ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου για τις επαφές του Δημάρχου Λευκάδας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα.Μετά από πρόσκληση του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Ζου Ξιαολί και σε ανταπόδοση της φιλοξενίας του στη Λευκάδα τον περασμένο Αύγουστο, πραγματοποιήθηκε την 22-10-2014 στην πρεσβευτική κατοικία στο Ψυχικό, δείπνο εργασίας στο οποίο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κων/νος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Περδικάρης και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρος Αρβανίτης.
 Μέσα σε φιλόξενο και πολύ εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία του Δήμου της Λευκάδας με την Κίνα σε θέματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με την μεσολάβηση της Κινέζικης Πρεσβείας. Ο κ. Πρέσβης δήλωσε ότι θα παράσχει την αμέριστη συμπαράστασή του.
Ειδικότερα τέθηκε το θέμα να γίνει γνωστή η Λευκάδα στην Κίνα ως τόπος τουριστικού προορισμού και στα πλαίσια αυτά έγινε ευχαρίστως αποδεκτή πρόταση του κ. Πρέσβη να επισκεφθεί το νησί μας -ως νησί των ποιητών- το Νόμπελ Λογοτεχνίας της Κίνας 2012, ο διάσημος συγγραφέας Μο Γιαν (Mo Yan) το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Στην επίσκεψη θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος για την προβολή της στην Κίνα από το μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως τα κινεζικά, που θα καλύψουν την επίσκεψη αυτή. Έγινε επίσης γόνιμη συζήτηση πάνω σε θέματα του είδους των τουριστών από την Κίνα που μπορούν να επισκεφθούν τη Λευκάδα και στις υποδομές που διαθέτουμε.
Έγινε εκατέρωθεν αποδεκτή πρόταση αδελφοποίησης της Λευκάδας με μια παράλια κινεζική πόλη. Συμφωνήθηκε να υπάρξει μέσα στο Δεκέμβριο επαφή του κ. Δημάρχου με αντιπροσωπεία από πόλη της Κίνας, στα πλαίσια επίσκεψής τους στην Αθήνα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η προβλεπόμενη, από τις νομοθεσίες των δύο χωρών, διαδικασία αδελφοποίησης.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα μορφωτικών ανταλλαγών σε επίπεδο σπουδών.                                                                                   Συμφωνήθηκε, σε συνεννόηση με την Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η πρόσκληση φοιτητών από την Κίνα για παρακολούθηση σειράς μαθημάτων στο ΤΕΙ Λευκάδας σχετικά με τουριστικές σπουδές, με αντίστοιχη επιμόρφωση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κίνας, φοιτητών του ΤΕΙ μας.
Μετά από πρόταση του κ. Πρέσβη ο Δήμος Λευκάδας θα διοργανώσει τριήμερο σύγχρονου κινέζικου κινηματογράφου με βραβευμένες ταινίες, αμέσως μετά την προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού (ψηφιακού) του δημοτικού μας κινηματογράφου, γεγονός που χρονικά τοποθετείται στις αρχές του επόμενου έτους.
Συμφωνήθηκε επίσης η μετάκληση κινεζικού φολκλορικού συγκροτήματος που θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας, τον προσεχή Αύγουστο.
Τέλος αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας κινεζικής γαστρονομίας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου με τη συνεργασία της Κινεζικής Πρεσβείας.
Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για την  φιλοξενία και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί μας με τη σύζυγό του στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας.

                                Από τον Δήμο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου