ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δήμος Λευκάδας πεζοδρομεί και για το 2015 τον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας-Βασιλικής στο σημείο που περνά από το κέντρο του οικισμού του Νυδριού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σε συνάντηση του Δημάρχου Λευκάδας Κων/νου Δρακονταειδή με τους επαγγελματίες της κεντρικής αγοράς του Νυδριού, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, συζητήθηκαν μέτρα για την απρόσκοπτη κίνηση των επισκεπτών στον κεντρικό δρόμο, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να βοηθηθούν τα καταστήματα.   Συναποφασίστηκε η διατήρηση του πεζόδρομου από 1ης Μαΐου ως 30ης Σεπτεμβρίου και ώρες 19:00 - 02:00 πρωινής της επομένης.  Επίσης η απελευθέρωση του οδοστρώματος από εμπορεύματα, πινακίδες και τραπεζοκαθίσματα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια τόσο των κατοίκων όσο και αυτών που προορίζονται για ενοικίαση.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικητάκης και Σέρβος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Ελλομένου και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας .
Η παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, εκτός των επαγγελματιών, μετέτρεψε την συνάντηση σε λαϊκή συνέλευση.  Στα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις των πολιτών απάντησε ο Δήμαρχος ενημερώνοντας για την πορεία των έργων που αφορούν το Νυδρί. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Πράξη Εφαρμογής του σχεδίου Νυδριού - Μεγάλου Αυλακίου, τις συνδέσεις στον αγωγό αποχέτευσης του βιολογικού, στην υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ και την αντιμετώπιση του προβλήματος φωτισμού στον κεντρικό δρόμο. Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με τα έργα ανάπλασης του κεντρικού δρόμου και λιμανιού.

2 σχόλια:

  1. Την ίδια ημέρα της «λαϊκής συνέλευσης» που συζητήθηκε η πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου του Νυδριού, ο Δήμαρχος δήλωσε στο Τοπικό Συμβούλιο του Περιγιαλίου ότι ο Δήμος είναι αναρμόδιος για τα πεζοδρόμια του Περιγιαλίου τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας διότι ο δρόμος είναι επαρχιακός. Στο Νυδρί όμως πριν λίγο είπε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα κλείσει τον επαρχιακό δρόμο παρά του ότι δεν είναι αρμόδιος .Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα? Ποιον κοροϊδεύει ο Δήμαρχος? Τους Περιγιαλιώτες η τους Νυδριώτες? Πάντως οι ψίθυροι λένε πως ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά τις αρμοδιότητες για τον συγκεκριμένο δρόμο απλός ρισκάρουν!!!!ως πότε όμως?


    Ένας Παρατηρητής εκ του Μακρόθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα μετρά όπως είναι δομημένη η περιοχή δεν βοηθούν προς την ανάπτυξη της περιοχής το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν. Οποιαδήποτε μελέτη και εάν κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς την ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδίου Πόλις και των δυο οικισμών Νυδριού Μεγάλου Αυλακιού δεν θα έχει καμία εφαρμογή. Έχουν περάσει 3 χρόνια από την εφαρμογή αυτού του μέτρου είδε κάποιος αποτέλεσμα προς το καλύτερο για ολόκληρη την περιοχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή