ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Οι διάσημοι πεζόδρομοι της Ευρώπης

Strogen, Κοπεγχάγη
Είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος στην Ευρώπη, καθώς έχει έκταση 100.000 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της Δανικής πρωτεύουσας και εκεί θα βρείτε πάμπολλα καταστήματα, από σουβενίρ, καφέ, εστιατόρια μέχρι πανάκριβα μαγαζιά φιρμών.


La Rambla, Βαρκελώνη
Πρόκειται για σύμπλεγμα μικρότερων δρόμων, που τελικά συνδέει την πλατεία της Καταλονίας με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Στον πεζόδρομο αυτό δίνουν υπαίθριες παραστάσεις διάφοροι καλλιτέχνες, ενώ περπατώντας εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το θέατρο της όπερας της ισπανικής πόλης, το δημόσιο μουσείο σύγχρονης τέχνης, το διάσημο συντριβάνι της πόλης και το μπαρόκ παλάτι Palau de la Virreina.




Karntner Strase, Βιέννη
Πολλά καταστήματα, ωραίος ρυθμός... το σήμα κατατεθέν της Αυστριακής πρωτεύουσας.


Crafton Street, Δουβλίνο
Είναι ο ένας από τους δύο δημοφιλέστερους εμπορικούς δρόμους του Δουβλίνου. Είναι πολυσύχναστος, γεμάτος εντυπωσιακά οικήματα και με καλλιτέχνες που δίνουν υπαίθριες παραστάσεις.



Via Della Spiga, Μιλάνο
Roberto Cavalli, Bulgari, Dolce & Gabana, Moschino, Armani, Chopard, Prada... οι οίκοι αυτοί έχουν τα καταστήματά τους στο συγκεκριμένο πεζόδρομο του Μιλάνου, μαζί με άλλες πολλές φίρμες. Ο δρόμος Via Della Spiga είναι μέρος της τετράδας των πολυτελών δρόμων που είναι γνωστοί και ως το τετράπλευρο της μόδας (Quadrilatero della Moda).


Rue Sainte Catherine, Μπορντό
Έχει συνολικό μήκος 1200 μέτρα και είναι ο πιο δημοφιλής πεζόδρομος στο Μπορντό της Γαλλίας. Στην αρχή του έχει την έδρα του το πολυκατάστημα GalerieBordelaise, που λειτουργεί από το 1834.


Kalverstraat, Άμστερνταμ
Φαρδύς, πολυσύχναστος δρόμος με πολλά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και γνωστών οίκων μόδας.


Royalmile, Εδιμβούργο
Με πολλά καταστήματα, μπαράκια, εστιατόρια και αξιοθέατα, ο πεζόδρομος αυτός είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του Εδιμβούργου και πόλος έλξης των τουριστών. Εκεί πραγματοποιείται κάθε χρόνο και το ετήσιο φολκ φεστιβάλ της πόλης.


Koenigsstrasse, Στουτγκάρδη
Η Βασιλική Οδός, όπως μεταφράζεται, είναι ο κύριος πεζόδρομος στην καρδιά της Στουτγκάρδης, με μήκος περίπου 2 χλμ. Εκεί βρίσκεται το κεντρικό κτίριο του σταθμού τρένων, πολλά καταστήματα, αρτοποιεία, καφετέριες, καθώς και ένα πάρκο και τα βασιλικά ανάκτορα.


Lijnbaan, Ρότερνταμ
Εμπορικός δρόμος με μαγαζιά σε όλο το μήκος του, που κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει τον παλιό εμπορικό δρόμο της πόλης που καταστράφηκε από βομβαρδισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου