ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αύριο 14 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα των ερωτευμένων. Σήμερα όμως παραμονή ποιά μέρα είναι??

Αύριο 14 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων και γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου. Όλοι βέβαια το γνωρίζουν και βρίσκουν την ευκαιρία για να αναθερμάνουν την σχέση τους.
Πόσοι όμως γνωρίζουν σήμερα 13 Φεβρουαρίου παραμονή του Αγ. Βαλεντίνου, τι ημέρα είναι; 




και











Η 13η Φεβρουαρίου έχει  καθιερωθεί από την UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 σαν "Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου"  , έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου. Η Unesco έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη μέρα, καθώς ήταν 13 Φεβρουαρίου το 1946 όταν πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.



Επίσης η 13η Φεβρουαρίου από το 2012 έχει επιλεγεί από Οργανισμό Υγείας κατά του AIDS (AIDS Healthcare Foundation) σαν η "Παγκόσια Ημέρα Προώθησης της Χρήσης Προφυλακτικών" (International Condom Day). Η ημέρα ορίστικε ειδικά ώστε να είναι η παραμονή της ημέρας των ερωτευμένων και διενεργούνται σε όλο τον κόσμο δράσεις με δωρεάν διανομή προφυλακτικών. Στην Ελλάδα το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  με αφορμή την ημέρα για την προώθηση της χρήσης του προφυλακτικού,  θα πραγματοποιήσει  παρεμβάσεις τόσο στις 13 όσο και στις 14 Φεβρουαρίου σε  σταθμούς του μετρό,  καθώς και Προγράμματα Δρόμου (street work) σε χώρους όπου συχνάζει η νεολαία. Σκοπός της παρέμβασης είναι η  προαγωγή της σεξουαλικής υγείας, μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (Σ.Μ.Ν) και την λοίμωξη από τον ιό H.I.V., καθώς και η  προώθηση της σωστής χρήσης προφυλακτικού.
Αναλυτικότερα, θα υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό Μοναστηράκι και Κεραμεικός (Γκάζι) ειδικοί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με stand από τις 10.00π.μ. έως τις 16.00μ.μ., ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί  Πρόγραμμα Δρόμου σε χώρους που συχνάζει η νεολαία από τις 20.00μ.μ. έως τη 01.00π.μ. και έως τις 02.00π.μ. στο Γκάζι.


Τέλος άτυπα υπάρχει η αντίληψη στους γνωρίζοντες ότι η 13η Φεβρουαρίου είναι η "Παγκόσμια Ημέρα Απιστίας". Πιθανόν η μέρα να συνδέεται με την παγκόσμια ημέρα χρήσης προφυλακτικών και σίγουρα  με την επομένη ημέρα των ερωτευμένων. Η ουσία είναι ότι οι "άπιστοι" και οι "άπιστες" ανά τον κόσμο γιορτάζουν την γιορτή των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου με τα "νόμιμα" ταίρια τους. Αναγκάζονται λοιπόν να βρεθούν με τις "παράνομες" σχέσεις τους την παραμονή στις 13 Φεβρουαρίου. Η ψυχολογία ομιλεί ότι οι εμπλεκόμενοι σε παράνομες σχέσεις δεν επιτρέπουν στον ευατό τους να γιορτάζουν την παράνομη σχέση τους μετά τον εορταζμό της νόμιμης.  Την ημέρα αυτή σε όλο τον κόσμο clubs, εστιατόρια, ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης γενικότερα διοργανώνουν πάρτυ για "άπιστους" και κάνουν χρυσές δουλειές.

Το haradiatika blog ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη ενημερώνοντας τα ζευγάρια που προγραμματίζουν ρομαντική έξοδο αύριο 14 Φεβρουαρίου, να προσέξουν ιδιαίτερα την έξοδο του συντρόφου τους σήμερα 13 Φεβρουαρίου.  
Σας ενημερώνουμε ότι η συνηθέστερη δικαιολογία την ημέρα αυτή είναι : " Βγήκα αγάπη μου έξω σήμερα χωρίς να το ξέρεις, για να σου αγοράσω δωράκι για την γιορτή των ερωτευμένων αύριο. Ήθελα να σου κάνω έκπληξη".
  


Σε κάθε περίπτωση το haradiatika blog εύχεται σε όσους γιορτάζουν σήμερα, σε όσους γιορτάζουν αύριο και σε όσους γιορτάζουν και τις δύο μέρες να περάσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου