ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ρουμανική αγορά εισερχόμενου τουρισμού : 10 επισημάνσεις προς μελέτη.





Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στο Βουκουρέστι η φθινοπωρινή έκθεση τουρισμού, με μεγάλη παρουσία από την Λευκάδα τουριστικών επιχειρηματιών διαμονής και τουριστικών πρακτόρων. Το γεγονός αυτό αποτελούσε μια αναμενόμενη εξέλιξη μετά από μια καλοκαιρινή περίοδο που οι αφίξεις Ρουμάνων στη Λευκάδα ήταν εντονότατη..

Τα haradiatika ήταν στο Βουκουρέστι και επεσήμανε στοιχεία της συγκεκριμένης αγοράς που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και απαιτούν την περεταίρω μελέτη τους για μια ορθή στρατηγική προσέλκυσης Ρουμάνων τουριστών στη Λευκάδα. 

Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

1) Οι αφίξεις Ρουμάνων τον περασμένο Αύγουστο στην Ελλάδα (σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του ICAP*) το 2013 ήταν 56400 άτομα και έκαναν 387400 διανυκτερεύσεις δηλαδή ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων ανά επισκέπτη  είναι 7 ημέρες.

2) Πάνω από τους μισούς ήρθαν οδικώς με ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία. Το ποσοστό αυτό τον Αύγουστο ήταν 56,6%.

3) Η μέση δαπάνη ανά Ρουμάνο που έφτασε οδικώς ήταν 51,5 € την ημέρα. Η δαπάνη των αεροπορικώς αφιχθέντων ήταν μεγαλύτερη.

4) Οι Ρουμάνοι επιλέγουν για τις διακοπές τους όλη την περίοδο από τον Μάϊο μέχρι τον Οκτώβριο. Αρχή και τέλους της περιόδου είναι έντονες οι προσφορές των tour operator για την προσέλκυση κρατήσεων.

5) Επιλέγουν την διαμονή τους σε όλο το φάσμα των καταλυμάτων από ξενοδοχεία 4* μέχρι 2* αλλά και σε studios και διαμερίσματα. Δεν υπάρχει όμως ενδιαφέρον για βίλλες μέχρι στιγμής.

6) Η Λευκάδα αποτελεί νέο προορισμό για την Ρουμάνικη αγορά. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις ρουμάνων πρακτόρων ότι "η Λευκάδα πουλάει μόνη της".

7) Ο πληθυσμός της Ρουμανίας είναι μόλις λίγο πάνω από 20 εκατομύρια, αλλά δείχνει ότι παραδοσιακοί ελληνικοί προορισμοί για την ρουμάνικη αγορά έχουν διάρκεια. Η Παραλία Κατερίνης άρχισε να αποτελεί τόπο προορισμού διακοπών για τους Ρουμάνους από το 1998 και συνεχίζει να πουλάει και σήμερα.

8) Τα τελευταία χρόνια η Ρουμανία βιώνει οικονομική κρίση και ελλατώνεται το εισόδημα των Ρουμάνων με άμεσες συνέπειες στα ποσά που καταναλώνουν για τουρισμό (τα τελευταία 3-4 χρόνια). Τα Ευρωπαϊκά κονδύλια όμως που αναμένονται να εισρεύσουν στη Ρουμανία και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα που προς το παρόν δεν έχει κλέισει τις στρόφιγκες προς την κατανάλωση αποτελούν θετικές ενδείξεις. 

9) Ο ανταγωνισμός των ρουμανικών tour operator είναι έντονος και οδηγεί σε συγχωνεύσεις επιχειρήσεων για να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Αναφέρουμε την γιγάντωση του Christian Group τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τις 4 επιχειρήσεις ταξιδίων που διαθέτει ο όμιλος έχει και μετοχές και σε άλλους μεγάλους tour operators όπως to Happy Tours  και το Perfect Tours ενώ η προσπάθεια για επέκταση του είναι συνεχής. Άλλοι αναταγωνιστές όπως το Parallela 45 επενδύουν σε ανάπτυξη καταστημάτων σε όλη τη Ρουμανία για την πλήρη γεωγραφική της κάλυψη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η φθινοπωρινή τουριστική έκθεση ήταν φέτος διπλάσια από πριν δύο χρόνια ενώ για πρώτη φορά άρχισαν σε αυτή, από το σύνολο των τουριστικών γραφείων, οι πωλήσεις για το επόμενο καλοκαίρι με προσωρινές μπροσούρες και από το διαδίκτυο.

Τέλος
10) Η Λευκάδα κατέχει από τις πρώτες θέσεις στην αντίληψη Ρουμάνων σε σχέση με άλλους ελληνικούς προορισμούς που έχουν επισκευτεί.
  

* Η πλήρη μελέτη του ICAP είναι διαθέσιμη με κόστος 670,00 € εδώ , εμείς παραθέσαμε στοιχεία μόνο για τον Αύγουστο διότι τα βρήκαμε δωρεάν στο διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες είναι από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης τουρισμού στο Βουκουρέστι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου