ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κραχ στο Χρηματιστήριο - Η μεγαλύτερη πτώση από το 1987


Της Έφης Γκικοπούλου

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση που είχε να δει από το 1987 κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, καθώς δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαιτείται για την εκλογή.

Μπορεί με τη χθεσινή κίνησή της η κυβέρνηση να έδωσε τέλος στη ψυχοφθόρα αβεβαιότητα του


χρονοδιαγράμματος της εκλογής του προέδρου, οι επενδυτές ωστόσο κλήθηκαν να κάνουν discount νωρίτερα του αναμενομένου το «ρίσκο» χώρας.

Το "φιλικό" για την αγορά νέο της δίμηνης παράτασης είχε εν μέρει προεξοφληθεί, καθώς αυτό έδειχνε η καθυστέρηση της αξιολόγησης του προγράμματος μέρες τώρα από την αναβολή της επίσκεψης της Τρόικας.

Ως συνέπεια, η αγορά αποτίμησε μόνο το νέο του τι θα μπορούσε να σημάνει η επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Και καθώς η ελληνική αγορά διακρίνεται ως «ελαστική» των πολιτικών ειδήσεων, οι παρενέργειες ήταν πολλαπλάσιες της είδησης.

Με τον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας να τοποθετείται στις 29 Δεκεμβρίου οι αναταράξεις στο χρηματιστήριο (και μη) το επόμενο 20ήμερο αναμένονται μεγάλες ενώ, τα άσχημα εκτιμάται πως δεν τα έχουμε δει ακόμα. Μιλώντας στο Capital.gr o υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακής κ. Μάνος Χατζηδάκης ανέφερε ότι: «Mόνο από την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς σήμερα οι κεφαλαιοποιήσεις απομειώθηκαν κατά 7 δισ. ευρώ. Το κλείσιμο της αγοράς πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας δείχνει ότι η ένταση της πτώσης παρά την μεγάλη μεταβλητότητα παραμένει ισχυρή».

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε περισσότερο από 132,24 μονάδες, σταματώντας λίγο υψηλότερα των... οκτωβριανών επιπέδων, ενώ το χαμηλό της 15ης Οκτωβρίου (852,87 μονάδες) φαίνεται άνετα «επισκέψιμο».

Ο μεγαλύτερος χαμένος της συνεδρίασης υπήρξε ο τίτλος της ημι-κρατικής ΔΕΗ, πάνω στην οποία αποτυπώνεται περισσότερο το ρίσκο χώρας, καταγράφοντας απώλειες 23,08% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Νέο χαμηλό έτους κατέγραψε ο τίτλος της ΜΙΓ (-23,69%) στα 0,19 ευρώ, ενώ απώλειες άνω του 15% κατέγραψαν οι ΤΕΝΕΡΓ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΥΔΑΠ.

Εκτεταμένες υπήρξαν οι πωλήσεις για τις τράπεζες, με τον υποκείμενο δείκτη μέσα σε μία συνεδρίαση να "φλερτάρει" με τα χαμηλά έτους (108,02 μονάδες) κλείνοντας στις 111,57 μονάδες (-16,62%).

Από τις επιμέρους μετοχές η Attica Bank υποχώρησε 26,37% και ακολούθησαν ΕΤΕ (-20,49%), ΠΕΙΡ (-16,42%), ΑΛΦΑ (-14,34%) και ΕΥΡΩΒ (-13,55%). Στην ΕΥΡΩΒ πραγματοποιήθηκε και «πακέτο» για το 0,45% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, το οποίο αφορούσε 67.257.877 μετοχές στην τιμή των 0,24 ευρώ. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 16.108.261 ευρώ.
πηγή



Στην αγορά συναλλάγματος. 

 Χαμηλότερα το USD μετά το μεγάλο ράλι της περασμένης Παρασκευής, με τα βασικά νομίσματα να κινούνται επιθετικά ανοδικά μετά το άνοιγμα της εβδομάδας. Το EUR/USD επιστρέφει στο 1.2400 με το σημερινό +0.64% επιχειρώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ. Μεγάλες είναι και οι πιέσεις που δέχεται το USD/JPY που χάνει 1.06% και επιστρέφει στο 119.40 μετά την προσέγγιση του 121.50 την Παρασκευή.

Το GBP δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την πτωτική πορεία του USD μετά τις κακές ανακοινώσεις της Αγγλίας και παραμένει σε πλάγια κίνηση όπως δείχνει και το +0.09% του GBP/USD.


Η πτώση στα χρηματιστήρια με τις εξελίξεις σε Κίνα και Ελλάδα  στέλνουν τον γερμανικό DAX στις 9.830 (-1.85%).  Κακή είναι και η εικόνα του Dow που χάνει 0.92% στο άνοιγμα ενώ και ο SPX500 βρίσκεται στο -1.05%.

Μεγάλος κερδισμένος σήμερα ο χρυσός.

Στα $1220 φτάνει το πολύτιμο μέταλλο μέσα σε αυτό το περιβάλλον ρευστοποιήσεων δολαρίου, ενώ την ίδια ώρα οι τιμές τους πετρελαίου υποχωρούν ξανά με το USOil να αγγίζει και πάλι τα χαμηλά στα $62.50.


Πηγή:www.capital.gr

πηγή


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου