ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Λευκάδας υπενθυμίζει στους αιγοπροβατοτρόφους του νομού μας ότι, κατά χρονικό διάστημα των μηνών Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου κάθε έτους, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να διενεργούν ετήσια απογραφή στο ζωικό κεφάλαιο της εκτροφής τους και τα στοιχεία της απογραφής να τα καταχωρούν στο Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων και να τα κοινοποιούν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. 

Η καταχώρηση των στοιχείων στο Μητρώο γίνεται ως εξής:
Ü    Στο μέρος Β(απογραφές) του Μητρώου καταχωρείται η ημερομηνία διεξαγωγής της απογραφής και ο αριθμός των εκτρεφόμενων ζώων κατά είδος, φύλο και ηλικία.
Ü    Στο μέρος Γ’ (μεταβολές ζωικού πληθυσμού χωρίς ατομικό κωδικό αριθμό σήμανσης) καταγράφονται οι μεταβολές των αμνοεριφίων της εκτροφής (στη στήλη ΕΙΣΟΔΟΣ οι γεννήσεις κατά μήνα/έτος, και στη στήλη ΕΞΟΔΟΣ οι θάνατοι και οι σφαγές κατά ημερομηνία ).
Ü    Τέλος στο μέρος Ε’ (καταγραφή – μεταβολές ζωικού πληθυσμού με ατομικό αριθμό σήμανσης) προστίθεται και καταγράφεται κάθε ζώο που για πρώτη φορά σημαίνεται στην εκτροφή, καθώς και κάθε ζώο που αγοράστηκε από άλλη εκτροφή. Άρα στο μέρος Ε του μητρώου πρέπει να είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τα ενήλικα – σημασμένα αιγοπρόβατα που υπάρχουν ή υπήρξαν στην εκτροφή.(αριθμός σήμανσης, ημερομηνία σήμανσης, η γέννηση -μήνας/έτος, το είδος και το φύλο ζώου καθώς και τυχόν μεταβολές -θάνατος, σφαγή, πώληση, αγορά κ.λπ.-).
Τα στοιχεία που καταχωρούνται στο μέρος Β και αφορούν τα υπάρχοντα στην εκτροφή ζώα κατά την ημέρα της απογραφής, πρέπει να συμφωνούν με τις καταχωρήσεις και τις μεταβολές στους πίνακες Γ και Ε του Μητρώου.
Μετά την διενέργεια της απογραφής για το έτος 2016, κάθε κτηνοτρόφος υποχρεούται μέχρι την 20/12/2016 να κοινοποιήσει τα στοιχεία στην κτηνιατρική υπηρεσία είτε:
α) προσερχόμενος στο Τμ. Κτηνιατρικής Λευκάδας (Διοικητήριο Λευκάδας) προσκομίζοντας το ενημερωμένο Μητρώο Εκμετάλλευσης και το Φαρμακευτικό Μητρώο της εκτροφής,
β) κάνοντας χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα ενεργοποιηθεί από την 1η Νοεμβρίου 2016. Η εγγραφή και η πρόσβαση στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης
http://e-services.minagric.gr ακολουθώντας τις οδηγίες που διατίθενται ανηρτημένες εκεί. Ενημερώνουμε τους χρήστες της ψηφιακής υπηρεσίας ότι α) κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της εφαρμογής εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσης, β) το μητρώο της εκμετάλλευσης ενημερώνεται υποχρεωτικά (χειρόγραφα) και γ) η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής δίνεται μόνο για μια φορά κατά την απογραφική περίοδο. Για κάθε διόρθωση ή τροποποίηση της ηλεκτρονικά υποβληθείσας απογραφής ο ενδιαφερόμενος πρέπει άμεσα να απευθυνθεί στο Τμήμα Κτηνιατρικής.

Πλαίσιο κειμένου: Λευκάδα 25 Οκτωβρίου 2016 
Τμήμα Κτηνιατρικής  Π.Ε. Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου