ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την πράξη εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου Νυδριού- Μεγ. Αυλακίου



Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Ελλομένου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέλευση για την πράξη εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου Νυδριού- Μεγ. Αυλακίου, με σημαντική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, κ. Κ. Δρακονταειδής, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γ. Φίλιππας και Χρ. Κατηφόρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Β. Θερμός, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και οι πρόεδροι των περιοχών, κ. Διονύσης (Ποσειδώνας) Γαζής και κ. Χαράλαμπος Ανυφαντής, ο κ. Θωμάς Κατωπόδης εκ μέρους της Υπηρεσίας και ο μελετητής του έργου κ. Διονύσης Μεσσήνης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εφαρμογή του νέου Νόμου 4315/2014 «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», υποχρεωτικά βάσει του οποίου θα συνταχθεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνέλευσης έγινε διεξοδικός διάλογος και δόθηκαν αναλυτικές διευκρινίσεις για τις ρυθμίσεις του νέου Νόμου.




ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που διαπίστωσαν οι πολίτες κατά την ενημέρωση είναι ότι το περιβόητο αυτό σχέδιο ξανά παίρνει άλλη μια αναβολή της πράξης εφαρμογής όπως όλες τις προηγούμενες αλλά με μια διαφορά .Η νέα πράξη εφαρμογής θα γίνει για να μεγαλώσουν οι εισφορές γης τις ποιες πρέπει πάλι να τους επιβαρυνθούν οι πολίτες (οι ιδιοκτήτες) αυτής της περιοχής και το παράξενο είναι ότι το σχέδιο σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε πριν 25 περίπου χρόνια με τον νόμο 1337 και εισφορές με το διάταγμα για οικισμούς κάτω των 2000 κάτοικων . Τώρα θα υπολογιστούν με νέο νόμο ο οποίος εκδόθηκε το 2014.Ο λόγος καθαρά οικονομικός και να περιορίσουν την έλλειψη γης του σχεδίου ,η οποία και πάλι θα υπάρχει αλλά σε μικρότερο ποσοστό που σημένει πάλι έλλειμμα γης και πρόβλημα στο σχέδιο. Τελικά ποιος φταίει και δεν τελειώνει αυτό το σχέδιο η εκάστοτε δημοτική αρχή ,ο μελετητής , η τεχνική υπηρεσία ή οι πολίτες αυτής της περιοχής( Μεγ. Αυλάκι-Νυδριού )?
    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή