ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιοι θα ωφεληθούν από την πτώχευση της Thomas Cook?


 

 «Εκτέλεσαν» την Thomas Cook για να μην πέσει σε κινεζικά χέρια!


Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η πτώχευση της Thomas Cook δεν ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αλλά μια λύση που αποφασίσθηκε σε πολιτικό επίπεδο με όρους γεωπολιτικής και υπερεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Προτιμήθηκε όμως να οδηγηθεί σε «ξαφνικό θάνατο» και εκκαθάριση, για να μην περιέλθει υπό τον έλεγχο κινεζικής εταιρίας, που ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος. Η κινεζική εταιρία   ήταν διατεθειμένη να εισφέρει σημαντικά κεφάλαια για τη διάσωση του βρετανικού ομίλου, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης-εξυγίανσης που θα της έδινε μετοχική πλειοψηφία.
Άγγλοι, Γερμανοί, Ευρωπαϊκή Ένωση και Αμερικανοί, δεν ήθελαν επ’ ουδενί  τους Κινέζους να αποκτούν ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, όπου η επιχειρηματική παρουσία τους είναι τώρα υποτυπώδης.
Οι Γερμανοί είχαν και έναν επιπλέον λόγο να επιθυμούν τον «ξαφνικό θάνατο» αντι της διάσωσης του ιστορικού κολοσσού: Με την κατάρρευση και την αποχώρηση της Thomas Cook  από την αγορά, το πεδίο μένει ελεύθερο για την Γερμανική TUI, που είναι ο παγκόσμιος leader του κλάδου.  Το Βερολίνο φρόντισε μάλιστα να διασώσει – με κρατική βοήθεια (…) - τον γερμανικό βραχίονα της Thomas Cook, που έχει δομηθεί με βασικό πόλο την παλιά Neckerman και περιλαμβάνει πολλές εταιρείες τουριστικών υπηρεσιών και αερομεταφορών.
Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις και ότι η εταιρεία πηγαίνει σε πτώχευση, οι υποχρεώσεις της ανέρχονταν σε 1,6 δισ. λίρες. Δύο ημέρες αργότερα στο δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η αίτηση πτώχευσης, ο CEO Πήτερ Φανκχάουσερ δήλωσε ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» 3,1 δισ. 
Τα περιουσιακά στοιχεία
Πάντως, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, η Thomas Cook δεν αντιμετώπιζε άμεσο πρόβλημα ρευστότητας. Είχε διαθέσιμα 668 εκατ. λίρες και βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις 956 εκατ. λίρες, εισπρακτέες μέχρι το τέλος του έτους. Διέθετε επίσης περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, που θα μπορούσαν να ρευστοποιηθούν εν μέρει, για να αποφευχθεί η κατάρρευση και να γίνει «εξυγιαντική αναδιάρθρωση» του ομίλου.
Τα άϋλα περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται σε σχεδόν 2 δισ. λιρες, ενώ η αξία των ιδιόκτητων ξενοδοχείων της υπερβαίνει το 1,5 δισ. Μόνο η αξία των αεροσκαφών που διαθέτει και των ανταλλακτικών είναι 533 εκατ. λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου