ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του haradiatika για τις εκλογές.


Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής τα haradiatika  εκτέλεσαν τρεις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις το προηγούμενο διάστημα. Μία δημοσκόπηση αφορούσε τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών στα Ιόνια Νησιά και δύο δημοσκοπήσεις ήταν για τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Λευκάδας.

Από τις δημοσκοπήσεις για τον Δήμο Λευκάδας η πρώτη διενεργείθηκε το διάστημα μεταξύ 15 Απριλίου και 3 Μαϊου, το αμέσως προηγούμενο διάστημα από την επίσημη ανακοίνωση των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο.
Το ερώτημα της δημοσκόπησης ήταν: "Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο Λευκάδας;"
Συνολικά ψήφισαν 154 άτομαενώ η σελίδα της δημοσκόπησης ανοίκτηκε πάνω από από 730 φορές.
Τα αποτελέσματα ήταν:



Οι άλλες δύο δημοσκοπήσεις διενεργείθηκαν από την Τετάρτη 7 Μαϊου μέχρι σήμερα Παρασκευή 16 Μαϊου. Η σελίδα των δημοσκοπήσεων ανοίχτηκε πάνω από 560 φορές στο διάστημα αυτό των 10 ημερών και ψήφισαν για τις Περιφερειακές εκλογές 119 άτομα και για της δημοτικές εκλογές 91 άτομα. Στις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις χρησιμοποιήθηκαν ισχυρότερα κλειδιά ασφαλείας για να αποτραπεί κάποιος να ψηφίσει περισσότερες φορές από μία, ενώ σε αυτές υπήρχε η δυνατότητα επιλογής όλων των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Τα αποτελέσματα για τις Περιφερειακές εκλογές ήταν:



































Τα αποτελέσματα για τις Δημοτικές εκλογές ήταν:

























































  
Παρατηρήσεις:

1) Στην πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Λευκάδας είδαμε τον συνδυασμό του Κώστα Δρακονταειδή να έρχεται πρώτος με ποσοστό 50% ενώ δέυτερος ήρθε ο συνδυασμός του Σπύρου Μαργέλη με 22% και τρίτο αυτόν του Βασίλη Αραβανή με ποσοστό 14,3%.
Άλλους συδυασμούς θα επέλεγε το 9,7% ενώ δεν απάντησε ένα 4%.

2) Η δεύτερη δημοσκόπηση για τον Δήμο Λευκάδας έδειξε πάλι την καθαρή πρωτιά του συνδυασμού "Όλοι για την Λευκάδα" του Κώστα Δρακονταειδήμε ένα ποιό ρεαλιστικό ποσοστό τώρα, της τάξης του 38,5% περίπου. Οι συνδυασμοί του Βασίλη Αραβανή και του Σπύρου Μαργέλη, "Μαζί με την Λευκάδα μας" και "Ανοίγουμε Πανιά" αντίστοιχα εμφανίζονται ισοδύναμοι στην δεύτερη θέση με ποσοστά 19,8% ο καθένας. Η ισοδυναμία αυτή καθιστά δύσκολο το να προβλευθεί ποιός από τους δύο συνδυασμούς θα περάσει μαζί με τον "Όλοι για την Λευκάδα" στον δεύτερο γύρο της 2ης Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο συνδυασμοί μαζί του Αραβανή και του Μαργέλη έχουν περίπου, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο συνδυασμός του Δρακονταειδή μόνος του, σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση μας.
Τέταρτος συνδυασμός έρχεται με μόλις με 5,5% λιγότερο από τα ποσοστά των δύο που ισοβάθμησαν ο "Δίαυλος". Συγκέντρωσε ποσοστό 14,3%.
Περιέργως πολύ χαμηλά εμφανίζονται στη δημοσκόπηση τα ποσοστά της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με μόλις  2,2%.
Τέλος ένα 5% συγκεντρώνουν συνολικά όσοι θα απέχουν, ρίξουν λευκό-άκυρο και δεν απαντούν.

3) Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την Περιφέρεια. Πρώτος εμφανίζεται ο συνδυασμός του Χ. Ανθή με ποσοστό 26%, ενώ μάχη στήθος με στήθος δίνουν για την δεύτερη θέση η"Ανάσα" και η "Ελληνική Αυγή" με ποσοστά περίπου 15% και 13,5% αντίστοιχα.
Οι συνδιασμοί του νυν περιφερειάρχη Σπύρου, της Γκερέκου και του Δεσύλα έχουν πέσει σε μονοψήφια ποσοστά ένω μόνο ο συνδυασμός του Καλούδη καταφέρνει να φέρει ένα 10%.

4) Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις για τον Δήμο και την Περιφέρεια τοποθετήθηκαν από το haradiatika στην ίδια σελίδα ώστε να είναι εύκολο να ψηφίσουν τα ίδια άτομα και στις δύο δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα.
Παρατηρούμε λοιπόν ότι :
α) ενώ το 80% των ατόμων ψήφισαν στο Δήμο Δρακονταειδή, Μαργέλη και Αραβανή μόλις το 28% από το ίδιο δείγμα ψήφισαν για την Περιφέρεια ΑΝΑΣΑ, Γκερέκου και Σπύρου.
β) Όσους ψήφους συγκέντρωσε ο Μαργέλης τόσους περίπου συγκέντρωσαν μαζί Γκερέκου και Καλούδης.
γ) Οι Σπύρου και Δεσύλλας συγκένρωσαν μαζί μόνο τους μισούς ψήφους από όσους πήρε ο Αραβανής.
δ) Η ΑΝΑΣΑ πήρε επίσης τους μισούς ψήφους από όσους πήρε ο Δρακονταειδής.
ε) Τέλος οι συνδυασμόί του Ανθή και της Ελληνικής Αυγής μαζί συγκέντρωσαν τόσους ψήφους περίπου όσοι είναι οι υπόλοιποι μισοί από όσους ψήφισαν Δρακονταειδή και Αραβανή αλλά και όσοι ψήφισαν τον Δίαυλο.   

Τα συμπεράσματα δικά σας και καλή ψήφο την Κυριακή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου