ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Ο ελληνικός τουρισμός η αιχμή του δόρατος της Ελληνικής οικονομίας!
Πάνω από το 60% των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα πραγματοποιείται αεροπορικώς. Το υπόλοιπο 33,8% οδικών και 2,7% θαλασσίως. Τα διαθέσιμα στοιχεία δημιουργούν προβληματισμό ως προς το βαθμό επίτευξης επιδικόμενης μετάβασης σε ένα διευρυμένο υπόδειγμα για τον ελληνικό τουρισμό πέραν του τρίπτυχου «Ηλιος, Αμμος, Θάλασσα», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της Eurobank με τίτλο «Ελληνικός Τουρισμός: προκλήσεις και προοπτικές» την οποία παρουσίασε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Οικονομολόγος της Eurobank Πλάτων Μονοκρούσος.Πρωτοστατεί το Αεροδρόμιο των Αθηνών (ΔΑΑ)

Σε ό,τι αφορά το κύριο κομμάτι των αφίξεων. Το 28% του συνόλου των αφίξεων συγκεντρώνει το αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ, ακολουθούν τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Ηρακλείου της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης,

Τα ταξίδια αναψυχής συνεισφέρουν στο 90% των συνολικών εισπράξεων ενώ, παρατηρείται μείωση του μεριδίου των εισπράξεων από επαγγελματικά ταξίδια. Οι εισπράξεις στο επαγγελματικό τουρισμό επί του ΑΕΠ για την περίοδο 2002 – 2025 εκτιμάται περίπου στο 50% του μέσου όρου των ανταγωνιστριών χωρών.

 Σταθερότητα (σε χαμηλά επίπεδα) καταγράφεται στις εισπράξεις από ταξίδια για λόγους υγείας, μείωση των εισπράξεων για λόγους σπουδών, γεγονός που καταδεικνύει ότι κανένας από τους δύο τομείς δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα.

Διεθνής κατάταξη: επιχειρηματικό περιβάλλον και ασφάλεια

Η Ελλάδα υπερέχει σημαντικά στο τομέα της υγείας και της υγιεινής καθώς έχει 61,7 γιατρούς ανά 10.000 κατοίκους. Όταν η Ισπανία έχει 39,6, η Ιταλία 34,9 η Πορτογαλία 38,7 η Κροατία 26, η Κύπρος 25,8 η Μάλτα 31,2 και η Τουρκία 15,4.

Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει αφιλόξενο εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας του νομικού πλαισίου, του ασταθούς φορολογικού συστήματος, του ελλιπούς ανταγωνισμού και των δυσκολιών στην έκδοση αδειών.

Υστέρηση παρατηρείται στο τομέα της ασφάλειας.

Διεθνής κατάταξη: υποδομές μεταφορών και περιβάλλον

Η Ελλάδα παρέχει υψηλή θέση στις υποδομές τουριστικών υπηρεσιών, πχ ποιότητας τουριστικών καταλυμάτων, δυνατότητα πρόσβασης σε ενοικίαση αυτοκινήτου, χρήση ΑΤΜ.

Ωστόσο υστερεί στο τομέα των υποδομών επίγειων και θαλασσίων μεταφορών γεγονός εξαιρετικά ανησυχητικό καθότι εμποδίζει την ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και της κρουαζιέρας. Επιπροσθέτως, η υστέρηση σε όρους ανταγωνιστικότητας τιμών προκαλεί προβληματισμό, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η μεγάλη μείωση του μισθολογικού κόστους τα τελευταία έτη.

Παράγοντες που ενδεχομένως ερμηνεύουν την εξέλιξη αυτή συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υψηλή φορολογία και το υψηλό κόστος ενέργειας σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται η πολιτική τιμών από τις επιχειρήσεις του κλάδου έτσι ώστε να αποφεύγονται αδικαιολόγητες ανατιμήσεις

Τέλος  σύμφωνα με την μελέτη προβάλλει επιτακτική η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος , καθώς ο παράγοντας αυτός καθίσταται όλο και πιο σημαντικός στην ελκυστικότητα ενός τουριστικού προορισμού.

Τουριστικές εισπράξεις ανά χώρα προέλευσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2005 έως σήμερα σχεδόν το 50% των ετησίων τουριστικών εισπράξεων της Ελλάδας προέρχεται από τις παραδοσιακές αγορές όπως είναι η Γερμανία , Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία.

Εμπόδιο στην προσέλκυση περισσοτέρων ταξιδιωτών από την Ρωσία αποτελεί η αδυναμία ταχείας χορήγησης της νέας βιομετρικής θεώρησης Σένγκεν από τις ελληνικές αρχές.

Τέλος να σημειωθεί ότι ΗΠΑ και Ρωσία είναι οι αγορές με τις υψηλότερες εισπράξεις ανά ταξιδιώτη την περίοδο 2013- 2015.
πηγη http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου