ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς ΤΕΙ η Λευκάδα από του χρόνου.


Ανακοινώθηκε το σχέδιο "Αθηνά" που θα αναμορφώσει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.
Σε ότι αφορά την Λευκάδα τα τμήματα του ΤΕΙ καταργούνται και οι φοιτητές ενδέχεται να μετακομίσουν του χρόνου και θα πάρουν το πτυχίο τους από το νέο Ιδρυμα στο οποίο θα ενταχθεί το τμήμα τους.
Τα τμήματα της Λευκάδας επιρεάστηκαν από την δραματική μείωση στα ΤΕΙ, ειδικά στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Τεχνολογικά Πληροφορικής, Μηχανικοί κ.λ.π.). Σε αυτά τα τμήματα οι εισακτέοι από 4.500 μειώνονται σε 2.000.

 Από 63 οι πόλεις που φιλοξενούν πανεπιστήμια μειώνονται στις 51. Οι δώδεκα πόλεις που δεν θα έχουν πλέον κανένα τμήμα είναι: Ιεράπετρα, Αγ. Νικόλαος Κρήτης, Αίγιο, Αμαλιάδα, Λευκάδα, Αργοστόλι, Ναύπακτος, Λιβαδειά, Μουδανιά, Βέροια, Έδεσσα και Νάουσα.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, του Σχεδίου «Αθηνά», για τα δύο Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα που καταργούνται θα ισχύσουν:
  1. Το Τμήμα ΕΠΔΟ (Εφαρμογών στην Πληροφορική και την Οικονομία) του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα απορροφάται από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα) που μετονομάζεται σε Μηχανικών Πληροφορικής – Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα.
  2. Το Τμήμα ΤΠΤ (Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα απορροφάται από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα) που μετονομάζεται σε Μηχανικών Πληροφορικής – Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα.

Ο Υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος δήλωσε : " Καταθέτουμε το νομοσχέδιο, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται. Θα το στείλουμε στην ακαδημαϊκοί κοινότητα. Είναι μια εθνική υπόθεση, πρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας χωρίς περιχαράκωση από κομματικές ιδιότητες. Στόχοι μας η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η αναβάθμιση πανεπιστημίων και τη σύνδεση με αναπτυξιακό χάρτη. Η γνώση βέβαια είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορεί και να αποκοπεί από ανάπτυξη και κοινωνία. Απευθυνόμαστε στους φοιτητές μας, την ελληνική οικογένεια, τις τοπικές κοινωνίες, τους παραγωγικούς φορείς".

Η διαβούλευση θα κρατήσει μόνο 45 ημέρες. Είμαστε περίεργοι να μάθουμε και να δημοσιεύσουμε από τα haradiatika blog για το θέμα της Λευκάδας τις θέσεις (στην διαβούλευση) του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Δήμου Λευκάδας, του Βουλευτή Λευκάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, του Επιμελλητηρίου Λευκάδας και του συλλόγου των φοιτητών.

Το ΤΕΙ Λευκάδας αποτέλεσε μια επιστημονική-εκπαιδευτική όαση τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.
Επανερχόμαστε τώρα στην προηγούμενη ακαδημαϊκή έρημο????

πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231233168

12 σχόλια:

  1. Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος31 Ιανουαρίου 2013 στις 9:20 μ.μ.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

    Όπως είχα δηλώσει προσφάτως σε τηλεοπτική μου συνέντευξη, το θέμα του τμήματος ΤΕΙ στη Λευκάδα, αντιμετωπιζόταν από το Υπουργείο Παιδείας, ως συνάρτηση της προοπτικής διατήρησης ή όχι του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνολικά, δηλαδή όχι αυτοτελώς.

    Από τις πρωινές ώρες αναφερόταν σε δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εφημερίδων, η κακή για τα Ιόνια είδηση, περί καταργήσεως του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

    Είδηση που επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο, με τη δημοσίευση του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

    Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε περίοδος 45 ημερών για δημόσια διαβούλευση, πριν την οριστικοποίηση του Σχεδίου.

    Επιφυλάσσομαι για μία κατ’ αρχήν τοποθέτηση επί του θέματος, αφού πρώτα μελετήσω το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

    Χωρίς αμφιβολία ωστόσο, πρώτο λόγο στο ζήτημα έχουν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών του Ιονίου και οι φορείς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ΄ ότι διαβάζω στο διαδίκτυο, διότι ακόμα δεν άκουσα τον Υπουργό στις τελικές του προτάσεις, πράγματι το Υπουργείο Παιδείας προβληματίζεται για έναν νέο χάρτη Παιδείας. Οι προβλέψεις είναι να συγχωνευτούν Πανεπιστημιακές Σχολές σε ευρύτερα σχήματα με εξαίρεση τα ιστορικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο.

    Μεγαλύτερες όμως αλλαγές συμβαίνουν για τα ΤΕΙ. Οι αλλαγές στα ΤΕΙ μπορεί ορισμένες από αυτές και να φαίνονται και να είναι χρήσιμες διασφαλίζοντας ενότητα Παιδείας.

    Όμως είναι και πολύ πρόωρο μέχρι βαθμό απαράδεκτο να καταργείται το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τμήματα σύγχρονης κατεύθυνσης και από πλευράς επιστήμης και από πλευράς επιστημόνων και τεχνικών που ζητά η αγορά.

    Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα 2 τμήματα των ΤΕΙ Λευκάδας. Και προσέλευση υπάρχει και οι απόφοιτοι μπορούν να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Λυπάμαι πραγματικά γιατί αβασάνιστα προτείνεται η κατάργηση τους και λυπάμαι γιατί παράγοντες υπεύθυνοι του Νομού αλλά και της Ευρύτερης Περιφέρειας δεν έδειξαν μέχρι τώρα και δεν δείχνουν ευαισθησία και δυναμική παρέμβαση στα τεκταινόμενα.

    Τι συμβαίνει μέχρι σήμερα; Κανείς δεν ήξερε ή σιωπούσαν; Βέβαια δεν έχουμε και βουλευτή!

    Δώσαμε μάχη για την ίδρυση των 2 τμημάτων και θα δώσουμε την μάχη ξανά στις 45 μέρες διαβούλευσης. Η Λευκάδα και χρειάζεται αλλά και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές λειτουργίας ενός ΤΕΙ όπως αυτό που σήμερα λειτουργεί. Προσωπικά θα δώσω ξανά την μάχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ιδεοποιείο του Δημήτρη1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:23 μ.μ.

    Ιδού πως εννοεί η κυβέρνηση την "ανάπτυξη" ... Αντί να αποκεντρώσει τα Πανεπιστήμια καταργώντας τα ΤΕΙ Αθήνας και Θεσ/νίκης κάνει το αντίστροφο !! Αντί να τα καθοδηγήσει ώστε να υποστηρίξουν την εντόπια εξαγωγική οικονομία (πρωτογενής τομέας, τουρισμός) μέσω της πρακτικής - τεχνολογικής τους στόχευσης, τα καταργεί εντελώς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:26 μ.μ.

    Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τον ρωτά:
    Α. Με ποια λογική και κριτήρια αποφασίσατε το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
    Β. Γιατί αγνοήσατε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την οποία άμεσα και εγγράφως είχατε ενημερωθεί, μέσω της οποίας σας εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους το ΤΕΙ Ι.Ν. όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά και να αναβαθμιστεί.
    Γ. Γιατί παραπλανήσατε τη Δ.Ε. του Ιδρύματος, όταν το Δεκέμβριο του 2012 είχατε, κατά τη διάρκεια συνάντησής σας, υποσχεθεί ότι το ΤΕΙ δεν θα κλείσει!
    Δ. Τέλος, γιατί δε λάβατε υπόψη τη θέση του Περιφερειάρχη αλλά και των Πρυτανικών Αρχών του Ι.Π. όσο και της Δ.Ε. του ΤΕΙ, για συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα στην κατεύθυνση κοινών δράσεων, για ενδυνάμωση και συστηματοποίηση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων μας, καθώς και για μελλοντική σύμπραξη σε κοινές ακαδημαϊκές και ερευνητικές δράσεις.

    Δήλωση Περιφερειάρχη

    Η απόφαση για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ελήφθη με προχειρότητα, είναι αντιπαραγωγική για τα Ιόνια Νησιά, πλήττει τη συνοχή της Περιφέρειας που εξασφαλιζόταν και μέσω της Εκπαίδευσης, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν εφαρμόζονται νησιωτικές πολιτικές και παραπέρα οι πολιτικές που εφαρμόζονται στοχεύουν στην αποδυνάμωση και διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
    Είμαι πεπεισμένος, συνεχίζει ο Περιφερειάρχης, ότι η αιτιολογία της περικοπής δαπανών δεν επαρκεί για να δικαιολογηθεί μια τέτοια απόφαση, καθώς τα δυο εκπαιδευτικά μας ιδρύματα ήδη έχουν περιστείλει δραματικά τις λειτουργικές τους δαπάνες.
    Τη στιγμή, τόνισε ο κ. Σπύρου, που τα δυο ιδρύματα άρχισαν τη συνεργασία και το καθένα ξεχωριστά αναπτυσσόταν κάνοντας σημαντικά βήματα προόδου, υποχρεωνόμαστε σε συρρίκνωση που δε βασίζεται σε καμία λογική.
    Επίσης, εγκαταλείπονται δομές και υποδομές του Τεχνολογικού Ιδρύματος, όταν τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικότατες προσπάθειες στήριξης, ενώ η Δ.Ε. είχε αναπτύξει δραστηριότητες ευρωπαϊκού βεληνεκούς αλλά και σύνδεσης με την τοπική κοινωνία.

    Αυτό που επιζητώ, κατέληξε ο Περιφερειάρχης, είναι μια άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος αγνόησε όλες μου τις έγγραφες παρατηρήσεις και αιτήματα αναφορικά με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννης Πολίτης δημοσιογράφος - μέλος διοικούσας επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:35 μ.μ.

    Η Τρόικα θέλει να κλείσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Θα ΄χουμε πόλεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοιτητρια τμηματος τει λευκαδας1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:37 μ.μ.

    Ωχ !! που θα παω τώρα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ (ΑΝΑΣΑ) για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:43 μ.μ.

    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!
    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
    Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ»!
    Σήμερα, με την ανακοίνωση από του υπουργό της τρικομματικής κυβέρνησης διαλύεται το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
    Κλείνουν τα δυο τμήματα στο Αργοστόλι, τα δυο στην Λευκάδα, το ένα στην Ζάκυνθο και το ένα στο Ληξούρι.
    Από τα οκτώ τμήματα παραμένουν δύο τα οποία εντάσονται στο υπό ίδρυση ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων!
    Η εξέλιξη αυτή ,πέραν των άλλων, είναι μία ακόμη συνειδητή πράξη για την κατάργηση και της ίδιας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
    Σε ανακοίνωση μας τον Ιούνιο του 2011 τονίζαμε μεταξύ άλλων ,απευθυνόμενοι στον Περιφερειάρχη ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ : «Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υποβαθμίζεται συνεχώς και απροκάλυπτα»

    Τον περασμένο Μάιο ,όταν η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας προχώρησαν στο πρώτο βήμα για το κλείσιμο των τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων απαγορεύοντας την είσοδο σπουδαστών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, η υπουργός απαντώντας στις δίκαιες αντιδράσεις των τοπικών φορέων είχε ισχυρισθεί προκλητικά «..οτι κλείνει προσωρινά τα τμήματα αυτά ,για να τα αναβαθμίσει αργότερα (!)»

    Η ΑΝ.Α.Σ.Α είχε αντιδράσει και τότε έντονα, κατήγγειλε την στάση και τα λεγόμενα της υπουργού και άσκησε δριμεία κριτική σε σας γιατί ως Περιφερειάρχης Ιονίων είχατε αποδεχθεί τα τετελεσμένα χωρίς αντίδραση.
    • Είναι μεγάλη η ευθύνη του περιφερειάρχη γιατί παρά τις επανειλημμένες αιτιάσεις της ΑΝ.Α.Σ.Α αλλά και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του ΠΣ, ουδέν έπραξε για την προστασία του ΤΕΙ ,παρά μόνο συναντήσεις δημοσίων σχέσεων που άλλωστε του απέφεραν και ...εμφανίσεις στην κρατική τηλεόραση.
    • Είναι μεγάλη η ευθύνη της Δ.Ε του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ γιατί καλλιέργησε με συνεχείς δηλώσεις της τον εφησυχασμό στους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες.
    • Είναι μεγάλη η ευθύνη των δημοτικών αρχών , που διαχρονικά και με μικρές εξαιρέσεις αδιαφόρησαν για την δημιουργία συνθηκών προστασίας των τμημάτων του ΤΕΙ σε κάθε πόλη.

    Για την ΑΝ.Α.Σ.Α , η ίδρυση του ΤΕΙ Ιονίων αποτελούσε μία ιστορική υποχρέωση επανόρθωσης του ελληνικού κράτους σε μιά περιοχή που η τέχνη η επιστήμη και ο πολιτισμός δέχθηκαν την αδιαφορία και την κακοποίηση της νεοελληνικής πραγματικότητας.
    Σήμερα, τώρα το πιο σημαντικό όμως και απαραίτητο είναι να αντιληφθεί ο λαός των τριών νησιών Κεφαλονιάς, Λευκάδας ,Ζακύνθου αλλά και όλης της Ιόνιας Περιφέρειας ότι η μάχη για την διατήρηση του ΤΕΙ είναι μάχη για την μείωση των αρνητικών συνεπειών της νησιωτικότητας , είναι μάχη για την κοινωνική και πνευματική εξέλιξη της περιοχής , είναι όμως και μάχη πολιτική απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και της "φιλελευθεροποίησης" της Παιδείας στην Ελλάδα, είναι μάχη για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στην χώρα μας.

    Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί σε δράση τους πολίτες και την νεολαία των νησιών μας , με στόχο την διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
    Περιφερειάρχης και δήμαρχοι που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση , πρέπει να διαλέξουν:
    • Η θα καταγγείλουν την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης και θα απαιτήσουν την ανάκληση του σχεδίου για το ΤΕΙ
    • Η θα πρέπει να παραιτηθούν σαν πολιτικά ανίκανοι και επικίνδυνοι για τα τοπικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΙ Ιονίων Νήσων1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:46 μ.μ.

    Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων συνήλθε σήμερα 1/2/2013 σε έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

    Μετά από λεπτομερή μελέτη των προτάσεων που αφορούν στο Ίδρυμά μας διαπιστώνει ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο που είχε αποδεχθεί η Δ.Ε. μετά τη διαβούλευσή μας με το Υπουργείο Παιδείας στις 27/12/2012, από το οποίο ουδέποτε υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση μέχρι σήμερα.

    Το ανωτέρω σχέδιο περιελάμβανε συγχωνεύσεις ομοειδών Τμημάτων του Ιδρύματός μας σε μια προοπτική συνεργασίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το σχέδιο αυτό πληρούσε βασικά επιστημονικά κριτήρια βιωσιμότητας και διοικητικής ενίσχυσης των ακαδημαϊκών μονάδων, καθώς τα οκτώ Τμήματά μας συνενώνονταν σε τέσσερα με ανάλογες κατευθύνσεις των παλαιών Τμημάτων και ταυτόχρονα δεν προκαλούσε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις.

    Το σημερινό σχέδιο προτάσεων φαίνεται να μην υπακούει σε επιστημονικά κριτήρια και ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλες αναστατώσεις στους φοιτητές και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς καταργεί το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων το οποίο βρισκόταν σε αναπτυξιακή πορεία και έτσι αποστερεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον δεύτερο πόλο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Πολιτισμού με διασπορά σε όλα τα μεγάλα νησιά του Ιονίου.

    Κατόπιν αυτών η Διοικούσα Επιτροπή αποφασίζει ομόφωνα τα ακόλουθα:

    1. Να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του Υπουργού σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ευθιξίας για την απόσταση μεταξύ των προτάσεων της 27ης/12/2012 και αυτών που εξαγγέλθηκαν, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη διαφωνία της με την ουσία των προτάσεων αυτών.

    2. Να δώσει στη δημοσιότητα τις προτάσεις της 27ης/12/2012 για το Ίδρυμά μας, τις οποίες απεδέχθη ομόφωνα η Δ.Ε. και στη συνέχεια απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας στις 10/1/2012, από το οποίο ουδέποτε έλαβε κάποια διαφορετική απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:53 μ.μ.

    Σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά, υποστηριζόμενη από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, (του άλλοτε ) ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, επιχειρεί άλλο ένα έγκλημα κατά των Νησιών μας:
    ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ επιτετραμμένοι της Μέρκελ στην Αθήνα, σήμερα 31 Γενάρη 2013, δια του ονομαζόμενου υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου ανακοίνωσαν το … «σχέδιο Αθηνά», με το οποίο διαπράττουν άλλο ένα έγκλημα σε βάρος των Επτανήσων:

    Περιορίζουν από 2 σε 1 τα Τμήματα του ΤΕΙ Ζακύνθου και το υπάγουν στη Πελοπόννησο,
    Καταργούν και τα 2 Τμήματα του Αργοστολίου,
    Καταργούν το Τμήμα του ΤΕΙ Λευκάδας και το υπα΄γουν στο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ,
    Και περιορίζουν κατά 2 Τμήματα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
    Με δυό λόγια: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και
    ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

    Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τα νησιά μας αφού οι επιπτώσεις θα είναι μακροχρόνιες, αρνητικότατες και για πολλές γενιές ή εκατονταετίες: Με το κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΦΑΡΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, παραγωγής ιδεολογιών και συγκέντρωσης νεολαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ΤΕΙ Λευκάδας αποτέλεσε μια επιστημονική-εκπαιδευτική όαση τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.
    Επανερχόμαστε τώρα στην προηγούμενη ακαδημαϊκή έρημο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύμφωνα με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας, το ΤΕΙ Λευκάδας καταργείται. Το δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα 4-2-2013 και ώρα 14:30μ.μ. για να συζητήσει τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

    Καλείσθε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. K. Δρακονταειδής ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ2 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:47 μ.μ.

    Δήλωση του Κ. Δρακονταειδή, για το κλείσιμο του ΤΕΙ Λευκάδας
    Οι τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του ΤΕΙ Λευκάδας (και όχι μόνο), δεν είναι ‘κεραυνός εν αιθρία’. Αντίθετα, είναι μια απολύτως «φυσιολογική» εξέλιξη, με δεδομένη την πολιτική «της συγκυβέρνησης των προθύμων». Οι άνθρωποι, είναι συνεπέστατοι με την πολιτική τους.
    Είναι μια πολιτική που ξεδιπλώνεται βήμα-βήμα, στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου και η οποία αδιαφορεί για τις συνέπειες στην κοινωνία και την πατρίδα μας. Το πρόβλημα τους είναι οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι.
    Το πρόβλημα τους είναι να βγει το πρόγραμμα τους, όπως το έχει σχεδιάσει η Τρόικα Εξωτερικού και το εκτελεί η Τρόικα Εσωτερικού.
    Είναι προφανές ότι η εξέλιξη σε ότι αφορά την κατάργηση του ΤΕΙ Λευκάδας, είναι μια αρνητική εξέλιξη. Θέλουμε όμως, για άλλη μια φορά, να ξεκαθαρίσουμε, ως Δημοτική Κίνηση, ΤΙ διεκδικούμε και ΤΙ υπερασπιζόμαστε.
    Εμείς υπερασπιζόμαστε την ανάγκη πρώτα από όλα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Μιας Παιδείας στην βάση ενός συγκεκριμένου εθνικού σχεδίου αναβάθμισής της, με την δημιουργία υποδομών, με έμφαση στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, κ.λπ.. Σε αυτά τα πλαίσια στηρίζουμε την παραμονή του ΤΕΙ Λευκάδας, που δεν φτάνει όμως απλά να παραμείνει, αλλά να αναβαθμιστεί, όπως συνολικά και η Παιδεία μας. Εμείς θέλουμε το ΤΕΙ στη Λευκάδα, πρωτίστως για την κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του νομού μας και δευτερευόντως για τα όποια άλλα οφέλη.
    Αρκετοί από αυτούς που άρχισαν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, μέσω ενός χαρτοπολέμου ανακοινώσεων, (πολιτικοί, πολιτευτές, τοπικοί παράγοντες, κ.λπ.), ήταν οι ίδιοι που υπερασπίζονταν, διαχρονικά, την πολιτική των κυβερνήσεων που εκφράζονταν με την λογική «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο», για τους δικούς τους κομματικούς – ψηφοθηρικούς λόγους. Ουδέποτε στην πράξη ενδιαφέρθηκαν, για την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας. Ούτε τώρα ενδιαφέρονται πραγματικά. Οι πολίτες της Λευκάδας πρέπει να αντιληφθούν ότι η μάχη για τη διατήρηση, ενός επι της ουσίας αναβαθμισμένου ΤΕΙ, μπορεί να είναι νικηφόρα μόνο εάν ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων.
    Πιστεύουμε ότι η κοινωνία της Λευκάδας, με βάση την συσσωρευμένη πια εμπειρία ετών, κατανοεί τις πραγματικές ανάγκες της Παιδείας στον τόπο μας, και θα τις διεκδικήσει. Σ’ αυτόν τον αγώνα, εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1. Προς τον νυν και τους τέως κ. κ. βουλευτές, πολιτευτές, τοπικούς παράγοντες κ.α..
    Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα κύριοι. Σεις ψηφίσατε ή στηρίξατε και στηρίζετε τα μνημόνια. Γιατί τώρα κάνετε τους ανήξερους;
    2. Προς την (παραιτημένη) Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων.Σεις κύριοι ανεχθήκατε τον περασμένο Μάιο το κλείσιμο των τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων και την απαγόρευση της εισόδου σπουδαστών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
    Σεις επίσης ανεχθήκατε την υπουργό Παιδείας να δηλώνει προκλητικά, απαντώντας στις δίκαιες αντιδράσεις των τοπικών φορέων «…ότι κλείνει προσωρινά τα τμήματα αυτά, για να τα αναβαθμίσει αργότερα(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)» Όχι άλλα δάκρυα λοιπόν. Αν θέλετε να προσφέρετε, αντισταθείτε συνολικά σ’ αυτήν τη λαίλαπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή