ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση από τον Δήμο Λευκάδας. για το Τέλος Ακινήτων

Ενημέρωση από τον Δήμο Λευκάδας. για το Τέλος Ακινήτων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Λευκάδα, 31 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.), επανερχόμαστε εκ νέου για να τονίσουμε τα εξής:
1. Οι τιμές ζώνης που είναι καταχωρημένες στη βάση δεδομένων της ΔΕΗ έχουν καθοριστεί από την Εφορία από το 1993, για τις περιοχές Λευκάδας (μέρος της πόλης), Καρυώτες, Νικιάνα, Λυγιά, Νυδρί και Βασιλική.
2. Το 2008 η πρώην δημοτική αρχή Απολλωνίων, επικαιροποίησε (λόγω των νέων τιμών της Εφορίας του 2007) τις τιμές για την Βασιλική και έτσι υπολογίστηκε για το 2011 και το 2012 με 5€/m2.
3. Σε όλα τα χωριά, πλην των αναφερομένων παραπάνω (Λευκάδα –μέρος της πόλης-, Καρυώτες, Νικιάνα, Λυγιά, Νυδρί και Βασιλική), δεν υπάρχουν τιμές ζώνης από την Εφορία.
4. Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να ορίζει τιμές ζώνης, η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εκτιμά τις αξίες γης και τις καθορίζει. Η μόνη αρμοδιότητα του Δήμου είναι όταν το Υπουργείο Οικονομικών (Εφορία) ορίσει τις τιμές ζώνης να ενημερώνει και να επικαιροποιεί τη βάση δεδομένων της ΔΕΗ.
5. Το 2008 οι πρώην Δημοτικές Αρχές αν ήθελαν θα επικαιροποιούσαν τις τιμές ζώνης για Λευκάδα (τμήμα της πόλης), Καρυώτες, Νικιάνα, Λυγιά και Νυδρί, όπως έκανε ο πρώην Δήμος Απολλωνίων για την Βασιλική.
6. Η νέα Δημοτική Αρχή συνειδητά δεν προχώρησε στην επικαιροποίηση των τιμών ζώνης (Λευκάδας -μέρος της πόλης-, Καρυώτες, Νικιάνα, Λυγιά, Νυδρί) λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Γιατί αν είχε προχωρήσει την ανωτέρω διαδικασία, θα επιβαρύνονταν οι δημότες με το ειδικό τέλος αυξημένο από το 2011 και θα εισέπραττε και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) με τις νέες αυξημένες τιμές.
7. Είναι απορίας άξιον κάποιοι να λένε ότι διαβάζουν και ερμηνεύουν τον νόμο και να προκύπτει ότι δεν έχουν καταλάβει τι διαβάζουν. Εκτός και αν συνειδητά ο ρόλος τους είναι να παραπληροφορούν ή μήπως αναζητούν ρόλο;
8. Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή έπραξε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σύμφωνα με τις πολιτικές της επιλογές να μην επικαιροποιήσει τις τιμές ζώνης (Λευκάδας -μέρος της πόλης-, Καρυώτες, Νικιάνα, Λυγιά, Νυδρί) που είχε την αρμοδιότητα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν οι δημότες μας. Για όσα χωριά, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τα 35 δεν βάλαμε τιμές ζώνης, πράξαμε και πάλι σύμφωνα με το νόμο γιατί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.
9. Για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες ότι τα χωριά πληρώνουν με 5€/m2 ενώ σε περιοχές της πόλης και του Νυδρίου είναι 3€/m2 αυτό και εμάς μας εξοργίζει και γι αυτό και η πρώτη ανακοίνωση διαμαρτυρίας με την οποία ζητάμε την άρση της αδικίας με νομοθετική ρύθμιση.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
πηγή. .mylefkada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου