ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο




Από τις 23 Νοεμβρίου του 2012 είχε συμφωνηθεί το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, σύμφωνα με έγγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Το έγγραφο φωτιά κατέθεσε στο γερμανικό κοινοβούλιο ο Σόιμπλε. Και σε αυτό αποκαλύπτεται πως το κούρεμα των καταθέσεων ήταν κάτι που είχαν συμφωνήσει Γερμανία και Λευκωσία πριν από τις εκλογές στην Κύπρο.
Ενημερώνοντας τους Γερμανούς βουλευτές για το τελευταίο Eurogroup και τη συμφωνία για το κούρεμα, ο Σόιμπλε μίλησε για αποφάσεις που αποτελούσαν μέρος των διαπραγματεύσεων με τη Λευκωσία και είχαν αρχίσει να συζητούνται με την προηγούμενη κυβέρνηση ήδη από τις 23 Νοεμβρίου του 2012.
Αυτό αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ ο Τάσος Τέλλογλου, προσθέτοντας ότι στο έγγραφο Σόιμπλε, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει αρχικά στη συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, σταδιακά έως το 2018.
Παράλληλα, σε μια συγκεκριμένη διάταξη του εγγράφου γίνεται σαφές ότι μέτοχοι, ομολογιούχοι αλλά και καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες, Κύπριοι αλλά και ξένοι θα συνεισφέρουν εφάπαξ στη σωτηρία της οικονομίας του νησιού.
.newsit

1 σχόλιο:

  1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τα όσα αναφέρθηκαν περί συμφωνίας της Κυβέρνησής του για κούρεμα καταθέσεων.
    Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην Προέδρου αναφέρει ότι το θέμα του κουρέματος καταθέσεων “ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο”.
    “Το Μνημόνιο που κατ' αρχήν συμφώνησε η Κυβέρνηση Χριστόφια με την τρόικα, ούτε μια λέξη δεν περιλαμβάνει για κούρεμα καταθέσεων”.
    Είναι φανερό ότι τα όσα μεταδίδονται περί δήθεν συμφωνίας με τον Σόιμπλε καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Αποτελούν μεγάλο ψέμα και κατασκευασμένη είδηση”, καταλήγει η ανακοίνωση.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113013072

    ΑπάντησηΔιαγραφή