ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Διπλασιασμός του ΦΠΑ στην τουριστική διαμονή και οι 11 συνέπειες που θα έχουμε.

Ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για «ντόμινο αρνητικών εξελίξεων» σε περίπτωση που υιοθετηθεί το μέτρο. Αναλυτές της ελληνικής αγοράς προεξοφλούν πως ο διπλασιασμός του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα οδηγήσει στον έλεγχο της εγχώριας αγοράς από ακόμα λιγότερους «παίκτες». Ταυτόχρονα, λένε, θα διευρύνει την ψαλίδα ανάμεσα στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές (Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική) και τις λιγότερο γνωστές στην παγκόσμια αγορά ή εκείνες που, παραδοσιακά, βασίζονταν σε Έλληνες πελάτες (όπως η Λευκάδα).


Η αύξηση του ΦΠΑ στο 13% :

1. Θα περιορίσει τις αφίξεις στα 20,3 εκατ. επισκέπτες, δηλαδή 2,5 εκατ. λιγότερους από την πρόβλεψη για 22,8 εκατ. ξένους τουρίστες.
2. Οι απώλειες τουριστικών εισπράξεων θα φθάσουν το 1,5 δισ. ευρώ 
3. Θα συρρικνωθεί κατά 3,8 δισ. ευρώ το ΑΕΠ της χώρας.
4. Θα χαθούν περί τις 50.000 θέσεις απασχόλησης.
5. Η αύξηση της τιμής στη διαμονή επιδρά λιγότερο σε μέρη όπως η Μύκονος, αλλά περισσότερο σε μικρά, λιγότερο γνωστά νησιά.
6. Θα οδηγήσει στον έλεγχο της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς από ακόμα λιγότερους, ισχυρούς «παίκτες».
7. Θα ανοίξει σημαντικά η «ψαλίδα» ανάμεσα στους δημοφιλείς (Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική) και τους ανερχόμενους προορισμούς.
8. Η συντριπτική πλειοψηφία των, μικρομεσαίων κατά βάση, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναμένεται να πιεστούν ακόμα περισσότερο, ανοίγοντας νέο κύκλο «λουκέτων».
9. Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων αναμένεται να αυξηθούν άμεσα στην ελληνική αγορά, σε αγορές όπως η Ρωσία αλλά και στις πλατφόρμες κρατήσεων μέσω Ίντερνετ όπως το booking.com.
10. Όπου υπάρχουν ήδη δεσμεύσεις τιμών με συμβόλαια θα κοπούν οι πρόσφορες early booking.
11. Το τουριστικό προϊόν της Ελλάδα θα «κατρακυλήσει» σε ανταγωνιστικότητα.

Με λίγα λόγια, το μέτρο αυτό θα πλήξει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις μονάδες σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, καθώς και τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρουσίασε για πρώτη φορά μετά από χρόνια αύξηση 10%. Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στη διανυκτέρευση θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στις ευοίωνες προοπτικές του τουρισμού για τη νέα περίοδο του 2015 και αναμένεται να επιστρέψει μπούμερανγκ στον ελληνικό τουρισμό. Η διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση, σε επίπεδα ανάλογα των κύριων ανταγωνιστριών χωρών της Νότιας Ευρώπης, είχε ως αποτέλεσμα κατά την τελευταία διετία για τη χώρα μας την καταγραφή εντυπωσιακών μεγεθών τόσο στις αφίξεις εισερχόμενων τουριστών όσο και στα έσοδα. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες οδηγεί σε μείωση της τουριστικής ζήτησης και κατά συνέπεια σε μείωση εσόδων για τις επιχειρήσεις και το κράτος.


Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr
 πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου