ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Έγινε το πάρτυ στον Σκορπιό με καλό καιρό. Τι συνέβει εκεί !!


Το Πάρτυ έγινε στο Σκορπιό την δεύτερη ημέρα (χθες) χωρίς απρόοπτα από τον καιρό.
Αφήνουμε τα μεγάλα ΜΜΕ να πουν για τους celebrities εμείς όμως έχουμε μικρές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από πρώτο χέρι.

Μια εκδήλωση 3 ημερών με μόλις 150 περίπου καλεσμένους αλλά με περίπου 1000 άτομα εμπλεκόμενους σε όλους τους τομείς πήγε πολύ καλά μια που έγινε γνωστή μια μόνο περίπτωση τραυματισμού και μετακομιδής με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Τα μέτρα ασφαλείας χθες ήταν δρακόντια από αστυνομία, λιμενικό και φυσικά τους ιδιωτικούς αστυνομικούς της εταιρείας σεκιούριτι. Βέβαια οι σεκιουριτάδες αυτοί δεν ήταν αυτοί που οι περισσότεροι από μας φαντάζονται αλλά επαγγελματίες μισθοφόροι. Πολλοί από αυτούς έχουν περάσει από την Λεγεώνα των Ξένων αλλά και κάποιοι μόλις είχαν γυρίσει από πολεμικές αποστολές της εταιρείας στο Ιράκ. Όσο για εξοπλισμό μπορεί να μήν είχαν όπλα για την δουλεία αυτή αφού δεν προβλέπεται, αλλά από ανιχνευτές οπλισμού, εκρηκτικών, διόπτρες νυχτός κλπ έκαναν τα δικά μας επίσημα σώματα ασφαλείας να δείχνουν ερασιτέχνες.

Τα επίσημα μέτρα ασφαλείας ήταν φυσικά αναπόφευκτα αφού καλεσμένος και παρεβρέθηκε χθες ήταν ένας Αρχηγός Κράτους, ο Πρίγκιπας του Μονακό, ενώ όπως είπαμε και χθές ο Πρόεδρος της Κύπρου ακύρωσε τελευταία στιγμή το ταξίδι του.

Εμείς γνωρίσαμε τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας ποδοσφαίρου της Lyon, φίλο του Ριμπολόβλεφ και που ήταν καλεσμένος στο πάρτυ. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων ήταν βέβαια οι πανέμορφες παρουσίες από τις φίλες της Κατερίνας που δυστυχώς δεν κυκλοφόρησαν στο Νυδρί για να κάνουν τον γενικότερο αντρικό πληθυσμό να χαζέψει.

Εντυπωσίασαν  τους καλεσμένους οι Σλοβένοι πρωταθλητές του jet ski με δύο επιδείξεις που έκαναν χθες, ενώ στη συνέχεια οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε πειρατικό κυνήγι θησαυρού σε στεριά και θάλασσα ντυμένοι πειρατές. Φυσικά υπήρχε και το ανάλογο πειρατικό καράβι.

Με ανοικτό το στόμα έμειναν οι καλεσμένοι στο χορευτικό σόου 10 χορευτών, 6 γυναικες και 4 άντρες που χόρεψαν κυριολεκτικά πάνω στο νερό της θάλασσας. Κανείς δεν είδε βέβαια ότι στον βυθό κάτω από κάθε χορευτή ήταν και ένας δύτης με ειδικά κατασκευασμένα ξυλοπόδαρα που τα μετακινούσαν για να χορεύουν οι καλλιτέχνες στην επιφάνεια του νερού.

Γνωρίζαμε φυσικά από την αρχή ότι πυροτεχνήματα δεν θα εκτοξεύονταν άσχετα από τα ρεποτάζ που έπαιζαν και ο κύριος λόγος ήταν να μην λερωθεί ο χώρος και τα σκάφη με στάχτες. Αν έπεφταν πυροτεχνήματα αυτά θα έπρεπε να ήταν και εντυπωσιακά αλλά και πολλά. Δευτερεύον λόγος τα υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Τα ηχητικά μηχανήματα ανταποκρίθηκαν στις επιδιώξεις των οργανωτών. Μπορεί στην παραλία του Νυδριού να μην ακούστηκε η μουσική αλλά αυτό ήταν λόγο της ύπαρξης των νησιών Χελώνι και Μαδουρί που έκοβαν τον ήχο στην επιφάνεια της θάλασσας. Ο ήχος από το πάρτυ ακουγόταν καθαρά στην Λευκάδα στα ψηλότερα σημεία όπως στα σπίτια του Περιγιαλίου που βρίσκονται στο λόφο των Σκάρων με θέα το Σκορπιό αλλά και στα χωριά Παλαιοκατούνα και λίγο στη Βαυκερή.  Η δυνατή μουσική τελείωσε στις 5:15 το πρωί. Έπαιξαν οι DJ techno αλλά ακούσαμε και μπουζούκι.

Η φήμη για την προσφορά χρημάτων από τους καλεσμένους αντί για δώρο στην Κατερίνα σε φιλανθρωπικές δράσεις σε κοινωνικές δομές της τοπικής κοινωνίας ισχύει. Τις τελευταίες μέρες πριν το πάρτυ καταρτίστηκε λίστα των τοπικών κοινωνικών δομών ώστε να χορηγηθούν τα χρήματα αυτά.
Ανάμεσα είναι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λευκάδας αλλά και το Νοσοκομείο Λευκάδας ιδιαίτερα μάλιστα το Τεχνητό Νεφρό. Αξίζει όμως να αναφέρουμε την σημαντική λεπτομέρεια ότι οι άνθρωποι του ρώσου δεν θα χορηγήσουν χρήματα στις δομές αυτές αλλά ζήτησαν λίστα συγκεκριμένων αναγκών σε εξοπλισμό κλπ ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες αυτές αγοράζοντας και χορηγόντας τον εξοπλισμό αυτό οι ίδιοι προς τους φορείς. Οι ρώσοι ξέρουν από πρώτο χέρι ότι η δωρεά χρημάτων περισσότερο κακό από καλό μπορεί να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις.  

 Τέλος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας οκτάχρονος πιτσιρικάς χθες το απόγευμα με κανό προσπάθησε να προσεγγίσει τον Σκορπίο για να γνωρίσει την Κατερίνα και να της ευχηθεί χρονια πολλά. Έγινε όμως γρήγορα αντιληπτός από τον πατέρα του που τον μάζεψε με βάρκα. Σκάφος του λιμενικού τους είχε ήδη εντοπίσει και ήταν παρών τη στιγμή εκείνη.

Το κρουαζιερόπλοιο με τους καλεσμένους αναμένεται να αναχωρίσει σήμερα αργότερα και θα κλείσει το τριήμερο αυτό που εστίασε τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας του life style στην Λευκάδα και το Μεγανήσι.

Η Λευκάδα ξαναζεί στιγμές life style όπως και την εποχή ττου Ωνάση. Το καλό για τον τουρισμό είναι κυρίως ότι τα γενέθλια της Κατερίνας είναι 4 Ιουνίου στην αρχή της τουριστικής σεζόν και κάθε χρόνο πλέον το πάρτυ γενεθλίων της θα αποτελεί σημαντική τουριστική προβολή της Λευκάδας και του Μεγανησίου παγκοσμίως.

Κατερίνα από το haradiatika blog Χρόνια Πολλά 
και Ευχαριστούμε.

 στη συνέχεια video από το Epirus TV που τραβήχτηκε με τηλεφακό από συγκεκριμένο μπαλκόνι του Περιγιαλίου


2 σχόλια:

  1. Προς τον κ. Υπουργό
    - Ναυτιλίας & Αιγαίου
    4/6/2014

    ΘΕΜΑ: Ταλαιπωρία κατοίκων Μεγανησίου από τα απαγορευτικά μέτρα περιμετρικά των νήσων “Σκορπιός” και “Σκορπίδι

    Με απόφασή του αναρτημένη στο diavgia.gov.gr (ΑΔΑ: ΒΙΥΚΟΠ-ΞΩΗ Αρ. Φακ. 511.17/14 01-06-2014), ο Λιμενάρχης Λευκάδας απαγορεύει για το χρονικό διάστημα από 2-6-2014 έως τα μεσάνυχτα τις 5-6-2014 την είσοδο, την αγκυροβολία, ακόμη και την προσέγγιση περιμετρικά της ακτής των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι από σκάφη, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

    Ως λόγο, αναφέρει «την ανάγκη λήψης μέτρων τάξης και αστυνόμευσης καθώς και την ευταξία στην κίνηση και αγκυροβολία σκαφών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά της νήσου Σκορπιού και της νήσου Σκορπίδι». Πρόκειται για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ιδιοκτήτη του νησιού, της οικογένειας του, καθώς και των προσκεκλημένων, στο πάρτι γενεθλίων της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα το βράδυ της Τετάρτης 4-6-2014.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Λιμενάρχη Λευκάδας, στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα διαπιστευμένα για την εκδήλωση σκάφη, που θα αγκυροβολήσουν περιμετρικά των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι, τα διαπιστευμένα σκάφη μεταφοράς επιβατών προς τη νήσο Σκορπιός, καθώς και εκείνα που θα μεταφέρουν προσωπικό και κάθε είδους προμήθεια για τη διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης.
    Εξαιτίας, όμως, αυτής της απαγόρευσης, οι κάτοικοι του Μεγανησίου υπόκεινται σε αναγκαστική ταλαιπωρία κατά τις μετακινήσεις τους, καθώς μεγαλώνει η απόσταση επομένως και ο χρόνος προσέγγισης της Λευκάδας.

    Η λήψη τέτοιας έκτασης μέτρων, υπακούει σε λογική αποικιοκρατικού χαρακτήρα, επωφελή μόνο για τους κροίσους και άκρως επιβαρυντική για τους κατοίκους της χώρας μας, και εν προκειμένω της Λευκάδας και του Μεγανησίου, αλλά και της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, των οποίων επίσης επηρεάζεται η συγκοινωνία.

    Μάλιστα, στη λογική του αποικιοκρατικού καθεστώτος που επιθυμεί να διαμορφώσει, ο κ. Ριμπολόβλεβ επικαλείται “ανταποδοτικές” παροχές, σε είδη που πράγματι έχει ανάγκη ο τόπος (ασθενοφόρο, σκάφος για το Λιμενικό κ.ο.κ.). Η λογική αυτή δεν τιμά τον πολιτισμένο τόπο μας και περισσότερο θυμίζει δουλοπρεπείς καταστάσεις. Ουσιαστικά, οι Επτανήσιοι, οι κάτοικοι του Μεγανησίου, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, γίνονται ξένοι στον τόπο τους!

    Επιπροσθέτως, ο υπεύθυνος της προσωπικής φρουράς του Ρώσου επιχειρηματία φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή ενός τουλάχιστον αστυνομικού με πολιτικά σε 24ωρη βάρδια, και να έχει ζητήσει απ’ το Λιμενικό Σώμα ένα σκάφος με βατραχανθρώπους. Επίσης, έχει ζητηθεί από την ΥΠΑ η συνδρομή της για τα ελικόπτερα που θα μεταφέρουν όσους επιλέξουν να μεταβούν στο νησί από αέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Катерина из HARADIATIKA блоге Днем Рождения
    и спасибо.

    BIG хорошо сделанный HARADIATIKA БЛОГ НА БЛАГО ЗАМЕЧАНИЙ И РЕКЛАМЫ ДАЕТ для более широкого Нидри на Лефкас

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ BLOG ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟ ΝΥΔΡΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή