ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις που δεν θα δείτε ποτέ ή θα δείτε αύριο στην τηλεόραση.

haradiatika blog


1. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας στη Πορτογαλία με διαδηλώσεις.

2. Τουρισμός: Οι big business «νέας γενιάς».

3.  Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στα «Made in Greece».

4.  Αγελάδες με λύσσα στο Κιλκίς.

5. Θέρμανση με ελαιοπυρήνα στα αλβανικά θερμοκήπια.

6. Ποιές είναι οι 4 εταιρείες που υπέβαλαν τις δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Τι δώρο κρύβει το πακέτο;



1. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας στη Πορτογαλία με διαδηλώσεις.

2. Τουρισμός: Οι big business «νέας γενιάς».

3.  Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στα «Made in Greece».

4.  Αγελάδες με λύσσα στο Κιλκίς.

5. Θέρμανση με ελαιοπυρήνα στα αλβανικά θερμοκήπια.

6. Ποιές είναι οι 4 εταιρείες που υπέβαλαν τις δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Τι δώρο κρύβει το πακέτο;

Tα 4 σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές απαρτίζονται από:

1) Plepi Holdings, σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και ο όμιλος Olayan

2) JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV και υποστηρίζεται από έξι επενδυτές, με τη συμμετοχή του ομίλου Dogus

3) LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A.

4) Κοινοπραξία των εταιριών COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD του κ. Μίλτου Καμπουρίδη

1) Olayan Investments Company Establishment - ΤΕΜΕΣ: Ο όμιλος Olayan είναι ένας παγκόσμιος πολυσχιδής όμιλος στο σχήμα του οποίου συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του Έλληνα επιχειρηματία κ. Αχ.Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του «Costa Navarino» στη Μεσσηνία.

Ο όμιλος Olayan είναι από τους πλέον περιζήτητους επενδυτές παγκοσμίως, με στρατηγικές συμμετοχές σε πολλές παγκοσμίως σημαντικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και οι τράπεζες Credit Suisse και Morgan Stanley. O όμιλος είναι επίσης μεγάλος επενδυτής στην Chipita και έχει επενδύσει σε πολλές ελληνικές εταιρείες κατά το παρελθόν. Ενδεικτικό της στενής σχέσης του με την Ελλάδα, είναι ότι διαθέτει κεντρικά γραφεία στην Αθήνα.

2) Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC Jermyn Street IV. Το fund AGC Equity partners είναι αραβικών συμφερόντων με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επενδύει παγκοσμίως συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και επενδυτικών εταιρειών real estate με έμφαση στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Συμμετέχει σε επενδύσεις που αφορούν τόσο αμιγώς την κτηματαγορά (real estate) όσο και πρότζεκτ που είναι σχετικά με το real estate. Τον Μάιο του 2012 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη επένδυση ως εταιρεία της Μ. Ανατολής στη Ρωσία, αγοράζοντας την μονάδα ενέργειας Enel OGK-5.  



Πηγή:www.capital.gr

Τα κεφάλαια προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από σχήματα με έδρα το Aμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. Η Dogus Holding είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουρκικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων με συμμετοχές στον τραπεζικό, κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο. Η Dogus ελέγχει μερίδιο 18% στις μαρίνες στην Τουρκία και έξι μαρίνες στην Κροατία. Το 2012 συνέστησε μια εταιρεία joint venture με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για επενδύσεις σε μαρίνες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της μαρίνας του Φλοίσβου. Ανάμεσα στις μαρίνες αυτές είναι και αυτή της Λευκάδας όπως έχουμε γράψει στα haradiatika.

3) Lamda Erga Anaptyxis S.A.: Η Lamda Development, συμφερόντων του Έλληνα επιχειρηματία κ. Σπ.Λάτση. Συμμετέχει στους διαγωνισμούς για το Ελληνικό, και την Αφάντου και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), τέσσερα οικιστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 105.000 τ.μ. και έξι συγκροτήματα γραφείων συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 70.000 τ.μ. Επίσης διαχειρίζεται τη μαρίνα Φλοίσβου κλπ όπως προηγούμενα μόλις αναφέραμε.


Πηγή:www.capital.gr

4) Colony Capital Acquisitions Ltd και Dolphin Capital Investors Ltd: Η Colony αποτελεί επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991 από τον Thomas J. Barrack και έχει έδρα το Λος Άντζελες. Απασχολεί περισσότερους από 400 υπαλλήλους σε εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ο Λίβανος, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ. Από την ίδρυσή της, διαχειρίζεται συνολικά επενδύσεις αξίας 52 δισ. δολαρίων  που αφορούν 30.000 assets. Διαθέτει υπό διαχείριση περίπου 20 δισ. δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο των έργων της περιλαμβάνει καζίνο, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το Χίλτον του Λας Βέγκας. Σε ό,τι αφορά την Dolphin Capital του Μ. Καμπουρίδη είναι γνωστή από το Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι, ενώ στην εταιρεία έχει επενδύσει περί 100 εκατομμύρια η αμερικανική Third Point που έχει επίσης μπει με άλλα τόσα στην ελληνική Energean Oil & Gas (πετρέλαια Καβάλας).


Πηγή:www.capital.gr

H Colony έχει επενδύσει σε ποικίλα και σύνθετα επενδυτικά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων το «Atlantic City Hilton», το «Las Vegas Hilton», τα «Raffles Hotels & Resorts», τα «Fairmont Hotels and Resorts», η «Swisshotel» και τα «One & Only Hotels & Resorts». Επίσης ήταν ο ιδιοκτήτης ενός από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, του «Costa Smeralda» της Σαρδηνίας. Αφού το ανακαίνισε, το πούλησε στο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ.

Το δώρο του πακέτου

Στο πακέτο, πάντως, ενδέχεται να ενταχθεί μελλοντικά και γειτονική έκταση που ανήκει στην Εκκλησία, όπως αναφέρεται στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ), για την εφαρμογή του οποίου το προεδρικό διάταγμα εκκρεμεί. Με βάση το ΕΣΧΑΔΑ, στο Μικρό Καβούρι θα κατασκευαστούν πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες και υποστηρικτές εγκαταστάσεις καθώς και ξενοδοχείο. Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη» που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το «Αφροδίτη» είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο «πακέτο» αξιοποίησης του συγκροτήματος. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες.
Επίσης εκτώς από την παραλία του Αστέρα που καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής θα μπει και η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ η οποία εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.

πηγές:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231276184
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1159042/asteras.html
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1914950


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου