ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Λευκάδας Καταλληλότητα Αθλητικών Εγκαταστάσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Σχετικά με το θέμα της καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, έχουμε να αναφερθούμε στα παρακάτω σημεία και παρατηρήσεις, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ΟΛΗ την πραγματικότητα κι όχι αυτή που επιλεκτικά (;) τους παρουσιάζεται:


1. Η Λευκάδα διαθέτει 10 μείζονες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις: α) Το Δημοτικό Στάδιο της πόλης, β)Το κλειστό γυμναστήριο στα Βαρδάνια γ) Το γήπεδο Σφακιωτών δ) το γήπεδο Νυδριού ε) το γήπεδο Καρυάς στ) το γήπεδο Τσουκαλάδων ζ)το γήπεδο Αγίου Πέτρου, η) το γήπεδο Σύβρου θ) το γήπεδο Μαραντοχωρίου και ι) το γήπεδο Βλυχού.
Το τελευταίο δεν έχει ελεγχθεί καθόλου και το προτελευταίο δεν είχε δοθεί καν για έλεγχο και ελέγχθηκε μετά από παρέμβαση μας αρκετό διάστημα μετά τις πρώτες στερήσεις καταλληλότητας, ενώ το γήπεδο Καρυάς που δεν χρησιμοποιείται δόθηκε για έλεγχο εξ αρχής!!!!
2. Την δεύτερη εβδομάδα  του Σεπτεμβρίου κι ενώ στον τοπικό τύπο φαινόταν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, έχει τακτοποιήσει το θέμα αδειοδότησης  των αθλητικών εγκαταστάσεων, μετά από σχετικά έγγραφα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννησου, Δ. Ελλαδας και Ιονίων Νήσων, αποκαλύπτεται και βέβαια ξαφνιάζει το γεγονός ότι 6  και ακολούθως 7 αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν άδεια καταλληλότητας.
3. Άδεια καταλληλότητας απέκτησαν και μάλιστα οριακά στα τέλη Αυγούστου του 2014, μόνο το γήπεδο της πόλης και το κλειστό γυμναστήριο,( μάλιστα δε, υπό προϋποθέσεις), ενώ το θέμα  ήταν και είναι γνωστό, στις αρχές, τουλάχιστον για μια τετραετία και καλυπτόταν πίσω από παρατάσεις, που δεν ήξερε ο πολύς κόσμος.
4. Παρά την σχετική  παράταση, το τέλος Σεπτέμβρη του 14, η οποία δόθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, που τελικά αποδείχτηκε και μερική, αφού αφορά μόνο στα θέματα πυρασφαλείας αλλά και άκουσον άκουσον,  πολεοδομικής άδειας των γηπέδων  (τα περισσότερα είναι αυθαίρετες κατασκευές κι επιχειρούμε τη νομιμοποίηση τους πλέον μέσω του νόμου περί αυθαιρέτων), προκύπτει θέμα άμεσης αποκατάστασης των ελλείψεων των γηπέδων, που κυρίως αφορά στην ασφάλεια κι εξυπηρέτηση των θεατών των αγώνων.
5.Με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, αφού επισκεφτήκαμε όλα τα γήπεδα  σχεδόν, 2 φορές, επιχειρούμε να κάνουμε το αδύνατο, ό,τι δεν φτιάχτηκε σε 4 και πλέον χρόνια να γίνει σε 4 μήνες. Καταγράψαμε τις ελλείψεις και υπολογίσαμε το κόστος αποκατάστασης τους,  ώστε τα γήπεδα μας να γίνουν κατάλληλα. Το κόστος αυτό με μια πρώτη, λόγω δεσμευτικού χρόνου, εκτίμηση και με μέτριο υπολογισμό, ανέρχεται στις 157.000 Ευρώ κι όχι σε …κάτι ψιλά όπως λέχτηκε ή γράφτηκε. Είναι επίσης σαφές ότι ο στενός χρόνος του ενός μήνα ή και ο σχετικά λιγότερος στενός μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2015 δεν επαρκεί, ώστε να καλυφθεί η αδράνεια και οι ελλείψεις  τόσων ετών και μάλιστα μ’ αυτό το έκτακτο , μεγάλο κόστος.
6. Αυτά και πολλά άλλα τα γνωστοποιήσαμε σε σχετική μας επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση.
7. Σ αυτό το πλαίσιο αναφορών θα πρέπει να προσθέσουμε και διάφορα …λαχεία, που μας έρχονται στο Δήμο, όπως το εξώδικο της εταιρείας, που επισκεύασε το 2010 το παρκέ και παραμένει απλήρωτη και ζητά τα χρήματα της ή τα χρήματα που ζητά ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε τα φώτα του κλειστού και παραμένει απλήρωτος εδώ και χρόνια . Τα ποσά μόνο από τα ανωτέρω αναφερθέντα, που δεν ξέρουμε αν θα προκύψουν κι άλλα, ανέρχονται  περίπου στο 1/5 του ποσού που απαιτείται για την καταλληλότητα , άρα αθροιστικά θα υπερβούμε τις…ψωροδεκάρες, που κάποιοι είπαν πως απαιτούνται για την καταλληλότητα των γηπέδων. Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύουν την σοβαρότητα των σχεδιασμών που προΰπήρξε, για τον αθλητισμό.
8. Τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις παρατάσεις, κάποιοι ήξεραν ότι είχαμε αθλητικές εγκαταστάσεις ακατάλληλες, απλά αφήναν το πρόβλημα να είναι εδώ και να εξελίσσεται και μάλιστα σ’ εποχές  καλύτερες οικονομικά..
9. Στα πλαίσια των εργασιών και των απαραίτητων εφοδιασμών περιλαμβάνονται: περιφράξεις, τουαλέτες αθλητών , διαιτητών και θεατών, διαχωρισμοί κερκίδων, εγκατάσταση κρουνών πυρόσβεσης, πυροσβεστικών φωλεών, ιατρείων κι εξοπλισμού τους, ρευματοδότηση, τοποθέτηση ταβανιών στα αποδυτήρια , πολεοδομικές άδειες, επέκταση αγωνιστικού χώρου κλπ.
 10. Παρ’ όλα αυτά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες της πολυετούς αδιαφορίας, έχοντας ήδη εκθέσει το πρόβλημα εκεί που έπρεπε, ζητήσαμε πίστωση χρόνου και χρηματοδότηση, αναζητούμε ίδιες πηγές χρηματοδότησης και ελπίζουμε ότι δεν είμαστε ο μοναδικός Δήμος που του βάζουν τόσο στενά περιθώρια αποκατάστασης .

 Εντεταλμένος Σύμβουλος
Πολίτης Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου