ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο τουρισμός δεν έχει πολιτικό χρώμα


Ο πρόεδρος της ένωσης βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, Νοέλ Ιωσηφίδης κάλεσε τις κυβερνήσεις να τοποθετήσουν τον τουρισμό υψηλότερα στην ατζέντα τους, κλείνοντας το φετινό συνέδριο της ΑΒΤΑ στη Μεσσηνία.
Όπως είπε, τα υπουργεία Τουρισμού της Ελλάδας και άλλων χωρών, που βασίζονται στον τουρισμό, θα έπρεπε να διαθέτουν δυνάμεις και τη συμβολή άλλων υπουργείων ενώ και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα οφέλη για τον τουρισμό είναι οφέλη για όλους.
Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο τουρισμός στο σύνολό του θα έπρεπε να είναι αποπολιτικοποιημένος και στα χέρια πραγματικών επαγγελματιών, τόνισε. Όπως είπε όμως, «δεν ξέρω κάποια χώρα που να το έχει πετύχει».


Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, είπε: «Οι Έλληνες πρόσφατα ψήφισαν για μια νέα αρχή. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα ισχύσει και στον τουρισμό».
Ευχαριστώντας το Costa Navarino και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη φιλοξενία του συνεδρίου, ανέφερε: «Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να αμφισβητούνται οι ικανότητες των Ελλήνων στην καλή διοργάνωση εκδηλώσεων, όμως εύχομαι αυτές οι λίγες ημέρες να σας άλλαξαν γνώμη.
Η έκδηλη πολυτέλεια δεν είναι ο μόνος λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, είπε, αναφερόμενος στον τρόπο ζωής, τους ανθρώπους και το πνεύμα μαχητικότητας των ανθρώπων αυτές τις δύσκολες εποχές.
Ζήτησε δε από το ακροατήριο να αναλογιστεί τις πρώιμες ημέρες του ελληνικού τουρισμού όταν οι τουρίστες κατέφθαναν στην Αθήνα για να πάρουν ακτοπλοϊκό μέσο προς τα νησιά. «Όπως οι πρόσφυγες σήμερα, κατεβαίναμε από τα φέρι μπόοουτ και συναντούσαμε τις ντόπιες κυρίες που μας προσέφεραν φιλοξενία σε πεντακάθαρα δωμάτια σε εξευτελιστικές τιμές. Δημιούργησαν την οικονομία διαμοιρασμού πριν καν κανείς σκεφθεί την αντίστοιχη σύγχρονη τάση», είπε.

 tornosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου