1.

«….Στόχοι μας η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, ... η αναβάθμιση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μας,…. να ενώσουμε τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας, με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας. »  
«….για να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας, ο οποίος φέρει παθογένειες και στρεβλώσεις, που όλοι συζητάμε, όλοι συνομολογούμε, αλλά ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε.»
«Τα τελευταία 25 χρόνια αναπτύχθηκε ένας Ακαδημαϊκός Χάρτης στη χώρα, ο οποίος πολλές φορές δε λογοδοτούσε ούτε σε επιστημονικά κριτήρια, ούτε σε επιστημονικές αναγκαιότητες, αλλά και ούτε σε αναπτυξιακά κριτήρια…..Έγινε διότι αυτή ήταν μία παθογένεια του πελατειακού, πολιτικού συστήματος,… Ένας Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας, ο οποίος ουσιαστικά παρήγαγε ανέργους….»  Υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος συνέντευξη Τύπου για το σχέδιο «Αθηνά», 31 Ιανουαρίου 2013.



Οι παραπάνω στόχοι ανάγκασαν τον Υπουργό στην κατάργηση των ΤΕΙ Πάτρας, ΤΕΙ Μεσολογγίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την δημιουργία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Όμως τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων της Λευκάδας (ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ)  ενσωματώνονται  όχι σε κάποιο τμήμα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων αλλά στα ΤΕΙ Ηπείρου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Άρτας!!!.

Από τα παλιά Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παραμένουν στις θέσεις τους τα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ στο Ληξούρι με 4 μέλη ΔΕΠ ενώ υπάρχει ίδια σχολή στο ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα) με 6 μέλη ΔΕΠ και το  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ στη Ζάκυνθο με ένα μόλις μέλος ΔΕΠ ενώ υπάρχει ίδιο τμήμα στο ΤΕΙ Αθήνας με 23 μέλη ΔΕΠ

Προφανώς σύμφωνα με τον Υπουργό παθογένειες υπάρχουν στην περίπτωση της Λευκάδας και όχι στα δύο παραπάνω τμήματα που παραμένουν (σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε συγχώνευση των τμημάτων αυτών).


Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα Νο 2.

Συνέχεια αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου