ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΜMΟΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                


 ΨΗΦΙΣΜΑ
                              ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
   Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας στην συνεδρίασή του της 6ης Οκτωβρίου 2014, συζήτησε το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει (πολλούς μήνες πριν) και αφορά στην άμμο που προέρχεται από το έργο διάνοιξης του διαύλου.
   Αποφάσισε δε ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

   1)   Η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και την Κτηματική Υπηρεσία, προχωρά ήδη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες (μελέτες, αδειοδοτήσεις, κ.λπ.) ώστε να γίνει προσάμμωση της παραλίας του Αϊ Γιάννη με περίπου 10.000 κ.μ. άμμου  η οποία θα εξαχθεί από την Αμμόγλωσσα. Η άμμος αυτή θα μεταφερθεί με ευθύνη του εργολάβου ο οποίος εκτελεί το έργο  της διάνοιξης του Διαύλου, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του. Η διαδικασία αυτή είναι η μόνη σε αυτήν την φάση που αντιμετωπίζει, άμεσα, μέρος του προβλήματος.
   2)   Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που την αφορούν (σύνταξη μελετών, προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις), ώστε όλη η ποσότητα της άμμου να διατεθεί για τον εμπλουτισμό των ακτών της  Λευκάδας.
   3) Εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια (μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης ή άλλου τρόπου) εκποίησης με δημοπράτηση της αποθηκευμένης άμμου της Αμμόγλωσσας  που ευρίσκεται στο χώρο του ΤΑΟΛ και της Γύρας.
       4) Δηλώνει ότι θα αγωνιστεί να μην φύγει ούτε κόκκος άμμου  από την Λευκάδα αλλά αντίθετα να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στις παραλίες του νησιού, με προτεραιότητα αυτών της δυτικής ακτής, οι οποίες έχουν σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης. Η άμμος προήλθε από αυτές, που αποτελούν την «περιουσία» μας και την «ταυτότητά» μας και σε αυτές πρέπει κυρίως να επανατοποθετηθεί. Να σταματήσει έτσι και η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στις παραλίες της Γύρας και του ΤΑΟΛ από την εναπόθεση της άμμου  πριν από πολλούς μήνες.
 5) Καλεί τους κατοίκους της Λευκάδας να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, ώστε να αποτρέψουμε όλοι μαζί  τα όποια σχέδια εξυφαίνονται για την πώλησή της σε αυτούς που την εποφθαλμιούν.
        6) Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

                     ΛΕΥΚΑΔΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
                                 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου