ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ



…..Ούτε χούφτα άμμος εκτός Λευκάδας!





Το πρόβλημα που έχει προκύψει, με τη διάθεση της άμμου της Αμμόγλωσσας, δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία».

Τον Απρίλιο του 2013, σε σύσκεψη φορέων με θέμα τη διάβρωση των ακτών, η Κτηματική Υπηρεσία είχε ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν (ακτομηχανική μελέτη κ.λ.π), προκειμένου η άμμος από την εκσκαφή της Αμμόγλωσσας να διατεθεί στις παραλίες της Λευκάδας, από τις οποίες άλλωστε και προέρχεται.

Ένα σχεδόν χρόνο μετά καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση παρά το γεγονός ότι, από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα, μια σειρά εγγράφων από τη Κτηματική Υπηρεσία προς την Περιφέρεια κυρίως, έθετε και πάλι το θέμα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο «παρά πέντε» και στον κίνδυνο άμεσης δημοπράτησης της άμμου, για να αφυπνιστούν οι τοπικοί μας Περιφερειακοί και Δημοτικοί άρχοντες, οι οποίοι, αφήνοντας κατά μέρος τους λεονταρισμούς και τις απειλές κατά δημοσίων υπαλλήλων, αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με το ζήτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας:

Θεωρεί απαράδεκτη την ολιγωρία των «υπεύθυνων» αρχών και στηλιτεύει τη νοοτροπία τους, που δείχνει πολύ καθαρά το πώς αντιμετωπίζουν το θέμα του σχεδιασμού και της πρόληψης, ανασύροντας, ερμηνεύοντας και προτείνοντας νόμους κατά το δοκούν.

Θέτει τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους για την διαδικασία της διάθεσης της άμμου, σε περίπτωση οριστικής παραχώρησής της.

Προτείνει την προσωρινή εναπόθεση της άμμου σε έκταση, η οποία έχει ήδη προταθεί από την Κτηματική Υπηρεσία, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες αποθήκευσης και φύλαξης.

Θεωρεί δεδομένη την ανάγκη της χρήσης της άμμου στις δυτικές παραλίες ώστε να αποκατασταθούν εν μέρει τα προβλήματα διάβρωσής τους. Η άμμος προέρχεται από τη Λευκάδα και η διάθεσή της από την Κτηματική Υπηρεσία πρέπει να γίνει μόνο στη Λευκάδα χωρίς κανένα αντίτιμο, ούτε καν συμβολικό.

Ζητάμε άμεσα να επικαιροποιηθούν και να συμπληρωθούν οι υπάρχουσες μελέτες, προκειμένου να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα που θα λύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το πρόβλημα διάβρωσης των Β.Δ. ακτών και της φυσικής απώλειας άμμου, έτσι ώστε να μην καταστεί η επαναφορά των παραλιών «Σισύφειο Έργο».

Δηλώνουμε τέλος ότι θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος της διάθεσης της άμμου, εν όψει εκλογών, με υποσχέσεις και άλλα παλαιοκομματικά τερτίπια από τους γνωστούς μαιτρ του είδους. Ούτε χούφτα άμμος εκτός Λευκάδας!
.
Μάρτης 2014                                                      Συντονιστικό Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου