ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κλείνουν τα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας στις διακοπές του Πάσχα.





Ο αποκλεισμός των συνόρων με την Ελλάδα θα είναι από 29 Απριλίου - 2 Μαϊου και μπορεί μέχρι και τις 6 Μαϊου, ημέρα αργίας για την Βουλγαρία (Αγ. Γεωργίου).
Οι Βούλγαροι μεταφορείς εμπορευμάτων μπλοκάρουν τα σύνορα, σε αντίποινα για τους αποκλεισμούς των ελλήνων αγροτών τον Φεβρουάριο. Οι Βουλγαρικές εταιρείες λεωφορείων και τουριστικών γραφείων που έχουν κανονίσει εκδρομές προς την Ελλάδα για τις αργίες του Πάσχα, θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας.


Στις 29 Απριλίου ΜεγάληΠαρασκευή, στις10:00 το πρωί, θα αποκλειστούν όλα τα σημεία διέλευσης  στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα. Τις δηλώσεις αυτές έκανε στο http://www.capital.bg/  ο Iliyan Filipov, συνιδιοκτήτης του Plovdiv PIMK. Λίγο νωρίτερα είχε επισήμως ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του Βουλγαρικού Συλλόγου Οδικών Μεταφορών, Μίρολιουμπ Stolarski, μετά από σχετική συνάντηση της ηγεσίας των συνδικάτων μεταφορέων.Ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 Μαΐου και θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε άρρωστους ανθρώπους και τα ζώα. "Ο αποκλεισμός είναι μια απάντηση στις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγρότων από την αρχή του 2016, δεδομένου ότι συνεχίστηκε για 40 ημέρες και οι βουλγαρικές εταιρείες δεν θέλουν να επαναληφθεί το επόμενο έτος", δήλωσε ο Filipov. Παρά το γεγονός ότι ο αποκλεισμός θα επηρεάσει τους Βούλγαρους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα κατά της γιορτές, οι φορείς των μεταφορέων θεωρούν ότι πρέπει και η Ελληνική πολιτεία να αναλάβει τις ζημίες τους από τον αποκλεισμό των αγροτών και αντί αυτού η Ελληνική πολιτεία έκανε παραγραφή των αδικημάτων παρακώλησης συγκοινωνιών προς τους φορείς των αγροτών.

Τα τουριστικά λεωφορεία κατεβαίνουν σε διαδήλωση

Ταυτόχρονα και οι βουλγάρικοι φορείς τουριστικών λεωφορείων έχουν μια σειρά αιτημάτων προς το κράτος, και απείλησε με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Χθές 20/4/2016 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση της Εθνικής Ένωσης των Μεταφορέων με Λεωφορείο στη Βουλγαρία, κατά την οποία το διοικητικό συμβούλιο παρουσίασε τις εξελίξεις μέχρι τώρα σε πέντε αιτήματά τους. Επηρεάζονται οι μεταφορές με λεωφορεία με νομοθετικές αλλαγές, το σύστημα διοδίων, αποζημιώσεων και επιδοτήσεων που λαμβάνουν επιχειρήσεις, έτσι ώστε οι πελάτες να προτιμούν χαμηλώτερες τιμές με  παράνομη μεταφορά.Οι εταιρείες λεωφορείων έχουν ήδη τη διαβεβαίωση του υπουργού Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι ότι μέσα σε τρεις μήνες θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα των μεταφορών και του νομοθετικού πλαισίου και αυτό θα επιλύσει πολλά προβλήματα.
Σύμφωνα με πηγές, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να διοργανώσει μια πορεία διαμαρτυρίας στις 26 Απριλίου στις 11:00. Σκοπός αυτής της διαμαρτυρίας είναι οι ανακοινώσεις του αποκλεισμού των συνόρων από τους μεταφορείς εμπορευμάτων.

Το ιστορικό της αναμενόμενης κίνησης Βούλγαρων τουριστών προς την Λευκάδα κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Πέρυσι κατά τις ημέρες του Πάσχα στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας (μαζί με τις παραλίες στην Πρέβεζα και τη Ζαβέρδα) έκαναν πενταήμερες κατά μέσο όρο διακοπές 1500 Βούλγαροι τουρίστες που μετακινήθηκαν με τουριστικά λεοφωρεία. Στο αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι Βούλγαροι που μετακινήθηκαν με τα αυτοκίνητά τους.
  
Φέτος στις 13 Φεβρουαρίου 2016, κατά την τουριστική έκθεση στη Σόφια της Βουλγαρίας, (παρά το γεγονός ότι την περίοδο αυτή ήταν σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών στα σύνορα), οι εκτιμήσεις των βουλγαρικών τουριστικών γραφείων για τις ημέρες του Πάσχα στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας, με μέσο όρο τέσσερεις διανυκτερεύσεις ανά τουρίστα που θα επέλεγε μόνο τουριστικό λεωφορείο για την μετακίνησή του, έφτανε στα 4000 (τέσσερεις χιλιάδες) άτομα.  
Οι εκτιμήσεις αυτές ήταν από την ζήτηση και τον προγραμματισμό των εκδρομών. Οι κρατήσεις δεν ήταν τότε οι αναμενόμενες λόγο των κινητοποιήσεων των ελλήνων αγροτών, αλλά όλοι περίμεναν να διορθωθούν τα πράγματα με το τέλος των κινητοποιήσεων.

Αρχές Μαρτίου 2016, το προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα επισκίασε το τέλος των αγροτικών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας. Αποτέλεσμα το ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα να αρχίζει να μειώνεται και οι κρατήσεις να μην έρχονται.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, οι μεταφορείς εμπορευμάτων της Βουλγαρίας είχαν στραφεί στην ελληνική δικαιοσύνη και απαιτούσαν αποζημιώσεις για τις ζημιές τους κατά τον αποκλεισμό των συνόρων από τους έλληνες αγρότες. Αυτό έγινε μετά την προσφυγή της Βουλγαρικής Κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αποζημιώσεις, και την προτροπή της ΕΕ να προσφύγουν οι Βουλγαρικοί φορείς στην Ελληνική δικαιοσύνη. Με την παραγραφή που ανακοινώθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη των αδικημάτων παρακώλησης συγκοινωνιών των αγροτικών φορέων, οι Βούλγαροι μεταφορείς κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει περίπτωσηνα αποζημιωθούν και άρχισαν ένα πόλεμο μέσω των social media προς την Ελλάδα και για πρώτη φορά τότε ακούστηκε το ενδεχόμενο για κλειστά σύνορα το Πάσχα. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει κατακόρυφα η ζήτηση για την Ελλάδα για το Πάσχα και οι Βούλγαροι να προχωρούν μαζικά σε κρατήσεις για τις πασχαλινές τους διακοπές στα παράλια της χώρας τους στη Μαύρη θάλασσα και στην Ρουμανία (Βουκουρέστι, Μπρασόφ, Σιμπίου, Σινάια, Σιγκισοάρα).

Στις 15 Απριλίου 2016, η αναμενόμενη κίνηση, βούλγαρων τουριστών με τουριστικά λεωφορεία προς την ευρύτερη περιοχή έφτασε να είναι μόλις 500 άτομα από τα αρχικά 4000. Η μείωση αυτή δεν αφορούσε μόνο την Λευκάδα αλλά ανάλογη ήταν προς όλη την Ελλάδα. Ο μόνος προορισμός που φαινόταν να κρατάει τα περυσινά νούμερα από την Βουλγάρικη αγορά ήταν μόνο η Κέρκυρα για τον λόγο ότι έπεζε στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας "έμμεση", ανυπόγραφη διαφήμιση ότι στηνΚέρκυρα δεν υπάρχουν πρόσφυγες.

Χθές 20 Απριλίου 2016, ανακοινώθηκε επίσημα η πρόθεση των φορέων εμπορευματικών μεταφορών να αποκλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα για τις αργίες του Πάσχα. Αυτό θα επιρεάσει επίσης την κίνηση οδικώς από την Ρουμανία, αλλά στην Λευκάδα δεν περιμέναμε Ρουμάνους το Πάσχα αλλά μόνο Βούλγαρους και Λευκαδίτες από διαμένουν σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Σήμερα 21 Απριλίου 2016, από το πρωί όλα τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας έχουν κεντρικό θέμα το κλείσιμο των συνόρων προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Πάσχα. 

Καλό Πάσχα.

πηγή: όλα τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας.

   

  

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ SITE:

    Τους υποστηρίζουμε - πρέπει να δοθεί ένα σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα προς τους Έλληνες

    Όπως λένε, δεν είναι να είμαι καλά, είναι μεγάλο το κακό ... Με λίγα λόγια, τα Balkania χάλια! Έλληνες αγρότες έξαλλοι, καθώς μπλοκάρουν τα σύνορα. ?) Θα υποφέρουν οι Βούλγαροι οι οποίοι σχεδιάζουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα και, ενδεχομένως, κάποιοι Έλληνες ξενοδόχοι, οι οποίοι πρέπει να αποτρέψουν τους αγρότες να εξακολουθούν να κάνουν αποκλεισμό το επόμενο έτος, όταν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνουμε από την αρχή του έτους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε αν το κεφάλι σας δεν είναι τρύπιο σαν ένα ποτιστήρι.

    Ναι, και ο ελληνικός τουρισμός θα υποστεί μεγάλες απώλειες.
    Την επόμενη φορά προσπαθήστε ξανά να μπλοκάρετε τα σύνορα, να δούμε ποιος θα νικήσει τελευταίος

    Η εναλλακτική λύση;
    Όταν μπλοκάρουν τα σύνορα αδικαιολόγητα, μπορείτε να περιμένετε την ίδια απάντηση

    Επιτέλους μια κατάλληλη απάντηση στην πάγια ελληνική τρόμοκρατία! Πλήρη υποστήριξη και μπράβο στους μεταφορείς που εκπλήρωνουν την υπόσχεση τους!

    καιπολλά πολλά ακόμα σε όλα τα social media
    http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/04/20/2746286_blokada_na_granicata_s_gurciia_shte_ima_ot_29_april_do/?ref=miniurl

    ΑπάντησηΔιαγραφή