ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της πρώην δημάρχου Καρυάς κ. Σεβαστής Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα, για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Με το νέο δελτίο τύπου του Δήμου της Λευκάδας,  σχετικά με το νέο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων 2013 (Ε.Ε.Τ.Α.), ο δήμος κατ’ εντολή προφανώς του κ. δημάρχου συνεχίζει να … πληροφορεί τους δημότες : Δεν ξέρουμε να διαβάζουμε λένε το νόμο, γράφουμε κείμενα γιατί 


αναζητάμε ρόλο (αυτό είναι σίγουρα του κ. δημάρχου), πιστεύουν λένε ότι έπραξαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία…
Κουραφέξαλα !  Θα το πούμε απλά, o δήμος της Λευκάδας, δεν απέστειλε όπως όφειλε καταστάσεις με τις τιμές ζώνης.  (Ψευδόμαστε κ. δήμαρχε (;) Δημοσιοποιείστε το πρωτοκολλημένο έγγραφο με το οποίο τις αποστείλατε για να μας διαψεύσετε.)
Είτε τους αρέσει είτε όχι, εκεί στη … δημαρχία, ο Νόμος απαιτούσε μέχρι 31/05/2013 (και όχι μέχρι 15/05/2013) να στείλουν τις καταστάσεις με συμπληρωμένες τιμές ζώνης.
Το μόνο λοιπόν που θα έπρεπε να κάνει ο δήμος και το οποίο απαιτούσε μιας (01) ημέρας δουλειά ενός υπαλλήλου του δήμου (και πολύ λέμε) ήταν, να συμπληρώσει στις καταστάσεις των ακινήτων όπου υπήρχε κενό (δηλαδή 0) ως τιμή ζώνης  3 ευρώ/τ.μ..  
Κενό (δηλαδή 0) στις καταστάσεις που προαναφέραμε υπήρχε στα ακίνητα όλων των χωριών μας (των ορεινών και μειονεκτικών χωριών μας) καθώς και στα ακίνητα της πόλης της Λευκάδας, του Νυδριού, της Νικιάνας κ.λ.π. όπου δεν υπάρχουν γραμμικές ζώνες,  δηλαδή στα ακίνητα που δεν έχουν πρόσοψη στους κεντρικούς παραλιακούς δρόμους.
Συμπέρασμα, τα ακίνητα των χωριών της μέσα Λευκάδας και τα ακίνητα της πόλης και των παραλιακών οικισμών που δεν έχουν πρόσοψη σε παραλιακούς δρόμους θα έπρεπε να πληρώσουν το νέο χαράτσι με τιμή ζώνης 3ευρώ/τ.μ. και όχι το διπλάσιο όπως  θα συμβεί με αποκλειστική ευθύνη του δήμου και δη του κ. δημάρχου που δεν συμπλήρωσε τίποτε οπότε σύμφωνα με το νόμο λήφθηκε υπόψη ο μέσος όρος … και θα πληρώσουμε διπλά.
Ας συνεχίσει τα δελτία τύπου ο δήμος και ο κ. δήμαρχος ... τις ραδιοφωνικές ψυχαναλύσεις του ατόμου μου…
                                             Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
                                                        τ. δήμαρχος Καρυάς

  ΣΧΟΛΙΟ σχετικά με την απάντηση του κ. δημάρχου στον PRISMA 95,1
Σχετικά με την … ψυχανάλυση, που επεχείρησε να κάνει ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Αραβανής για το άτομό μου, μέσα από τον Prisma 95,1, θα ήθελα να ενημερώσω τους Λευκαδίτες ότι :
1)                           Ως πρώην περί των αυτοδιοικητικών δρώμενων παρέλκει, οποιαδήποτε αναφορά, ασφαλώς όμως και δεν επιθυμώ την κατάρρευση του  Δήμου.
2)                           Ως προς την … απραξία που μου καταλογίζει ο κ. δήμαρχος αναφέρομαι στο : “Μηδενί δίκην δικάσεις …” …
3)                           Ως προς τον περιορισμό των περιττών δαπανών που επιχειρεί να πείσει ότι περιορίζει ή και εκμηδενίζει υπαινισσόμενος ασφαλώς τις εκδηλώσεις των πρώην δήμων Λευκάδας υπενθυμίζουμε ότι κάπως αργά τα θυμήθηκε όλα αυτά, ο κ. Αραβανής, καθώς ανάλογες δαπάνες (πανηγύρια, λαϊκές βραδιές, συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού, εξωτερικού κ.λ.π.) που πραγματοποιήθηκαν από την πρώην Νομαρχία κατά τις δικές του θητείες ως υπεύθυνος  αντινομάρχης και νομάρχης, έχουμε την άποψη ότι αληθινά ωχριούν μπροστά στις όποιες επιλεκτικά αναφέρεται.
4)                           Τέλος κ. δήμαρχε σχετικά με την ανεπιθύμητη ίσως και ενοχλητική αρθρογραφία μας επιχειρούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι τόσο οι δήμοι όσο και οι θεσμοί δεν κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από την επώνυμη, υπεύθυνη και δημόσια κριτική. Αντίθετα, κατά την άποψή μου, το φίμωμα και τα κατευθυνόμενα αρεστά δημοσιεύματα «νομιμοποιούν» καταστάσεις και κατασκευάζουν … ανθρωποκεντρικούς δήμους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου