ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σχολικές μετακινήσεις (παλιά πηγαίναμε σχολειό με τα πόδια και ξυπόλητα).


Τις δύο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου και του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Νυδριού μπορείτε να τις διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους :

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου

Η ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Γονέων

Το γεγονός είναι ότι όπως ο Δήμος αναφέρει για το νέο διαγωνισμό που κατακυρώθηκε από τον Δήμο "υποβλήθηκαν προσφορές για τα 12 από τα 39 συνολικά δρομολόγια" και "οι κατατεθείσες προσφορές αφορούσαν αποκλειστικά σε δρομολόγια με λεωφορεία ενώ για τα δρομολόγια με ταξί δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον". Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως να μην πραγματοποιούνται από την 1η του μήνα 27 σχολικά δρομολόγια.
Ο Δήμος στις προβλεπόμενες ημερομηνίες επικύρωσε τον διαγωνισμό (με τα 27 λιγότερα δρομολόγια) ως όφειλε από το νόμο και αντιδρά στο Δ.Τ "Με την εν λόγω εγκύκλιο διαπράττεται κατάφωρη αδικία για τους δήμους που κινήθηκαν έγκαιρα για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, όπως είναι ο Δήμος μας και ευνοούνται οι δήμοι που για οποιαδήποτε αιτία έχουν καθυστερήσει τη σύναψη των συμβάσεων." Αυτό προκύπτει από το :  "Σύμφωνα με την εξαιρετικά επείγουσα υπ’ αριθμ. 5/7270/28-02-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ρυθμίζεται νομοθετικά και παρατείνεται η διάρκεια ισχύος των συμβάσεων που είχαν συνάψει οι Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών έως τις 30-06-2012, προκειμένου να δοθεί στους Δήμους επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαγωνιστικών διαδικασιών και την υπογραφή των συμβάσεων".

Με απλά λόγια σε Δήμους όπως της Πρέβεζας υπήρξε μπέρδεμα με τους όρους του διαγωνισμού αφού δεν είχαν διευκρινιστεί ποιά δρομολόγια αφορούσαν ταξί και ποιά λεωφορεία, το θέμα έφτασε στον εισαγγελέα με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.
Στο Δήμο Φιλιππιάδας ο διαγωνισμός χωρίστηκε στα δύο, στα δρομολόγια με ταξί και σε αυτά με λεωφορεία. Σε κανέναν δεν εκδηλώθηκαν προσφορές λόγο των χαμηλών τιμολογίων και άρα και οι δύο διαγωνισμοί ακυρώθηκαν. Και στους δύο Δήμους όλες οι μετακινήσεις των μαθητών συνεχίζονται κανονικά με τα παλιά τιμολόγια μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς.
Ωφελημένοι είναι γονείς, παιδιά και οι επαγγελματίες που κάνουν τις μεταφορές. Όχι μόνο γλύτωσαν και οι δήμαρχοι την γκρίνια των δημοτών αλλά ισχυρίζονται ότι με τους άγονους διαγωνισμούς εξυπηρέτησαν το συμφέρον των δημοτών τους σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Στη Λευκάδα αντίθετα ο Δήμος επικύρωσε τον διαγωνισμό και ας ήταν 27 δρομολόγια χωρίς προσφορές ώστε να μην μπορούν τα δρομολόγια αυτά να υπαχθούν στο προηγούμενο καθεστώς σύμφωνα με την (εκ των υστέρων) παραπάνω εγκύκλιο. Στη Λευκάδα οι δημότες και οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αλλά ο κρατικός προϋπολογισμός βελτιώθηκε πολύ περισσότερο από το προβλεπόμενο όχι μόνο λόγο της μείωσης της τιμής στα 12 δρομολόγια αλλά στην κατάργηση των υπολοίπων 27.
Το ότι αναρωτιέται ο Δήμαρχος γιατί οι Δήμοι που έκαναν την δουλειά τους τελικά να είναι σε χειρότερη μοίρα από αυτούς που δεν την έκαναν δεν δικαιολογεί τίποτα. Μέχρι και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του Κράτους είναι για αυτούς που δεν κάνουν τα νόμιμα.
 πχ. Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων. Ο νόμιμος δεν έχει τίποτα να νομιμοποιήσει.

Επειδή τα Χαραδιάτικα και το Περιγιάλι έμειναν χωρίς σχολικά δρομολόγια (και πολλά άλλα βεβαίως) καλά κάνει και κινητοποιείται ο Σύλλογος Γονέων και ζητάει λύση ή τα λεωφορεία του Δήμου.
Εμείς κάνουμε μια πρόταση αν δεν βρεθεί καλύτερη λύση.
Το Υπουργείο επιτρέπει σε όσους γονείς θέλουν να μεταφέρουν μόνοι τους τα παιδιά και να πληρώνονται με μικρό οικονομικό αντίτιμο (0,46 λεπτά το χιλιόμετρο μονή διαδρομή αν δεν κάνω λάθος). Αυτό δεν φαίνεται να αντικρούει στα επαγγελματικά συμφέροντα των μεταφορέων (αλλιώς θα αντιδρούσαν). Όλοι οι γονείς με παιδιά που δικαιούνται βάση νόμου μεταφορά να εκχωρήσουν το παραπάνω δικαίωμα στον Σύλλογο ο οποίος να οργανώσει και να αναλάβει τις μεταφορές με κάποιους μόνο από τους γονείς που μπορούν, και ταυτόχρονα να εισπράττει τα σχετικά ποσά από το Δήμο.
 Πρέπει ο Σύλλογος να προετοιμάζεται για πολλές δράσεις. Του χρόνου θα αγοράζει πετρέλαιο και θα πληρώνει δασκάλους.

Πληροφορίες που λένε ότι ο Δήμος, εκτιμώντας την αυξημένη  τάση προς παχυσαρκία των παιδιών του δημοτικού, αποφάσισε ηθελημένα να αφήσει τα παιδιά χωρίς σχολικά δρομολόγια, ώστε να περπατούν από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα καθημερινά για λόγους ευεξίας, υγιεινής και αμέριστου ενδιαφέροντος για την καλυτέρευση της υγείας των δημοτών, δεν επιβεβαιώνονται.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου