ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γ. Ρέτσος Πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. η πραγματική αλήθεια για τα Ξενοδοχεία στην Ελλάδα



"Η φετινή καλή χρονιά δεν επαρκεί για να καλύψει τις απώλειες των περασμένων έξι. Η εντύπωση που υπάρχει γενικά στην κοινή γνώμη είναι ότι αφού ο τουρισμός πήγε τόσο καλά, οι πρώτοι που “θησαύρισαν” είναι οι ξενοδόχοι. Πόσο εκτός πραγματικότητας είναι αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα; Και πόσο άδικα και εύκολα καλλιεργείται από πολιτικές, μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες; 
 
Το ότι πέρυσι ήμασταν από τους ελάχιστους κλάδους που υπέγραψαν Κλαδική Σύμβαση με τους εργαζόμενους διασφαλίζοντας εργασιακή ειρήνη και ομαλότητα, ότι η πλειονότητα των ξενοδοχείων για πρώτη φορά φέτος ύστερα από έξι χρόνια είδε οριακές αυξήσεις στα συμβόλαια για τις τιμές του 2014, το ότι λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ξηρασίας ως προς τις κινήσεις κεφαλαίων και τις διευκολύνσεις ρευστότητας από τις τράπεζες, το ότι το ξενοδοχείο επιβαρύνεται διαρκώς από φόρους, τέλη και λειτουργικά κόστη, το ότι “τιμωρούνται” ουσιαστικά οι επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές και εργοδοτικές υποχρεώσεις τους, είναι, δυστυχώς, ψιλά γράμματα για πολλούς στην πολιτική μας σκηνή και κατά προέκταση και στην καθημερινή μας πραγματικότητα". 
Με την επισήμανση αυτή ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά στα δρώμενα στον Τουρισμό και την ευδαιμονία που τείνει να επικρατήσει, σημειώνοντας ωστόσο ότι " Τα πρώτα μας μηνύματα για την περίοδο του 2014, είναι αναμφίβολα θετικά. Ίσως πολύ πιο θετικά από ό,τι περιμέναμε. Το ζητούμενο, επομένως, αυτήν τη στιγμή για τον ξενοδοχειακό κλάδο είναι, πρώτον πως θα διασφαλίσουμε τη θετική συνέχεια και σε ακόμα καλύτερο βαθμό της φετινής περιόδου και δεύτερον, πόσο έτοιμοι θα είμαστε, πολιτεία και ιδιωτική αγορά να φθάσουμε και να διαχειριστούμε τα μεγέθη που προβλέπονται για του χρόνου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου