ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εκλογές - Συμπεράσματα: Μαργέλης - Βερύκιος οι κυρίαρχοι της Λευκάδας.

Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοκητικών εκλογών πέρασε και τα αποτελέσματα για κάποιους ήταν έκπληξη αλλά για τους περισσότερους ίσως ήταν αναμενόμενα.
Ο Μαργέλης στο Δήμο και ο Βερύκιος στην Περιφέρεια επικράτησαν εύκολα στην πρώτη θέση, με τον Δρακονταειδή και την ΑΝΑΣΑ να περιορίζονται στην δεύτερη θέση.

Η ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων για την πρώτη Κυριακή των εκλογών στην περιοχή από τα haradiatika.


1) Οι λευκαδίτες γύρισαν την πλάτη στις εκλογές. Μεγάλος νικητής η αποχή. Στην Λευκάδα η αποχή (σύμφωνα με τους εγγεγραμένους) ήταν 54,5% και στο Μεγανήσι 64,4%.
Τα άκυρα -λευκά στη Λευκάδα πήραν ποσοστό  7% και στο Μεγανήσι 5% για την Περιφέρεια. Για το Δήμο Λευκάδας τα άκυρα -λευκά μόλις στο 3%.
2) 1213 ψηφοδέλτια μπροστά ο Μαργέλης από τον Δρακονταειδή στην Λευκάδα.
1519 ψηφοδέλτια μπροστά ο Βερύκιος από την ΑΝΑΣΑ στη Λευκάδα και Μεγανήσι.
1496 ψηφοδέλτια μπροστά ο Βερύκιος από την ΑΝΑΣΑ στη Λευκάδα.
3) Σχεδόν καθολική επικράτηση δίδυμου Μαργέλη και Βερύκιου σε Νυδρί-Βασιλική-Αγ. Πέτρο-Καρυώτες-Απόλπαινα-Περιγιάλι-Χαραδιάτικα και στα τμήματα της πόλης της Λευκάδας.  
4) Αποτελέσματα Μαργέλη
-Το μεγαλύτερο ποσοστό του Μαργέλη είναι στον Κάλαμο με 63,6% ακολουθεί ο Καστός με 43,5%, Απολωνίων με 40,48%, Ελλομένου με 35,1% και Λευκάδας με 32,44%.
-Συνολικά για τον Δήμο έβγαλε 34,5%
-Έχασε από τον Δρακονταειδή μόνο στους Σφακιώτες και τον Καστό με μόλις 53 ψηφοδέλτια συνολικά.
-Στις περιοχές κυριαρχίας του, ο Μαργέλης, έχασε από τον Αραβανή στα εκλογικά τμήματα: Αγ Ηλίας (Σολδάτος), Βουρνικά, Κοντάραινα, Βλυχό (Καββαδάς), Κατωχώρι, Φτερνό και το 60ο Λευκάδας.
-Στις περιοχές κυριαρχίας του, ο Μαργέλης, έχασε από τον Δρακονταειδή στα εκλογικά τμήματα: Αθάνι, Εύγυρος, Βαυκερή, Νιοχώρι (Κοζάκος), 52ο και 54ο Λευκάδας.
5) Αποτελέσματα Βερύκιου:
 -Το μεγαλύτερο ποσοστό του Βερύκιου είναι στον Ελλομένο με 39,9% ακολουθεί ο Απολωνίων με 36,33%,  και Λευκάδας με 23,2%.
-Συνολικά στην περιοχή Λευκάδας - Μεγανήσι έβγαλε 26,9%
-Στις περιοχές κυριαρχίας του, ο Βερύκιος, έχασε από την Γκερέκου στα εκλογικά τμήματα: Σύβρου, Χορτάτων, Πλατύστομα και το Φτερνό. Ο Κάλαμος πήγε όλος στη Γκερέκου.
-Στις περιοχές κυριαρχίας του, ο Βερύκιος, έχασε από την ΑΝΑΣΑ για λίγο στα εκλογικά τμήματα: 48ο,51ο, 55ο, 58ο και 61ο Λευκάδας.
-Στην Νικιάνα ο Βερύκιος έχασε από την Επτανησιακή Αναγέννηση λόγο της υποψηφιότητας εκεί του Πραξιτέλη Σούνδια, στη Βαυκερή από το ΚΚΕ και στο Κομηλιό έχασε από το ΚΕΠ του Δεσύλλα και Πετρόπουλου.
-Τα μεγαλύτερα ποσοστά του Σπύρου στα Ιόνια ήταν στην Ιθάκη με 28% και στην Λευκάδα με περίπου 27%. 
-Η ΑΝΑΣΑ τον πέρασε στην Κεφαλλονιά λόγο Γαλιατσάτου (28%) με 8% πάνω και στη Ζάκυνθο (24,2%) με 2,5% πάνω από τον Σπύρου. 

Η πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων για την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στην περιοχή, από τα haradiatika.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αντίδραση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής για τα οριστικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όμως χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε κανέναν, τολμούμε να προβλέψουμε τα προσεχή αποτελέσματα.
Το αν θα επιβεβαιωθούμε ή όχι δεν το γνωρίζουμε.  Τα δεδομένα μας είναι τα χθεσινά αποτελέσματα και η διαίσθηση του συντάκτη, που σαν διαίσθηση επαληθεύτηκε για την πρώτη Κυριακή και το γνωρίζουν όσοι γνωστοί και φίλοι είχαν προσωπική και προφορική συνομιλία μαζί του. Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις στα haradiatika, έπεσαν έξω. Όσοι μας παρακολούθησαν το διαπίστωσαν. Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε εκφράσει σχόλια για την κρυφή δυναμική που κρύβουν κάποιοι συνδυασμοί ώστε να επηρεάζουν σε λίγα λεπτά τις δημοσκοπήσεις μας και είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις. Η μεγάλη επισκεψημότητα της σελίδας των δημοσκοπήσεων με την μικρή συμμετοχή στην ψηφοφορία μας είχαν προϊδεάσει και το είχαμε αναφέρει. (Τελικά οι δημοσκοπήσεις μας έδειξαν μόνο τις επιθυμίες όσων ψήφισαν και όχι την πραγματικότητα.)

Ανοικτά τώρα αναφέρουμε κάποιες πιθανές εξελίξεις:
1) Η Λευκάδα στηρίζει τις αυτοδιοικητικές επιλογές της συγκυβέρνησης.
2) Ο Μαργέλης την δεύτερη Κυριακή μάλλον βγαίνει δήμαρχος με 9000 περίπου ψηφοδέλτια με τον Δρακονταειδή δεύτερο με περίπου 5000 ψηφοδέλτια.
3) Χωρίς να γνωρίζουμε τους σταυρούς των συμβούλων προβλέπουμε ότι αν συμβεί το παραπάνω ενδεχόμενο, για μια πενταετία ο Μαργέλης θα είναι κυρίαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι θα έχει τους ψήφους των συμβούλων του συνδυασμού του και τρεις επιπλέον ψήφους από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Η αντιπολίτευση στον δήμο θα κινείται όλη την πενταετία με μόλις 7 αντιπολιτευτικούς ψήφους, ενώ ένας σύμβουλος θα είναι σχεδόν συνεχώς απών.
4) Ο Μαργέλης θα είναι μάλλον ο μοναδικός Δήμαρχος στην Ελλάδα που έχει διατελέσει Βουλευτής και έχει ψηφίσει το μνημόνιο.
5) Ο Σπύρου θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης στα Ιόνια με περίπου 62500 ψηφοδέλτια και δεύτερη η ΑΝΑΣΑ με περίπου 47000 ψηφοδέλτια.
6) Θα ακολουθήσουν τους ψήφους του Μαργέλη την δεύτερη Κυριακή πολλοί ψήφοι του Αραβανή και του Δίαυλου ενώ στους ψήφους του Σπύρου θα προστεθούν πολλοί της Γκερέκου, Καλούδη και Δεσύλλα.
         

Τι περιμένουν στην Λευκάδα από το δίδυμο Μαργέλη - Βερύκιο τα επόμενα χρόνια;

 Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν τι περιμένει η Λευκάδα από την νέα αυτοδιοίκηση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τον Μαργέλη και τον Βερύκιο περιμένουν πολλά οι περιοχές των Απολλωνίων και του Ελλομένου. Θέλουν την προσοχή τους, που έλλειπε όλα τα προηγούμενα χρόνια και την απαίτησή τους αυτή την υπέγραψαν με την εμπίστοσύνη που τους έδειξαν στις χθεσινές εκλογές και έδωσαν οι δύο αυτές περιοχές τα μεγαλύτερα ποσοστά στους συνδιασμούς "Ανοίγουμε Πανιά" και "Νέα Ιόνιος Πολιτεία" ακόμα και από την πόλη της Λευκάδας.

Από τους δύο επικεφαλείς αλλά και από τους εκλεγμένους συμβούλους των δύο αυτών περιοχών, οι περιοχές Απολλωνίων και Ελλομένου περιμένουν πολλά.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αντίδραση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής για τα οριστικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, και δεν επιθυμούμε με το παρόν άρθρο να επηρεάσουμε την ελεύθερη γνώμη κανενός.

1 σχόλιο:

  1. (Υποψήφιος Περιφερειάρχης: ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ)
    Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

    1. ΣΕΡΒΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (πατρ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ )1185


    2. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (πατρ. ΘΩΜΑ )1147
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΟΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή