ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Συγκρότηση εθελοντικών ομάδων πυρασφάλειαςΣτα πλαίσια εξειδίκευσης και εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών για το έτος 2015, συντάσσεται ειδικό Παράρτημα που περιλαμβάνει το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, που δύναται να διατεθεί για την υλοποίηση δράσεων Πολιτικής Προστασίας. Καλούμε τους Προέδρους των Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων που είναι υπεύθυνοι των ομάδων πυρασφάλειας της οικείας Δημοτικής - Τοπικής Κοινότητας, να καταγράψουν σε καταστάσεις τα ονοματεπώνυμα και πατρώνυμα εκείνων που θα επιθυμούσαν εθελοντικά να ενταχθούν  στις ομάδες αυτές και να τα αποστείλουν στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το αργότερο έως 20-03-2015.
 

Κεντρικός στόχος στη παρούσα χρονική στιγμή είναι η οργάνωση της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση της δασοπροστασίας του σμαραγδένιου νησιού μας μέσω της πρόληψης δασικών πυρκαγιών που υποβαθμίζουν αυτό το πολύτιμο οικοσύστημα. Η ενεργός παρουσία σας θα λειτουργήσει ως ασπίδα για την προστασία του δάσους τις επικίνδυνες μέρες του καλοκαιριού. Αν τα μέλη των τοπικών κοινωνιών μας αναλάβουν τις ευθύνες τους σε αυτό το πεδίο δράσης, τότε η αγάπη για τον τόπο μας θα σβήσει τις φωτιές.

            Όσοι αποδεχθείτε το κάλεσμά μας, θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε κοινωνοί της προσπάθειας της τοπικής αυτοδιοίκησης να προστατεύσει τα δάση από τον εφιάλτη των πυρκαγιών. Η παρατήρηση-επιτήρηση δασών, οι καθαρισμοί και οι περιπολίες, είναι κάποιες από τις επιλογές που έχει ο κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

           Η εθελοντική συμμετοχή στη δασοπροστασία θα συνδεθεί με αντίστοιχη εκπαίδευση όλων των μελών, ώστε πέρα από την καλή διάθεση και την ευσυνειδησία να υπάρχει και η απαιτούμενη γνώση και δεξιότητα. Επισημαίνεται ότι η εκπαίδευση μελλοντικά θα είναι συνεχής διαδικασία επιμόρφωσης των μελών ώστε να είναι ικανά να αντιμετωπίζουν και άλλες φυσικές ή και τεχνολογικές καταστροφές.
 
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΓΑΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου