ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ



(Κείμενο-παρέμβαση του Θανάση Περδικάρη)


Να μιλήσουμε για Αυτοδιοίκηση!
Η δημοτική κίνηση «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ» δεν είναι χθεσινή. Είναι μια συλλογικότητα, μια ζωντανή παράταξη με συνέχεια, κινηματική δράση και προγραμματική επάρκεια. Για οκτώ χρόνια με επικεφαλής τον Κώστα Δρακονταειδή ήταν παντού και πάντα παρούσα. Υπήρξε η ουσιαστική αντιπολίτευση στο Δήμο μας και έδωσε μάχες στην πόλη, τα χωριά, τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό για τα κοινωνικά αγαθά, τη συμμετοχική δημοκρατία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική συνοχή, την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. 
Μια παράταξη ανοικτή στην κοινωνία, στην οποία καταφέραμε οι διαφορετικές απόψεις, όχι μόνο να υπάρχουν αλλά να συναντιούνται και να παράγουν αποτέλεσμα. Ένα αυτοδιοικητικό σχήμα που έχει αποδείξει ότι δεν εξαντλείται σε πρόσκαιρες εκλογικές ανάγκες, αλλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και την επομένη των νικηφόρων εκλογών του Μαΐου, με στόχο να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, στηριζόμενο μόνο στους πολίτες.
Ξεκινάμε, λοιπόν, δυνατά με αξιοπρέπεια, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα! Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, ανατροπής και δημιουργίας. Σύμμαχός μας το πείσμα που αντλούμε από την θέλησή μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, που αντλούμε από τη θέλησή μας για ζωή!
Βαθύτατα οργισμένοι και αηδιασμένοι προσπερνάμε, αφήνοντας πίσω μας το γνωστό σάπιο και μόνιμα διαπλεκόμενο τοπικό κατεστημένο. Όσους διαχρονικά μας «τακτοποίησαν», οδηγώντας μας τελικά στο απόλυτο σκοτάδι για να είναι οι ίδιοι «αόρατοι». Αυτούς που με θράσος σήμερα μας προκαλούν, που τολμούν (ακόμη) να μας κουνούν το δάκτυλο, αυτούς που μας νουθετούν και μας απειλούν να αποδεχθούμε πάλι την «ανάπτυξή τους» και τη «σωτηρία» που μας προσφέρουν, οι μόνιμα σφιχταγκαλιασμένοι με τα συμφέροντα των λίγων.
Τους γνωρίζουμε πολύ καλά, ξέρουμε πως λειτουργούν και κατανοούμε τη μεγάλη δυσκολία τους να προσαρμοσθούν στις σημερινές συνθήκες. Αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του διακυβεύματος και την αγωνία τους.
Όμως τα στημένα παιγνίδια τους και οι «υπόγειες διαδρομές» έχουν προ πολλού εντοπισθεί. Μάταια προσπαθούν με σπασμωδικές και αστείες κινήσεις να καλυφθούν. Για την κοινωνία είναι ακάλυπτοι. Τα πάθη για την εξουσία και κυρίως για τα παρελκόμενά της μπορούν κάποτε να αποβούν μοιραία έως καταστροφικά, εφόσον ξεπεράσουν τα ανεκτά όρια.
Είναι πλέον φανερό ότι οι υποστηρικτές της σημερινής καταστροφικής πολιτικής, θέλουν η κοινωνία, μπροστά στην κάλπη, να ξεχάσει τί έζησε στο χθες για να μην αντιληφθεί τι ετοιμάζουν για το αύριο.
Όμως επειδή η συντονισμένη επίθεση στη δημοκρατία και ο αυταρχισμός, η καταπάτηση-κατάργηση ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η μη τήρηση του Συντάγματος και η περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι πολιτικές επιλογές, πολιτικές πρέπει να είναι και οι απαντήσεις. Πρέπει τελικά να απαντήσουμε αν αποδεχόμαστε ένα λαό χωρίς δικαιώματα, ένα λαό φτωχό και «φθηνό», ένα λαό χωρίς δημόσια αγαθά, ένα λαό τσακισμένο.
Ο Δήμος μας δεν είναι μια αποκομμένη μικρή τοπική κοινότητα αλλά τμήμα πολυάριθμων κοινωνιών που, εκτός των ιδιαίτερων προβλημάτων τους, υφίστανται οριζόντια με δραματικό τρόπο τις συνέπειες ενός συγκεντρωτικού και αντικοινωνικού πολιτικού - διοικητικού συστήματος που πρέπει να ανατραπεί.
Γι’ αυτό:
·       Δεν θέλουμε να έχουμε «μία από τα ίδια» αλλά δημοτική αρχή με όραμα και προοπτική για τη κοινωνία και τον τόπο.
·       Δεν θέλουμε δήμο–«εργαλείο» εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο  αλλά δημοτική αρχή που θα είναι κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
·       Δεν θέλουμε δημοτική αρχή που θα συνεχίσει να λειτουργεί με αδιαφάνεια και μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά ανοιχτή στο δημότη, που θα επιδιώκει τη συμμετοχή της κοινωνίας και την διαβούλευση, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Οι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν προσδοκίες από το Δήμο. Πρέπει και μπορούν να κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Έχουν την δύναμη ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Έχουν την δύναμη να πάρουν την πόλη στα χέρια τους.
Γι’ αυτό ετούτος ο αγώνας δεν είναι του Κώστα Δρακονταειδή, των υποψηφίων με την δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» ή ακόμη της πλειοψηφίας των συμπολιτών που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Είναι υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας!
Η επιλογή δεν είναι των άλλων αλλά ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
Το αποτέλεσμα αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Η προσπάθεια θα είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ!
Η νίκη της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ» σ’ αυτές τις εκλογές έχει πολλαπλή σημασία. Όχι για εμάς, όχι για να ικανοποιήσουμε κάποιον εγωισμό μας αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε θεσμούς και πολιτικές πρακτικές που πρέπει να είναι βασικά εργαλεία στην προσπάθειά μας για την έξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την κοινωνική προκοπή.
Μάρτης, 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου