ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Βουτιά» 8,8% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το πρώτο τρίμηνο



Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας και επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.). Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σημαντική πτώση των αφίξεων παρατηρείται στη Ρόδο και την Κω, που το 2011 «πρωταγωνίστησαν» στον τουρισμό.
Δυστυχώς, τα πρώτα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά θετικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, το κλίμα που διαμορφώνεται ενόψει και του Πάσχα είναι εξαιρετικά αρνητικό, ενώ δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι σημειώνουν ότι τα στοιχεία είναι ενδεικτικά του τι θα ακολουθήσει τη νέα σεζόν...



Ειδικότερα, πτώση σε ποσοστό 8,8% παρουσίασαν το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι αφίξεις, φθάνοντας σε 551.442 από 604.869 την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Πολύ μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι αφίξεις στη Ρόδο, σε ποσοστό 54%, ενώ στο ίδιο "μύκος κύματος" διαμορφώθηκαν οι αφίξεις και στην Κω, μειωμένες κατά 39%.
Επίσης, σημαντική πτώση κατά 15,6% παρουσίασαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», φθάνοντας σε 352.004 αφίξεις από 417.275 αφίξεις πέρυσι.

Στον αντίποδα, θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου οι αφίξεις τουριστών παρουσιάζουν άνοδο 14,6% και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τις αφίξεις να είναι αυξημένες κατά 7,7%.

Μπορεί η μείωση να διαμορφώνεται στο 8,8%, κατά μέσο όρο, όμως η κατακόρυφη πτώση των αφίξεων που παρατηρείται σε ορισμένους προορισμούς δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στην αγορά.
ΦΛΩΡΑ
 Πηγη:http://money-tourism.blogspot.com/2012/04/88.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου