ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή της Λευκάδας στην τουριστική έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια Βουλγαρίας.




 


NEBECO Ltd. - НЕБЕКО ООД.
business consulting, management and more!!
nebecobulgaria@gmail.com
add: 24, Uri Gagarin Str. Sandanski, Bulgaria.    cell : +306944502069,     fax: +302645092080

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΜΑ: Προβολή της Λευκάδας στην τουριστική έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια Βουλγαρίας.

Αξιόλογη, για ακόμη μια χρονιά, ήταν η ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού Holiday & Spa Expo, που έλαβε χώρα στη Σόφια (12–14.02.2015, ΙΝΤΕREXPO CENTER). Συγκεκριμένα, στην Έκθεση συμμετείχαν 37 εκθέτες από την Ελλάδα (καταλαμβάνοντας περίπου 430 τ.μ. εκθεσιακού χώρου), οι περισσότεροι από κάθε άλλη χώρα, πλην Βουλγαρίας, μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης και Θεσσαλίας, δήμοι και τοπικές ενώσεις ξενοδόχων από τις ως άνω περιφέρειες, αλλά και από άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως της Πρέβεζας.

Η Λευκάδα σαν προορισμός ήταν παρούσα στην έκθεση μέσα από το περίπτερο που οργάνωσε η εταιρεία NEBECO Ltd., Βουλγαρία.
Στο περίπτερο συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:
- Ξενοδοχείο Porto Lygia. Λυγιά  
- Ξενοδοχείο Vassiliki Bay. Βασιλική
- Macedonia Palace, εταιρεία ημερήσιων κρουαζιέρων. Νυδρί
-Sofia Tour Ltd, Βουλγάρικο ταξιδιωτικό γραφείο που παρουσίασε το πρόγραμμά του και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία του για την Λευκάδα για το 2015. Σόφια.
-Fagotto Books, εκδοτικός οίκος με τον τουριστικό οδηγό Destination Lefkada. Λευκάδα.

Επίσης παράλληλα με την τουριστική έκθεση η εταιρεία ασχολήθηκε και με την ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών για τις εταιρείες:
-Import cosmetics, εισαγωγές – εξαγωγές καλλυντικών.  Αθήνα.
-Αρματάς Γεράσιμος, εμπόριο ποτών. Μεγάλο Αυλάκι.


Στην έκθεση διανεμήθηκαν  (πέρα από το διαφημιστικό υλικό των επιχειρήσεων που συμμετείχαν):
- 2 κιβώτια του τουριστικού οδηγού της Λευκάδας στην Βουλγαρική γλώσσα
- 1 κιβώτιο χάρτες της Λευκάδας
-200 χάρτες μικρού μεγέθους της Λευκάδας
-200 αφίσες με διάφορα θέματα της Λευκάδας
Το παραπάνω υλικό δόθηκε στην NEBECO από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και μεταφέρθηκε και διανεμήθηκε στην έκθεση δωρεάν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο υπήρχε οπτικο-ακουστική παρουσίαση της Λευκάδας στην βουλγαρική γλώσσα με 500 φωτογραφίες από όλο το νησί, 60 λεπτά βίντεο και επαναλαμβανόμενο προωθητικό spot 20 δευτερολέπτων.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, πέρα από τους υπεύθυνους των συμμετεχόντων εταιρειών, υπήρχε μια κοπέλα και ένα αγόρι από την Βουλγαρία με γνώση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας.

Χορηγοί επικοινωνίας του περιπτέρου για την Λευκάδα ήταν:
-www.lefkadaslowguide.gr
-http://haradiatika.blogspot.gr
- Τύπος Λευκαδίων, εφημερίδα.

Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, κα Nikolina Angelkova, υπογράμμισε το διεθνή χαρακτήρα της εφετινής έκθεσης με την συμμετοχή εκθετών από συνολικά 21 χώρες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το συνολικό εμβαδό της εφετινής έκθεσης υπολογίζεται σε 7.500 τ.μ., αυξημένο κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο συνολικός αριθμός των εκθετών υπολογίζεται σε 330: 203 από τη Βουλγαρία και οι υπόλοιποι από το εξωτερικό. Εξ αυτών των εκθετών, 95 είναι ξενοδοχεία (70 από το εξωτερικό), 105 τουριστικά γραφεία και 75 οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνονται, επίσης, 70 παρουσιάσεις, συνεντεύξεις τύπου και επαγγελματικές συναντήσεις / συζητήσεις.
Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια, με επικεφαλής τον Πρέσβη, κ. Δημοσθένη Στωίδη, συμμετείχε στα εγκαίνια της Έκθεσης, επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα και είχε χρήσιμες συζητήσεις με τους εκθέτες προς την κατεύθυνση της στήριξης των προσπαθειών τους και την αποτελεσματική προβολή των υπηρεσιών τους στη βουλγαρική αγορά.  
Ο Πρέσβης της Ελλάδας κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της NEBECO Ltd. συνεχάρη την ιδιωτική πρωτοβουλία για την προβολή της Λευκάδας στην έκθεση της Σόφιας αφού δεν υπήρχε επίσημος φορέας από την περιοχή. Το κλιμάκιο της Πρεσβείας προσκάλεσε επίσημα την NEBECO Ltd. στα γραφεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια. Κατά την διάρκεια της συνάντησης στελέχους της εταιρείας με τα στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, έγινε μια αμοιβαία ενημέρωση για την τουριστική κίνηση που προβλέπεται να έρθει από την Βουλγαρία προς την Λευκάδα την προσεχή σεζόν και για τις δράσεις της Πρεσβείας στην αρωγή και ανάπτυξη της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Τέλος δόθηκε ενημερωτικό υλικό της Λευκάδας στο αρμόδιο γραφείο για την δυνατότητα ενημέρωσης Βουλγαρικών επιχειρήσεων και ιδιωτών για την περιοχή μας.  
Η πρώτη ημέρα της έκθεσης ήταν μόνο Β2Β και το περίπτερο της NEBECO Ltd, το επισκέφτηκαν πολλά τουριστικά γραφεία μικρά και μεγάλα της Βουλγαρίας. Σε κάθε τουριστικό γραφείο δόθηκε  πλήρες πακέτο πληροφοριακών εντύπων που περιελάμβανε πέρα από το υλικό των  συμμετεχόντων 4 οδηγούς της Λευκάδας στη Βουλγαρική γλώσσα, 2 οδηγούς DESTINATION LEFKADA, 5 χάρτες της Λευκάδας και 4 αφίσες διαφορετικών θεμάτων. Επιχειρήσεις της Λευκάδας που ενδιαφέρονται για τα στοιχεία επικοινωνίας των γραφείων αυτών μπορούν να απευθυνθούν σχετικά στο e-mail: nebecobulgaria@gmail.com.  
Οι δύο επόμενες ημέρες της έκθεσης ήταν για το κοινό. Μόνο κατά τις 2 ημέρες κοινού προβλήθηκε από το περίπτερο το πρόγραμμα για τη Λευκάδα του βουλγαρικού tour operator SOFIA TOUR (για να μην αποτελέσει η παρουσία του ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση των άλλων τουριστικών γραφείων κατά την πρώτη ημέρα Β2Β της έκθεσης). Κατά την διάρκεια των δύο ημερών για το κοινό είχε αναρτηθεί αφίσα της Λευκάδας 1,5 Χ 2,0 μέτρα και σε δεύτερη αίθουσα της έκθεσης στην οποία δεν υπήρχε ελληνική συμμετοχή.
Τα συμπεράσματα από την έκθεση είναι η σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Βουλγαρία προς την Λευκάδα για την προσεχή τουριστική σεζόν. Η κίνηση αυτή θα είναι με την μορφή εκδρομών 3-ήμερων, 4-ημερων και 5-ήμερων, με λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα και θα επικεντρωθεί στους μήνες Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος. Οι πρώτες οργανωμένες αφίξεις έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο του ΠΑΣΧΑ. Επίσης κατά την διάρκεια της έκθεσης, παρουσιάστηκε από μία εταιρεία το πρώτο πρόγραμμα διακοπών back to back από την Βουλγαρία για την Λευκάδα.
Η Λευκάδα αρχίζει να γίνεται γνωστή στον μέσο Βούλγαρο τουρίστα μια που όλοι οι μεγάλοι tour operators την έχουν ήδη συμπεριλάβει στο εκδρομικό τους πρόγραμμα. Το 2015 θα αποτελέσει χρονιά σταθμό για τις αφίξεις τουριστών από την Βουλγαρία στην Λευκάδα και αναμένεται για το μέλλον η Λευκάδα να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό ανάλογο με αυτόν της Χαλκιδικής και της Θάσου.  
Μελλοντική Δράση.
Η NEBECO Ltd, έχει στην διάθεσή της δύο περίπτερα στην τουριστική έκθεση ΤΤR, στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, που θα διεξαχθεί από 12 έως 15 Μαρτίου 2015. Ήδη έχει στείλει σχετική ενημέρωση σε όλους τους αρμόδιους φορείς της Λευκάδας που ασχολούνται με την τουριστική προβολή για την συμμετοχή τους. Βρίσκεται όμως παράλληλα και σε επαφή με μεμονωμένους τουριστικούς επιχειρηματίες  της Λευκάδας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν αλλά και με φορείς από άλλους προορισμούς της Ελλάδας.
Για συμμετοχές ή σχετικές πληροφορίες στο e-mail: nebecobulgaria@gmail.gr


Φωτογραφίες.    





     










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου