ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Την περίοδο αυτή διενεργούνται οι ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών, που ξεκίνησε πέρυσι στα ΕΠΑΛ και γενικεύτηκε φέτος  και στα ΓΕΛ, αντί να απλοποιεί τις διαδικασίες τις κάνει πιο γραφειοκρατικές προκαλώντας άγχος σε μαθητές και γονείς. Συχνά, μάλιστα, παρατηρείται το φαινόμενο οι γονείς να ζητούν την αρωγή του λογιστή τους, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή των παιδιών τους.
Το πρόβλημα, όμως, είναι συνθετότερο γιατί οι ηλεκτρονικές εγγραφές αποτελούν ένα ιδανικό εργαλείο για την προωθούμενη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου. Με τις ηλεκτρονικές εγγραφές και σε συνδυασμό με όσα έχουν ως τώρα θεσπιστεί (βλ. ανώτατα όρια μαθητών ανά τμήμα) το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και σε κλείσιμο τμημάτων και υποβάθμιση σχολείων. Ο στόχος είναι η επίτευξη του μικρότερου δυνατού αριθμού τμημάτων με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μαθητών. Είναι προφανές πως με τον τρόπο αυτό θα θιγούν τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Σε αυτούς τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας κρίσιμος θα είναι ο ρόλος των διευθυντών εκπαίδευσης σε επίπεδο διεύθυνσης και περιφέρειας αφού θα κληθούν, ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι, να διαχειριστούν την όλη κατάσταση και να εφαρμόσουν τις κυβερνητικές πολιτικές της συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε τους διευθυντές εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, σε κλείσιμο τμημάτων και υποβάθμιση σχολείων.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων, ιδίως των περιφερειακών σχολείων της Λευκάδας, να βρίσκονται σε εγρήγορση για να υπερασπιστούμε από κοινού την ύπαρξη των σχολείων.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του κλάδου μας για 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Οι αιρετοί μας εκπρόσωποι, με γνώμονα αυτή τη θέση, θα πρέπει να τοποθετούνται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η απάντηση στο ερώτημα για το ποιοι θα φέρουν την ευθύνη σε μία ενδεχόμενη υποβάθμιση σχολείων στη Λευκάδα είναι ξεκάθαρη και θα δοθεί…


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου