ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας



Πρώτη ενημέρωση μετά την πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης


Μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα, το πρωί, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ο Δήμος Λευκάδας με παρουσία της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων έσπευσε άμεσα επί τόπου προκειμένου να συνδράμει και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αφότου τέθηκε σε έλεγχο η φωτιά, δόθηκε η δυνατότητα λήψης μέτρων και αποκατάστασης των προβλημάτων στα δημοτικά δίκτυα.

Μετά την αποκατάσταση της παροχής ρεύματος –εκτός από την πληγείσα περιοχή-, αποκαταστάθηκε περίπου στις 16:00 η λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης και σταδιακά της ύδρευσης προς τον δυτικό, κεντρικό και ανατολικό άξονα του νησιού. Μετά τις 17:30 αποκαθίσταται σταδιακά και στην υπόλοιπη πόλη της Λευκάδας.

Συνεργείο μηχανικών του Δήμου καταγράφει τις πληγείσες ιδιοκτησίες, καθώς και τον αριθμό χρηστών σε αυτές συλλέγοντας τα αναγκαία στοιχεία. Η Κοινωνική Υπηρεσία προβαίνει σε υποστήριξη και αρωγή των πληγέντων διερευνώντας ενδεχόμενη ανάγκη κάλυψης στέγης και σίτισης. Ως προς το πρόβλημα της διαμονής, προσωρινή λύση για τους πληγέντες είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις που ευγενικά διαθέτει προς φιλοξενία η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος κ’ Ιθάκης, ενώ για σίτιση έχει υπάρξει σχετική πρόβλεψη για την οποία ενημερώνονται οι πληγέντες από το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου.

Ο Δήμος έχει προβεί σε συνεννόηση ώστε ιδιωτικά υδροφόρα οχήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, θα ξεκινήσει άμεσα  καθαρισμός από μπάζα που βρίσκονται στις οδούς και θα ακολουθήσουν καθαρισμοί της πόλης.

Ο Δήμος Λευκάδας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες και τις πλέον θερμές και ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον αγώνα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους για κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς. Θα σταθεί σύμμαχος στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών των συνδημοτών μας που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους και θα βρίσκεται σε κινητοποίηση για την κατά το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ιστορικού κέντρου.

Για αναλυτικότερη ενημέρωση θα ακολουθήσει επόμενο Δελτίο.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου