ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Η από τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»




Γραφεία :   Λοχ. Ροντογιάννη     
 Τηλέφωνο :   2645021505                            
Blog:  oloigiatilefkada.blogspot.com                  
 Ε-mail :   oloigiatilefkada@gmail.com     
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Η  
 «Η Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»,
                                     ΗΤΑΝ,  ΕΙΝΑΙ  και  ΘΑ ΕΙΝΑΙ  παρούσα στα δύσκολα…»   



     Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή σε έκταση και ένταση κρίση, με την εφαρμοζόμενη πολιτική να σαρώνει τα πάντα. Βρίσκεται αντιμέτωπη με ότι πιο ακραίο και καταστροφικό έχει ακολουθηθεί, φτωχοποιούμενη και οδηγούμενη στην εξαθλίωση!
     Τα μνημόνια, ως επακόλουθο του νεοφιλελευθερισμού, κατατρώγουν την πατρίδα μας. Η παραγωγική της βάση καταστρέφεται, ο εθνικός της πλούτος εκποιείται. Η υγεία η παιδεία, ο πολιτισμός, o αθλητισμός έχουν μπεί στο προκρούστειο κρεβάτι των δανειστών μας. Συνταγματικά, εργατικά, κοινωνικά δικαιώματα καταπατώνται βάναυσα και καταργούνται, γενιές ολόκληρες καταδικάζονται στην ανασφάλεια και τη δυστυχία, τα παιδιά μας (ιδιαίτερα οι επιστήμονες) μεταναστεύουν κατακλύζοντας τις ξένες αγορές εργασίας, και εκατοντάδες συμπολίτες μας οδηγούνται στην αυτοκτονία!

     Σ’ αυτήν την κόλαση η Αυτοδιοίκηση πλήττεται εξίσου βάναυσα, ως ένα ακόμα μεγάλο θύμα της λιτότητας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων. Η μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της το 2014, σε σχέση με το 2009, θα φθάσει στο 70 - 75%, με συνέπεια την αδυναμία επιβίωσης της.
     Βασικές κοινωνικές αλλά και άλλες υπηρεσίες της, όπως π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», σχολικοί φύλακες, συντήρηση σχολείων και μεταφορά μαθητών, ΚΑΠΗ,  προνοιακά επιδόματα, δημοτική αστυνομία, κ.λπ. έχουν συρρικνωθεί, καταργηθεί ή έχει δρομολογηθεί η κατάργησή τους. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές, αν δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα, μένουν μήνες απλήρωτοι!
     Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε αποικία χρέους, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως Ειδική Οικονομική Ζώνη, εκτός από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, περιλαμβάνει και την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, νερό, απορρίμματα, κ.α., επιβαρύνοντας, πέρα από την ποιότητα, με ακόμα μεγαλύτερο κόστος τους πολίτες (κάτι που έδειξε η εμπειρία άλλων χωρών).
     Ταυτόχρονα βρίσκεται από χρόνια, σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο για την πλήρη απομάκρυνση των πολιτών από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, κυρίως μέσω της εφαρμογής του «Καλλικράτη».

    Είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να διορθωθεί και πρέπει να ανατραπεί!

     Σ’ αυτή την ανατροπή οφείλει να πρωταγωνιστήσει η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Είναι χρέος των αυτοδιοικητικών να εναντιωθούν σε αυτήν την καταστροφική πορεία και να αγωνιστούν για αλλαγή πολιτικής, διεκδικώντας μια διαφορετική Αυτοδιοίκηση.
     Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία του σημερινού πολιτικού προσωπικού της αυτοδιοίκησης, με αναφορά στα πρώην κόμματα εξουσίας, στηρίζει και στηρίζεται από την υποτελή στους δανειστές σημερινή κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι αυτοί οι αυτοδιοικητικοί, είναι μέρος του προβλήματος.

     ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΓιατί συναίνεσαν με όσα τους επιβλήθηκαν, αγνόησαν τους πολίτες μετατρέποντας την τοπική λαϊκή εξουσία σε μακρύ χέρι του κράτους, γιατί στηρίζουν τις καριέρες τους στις πολιτικές συναλλαγές και τους βαραίνει η αναξιοπιστία, η μικροπολιτική, η εξάρτηση από το ρουσφέτι και τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα.

     …ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΓιατί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες μπορούν να σαρώσουν το παλιό και φθαρμένο σύστημα των υποτελών δημάρχων και άλλων «παραγόντων», γνωρίζοντας, ότι άξιοι αιρετοί, δεν είναι όσοι συναινούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αλλά εκείνοι που εναντιώνονται στην καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπερασπίζονται τη δημόσια και δημοτική περιουσία, το κοινωνικό κράτος, το δικαίωμα στη ζωή!



     Αγαπητοί συμπολίτες, των νησιών μας της Λευκάδας, του Καλάμου, του Καστού,


     Η Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» από την δημιουργία της, πριν από οκτώ χρόνια,  προσπάθησε να φέρει νέα αντίληψη στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας. Λειτούργησε με συνέχεια και συνέπεια, ακολούθησε, στη βάση των δυνατοτήτων της, χωρίς παρεκκλίσεις, όλα όσα συμφώνησε με τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν και τη στήριξαν.
     Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί όλο αυτό το διάστημα, ήταν πολλοί εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόκλησή μας για έναν Δήμο των πολιτών, συστρατευόμενοι σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δεδομένα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στα όσα μέχρι σήμερα καταφέραμε. Η ενεργή συμμετοχή τους, έδωσε την δυνατότητα καθοριστικών παρεμβάσεων, εντός και εκτός Δήμου.                                   
     Έτσι, μαζί με τους συμπολίτες μας και άλλες δυνάμεις, καταφέραμε να αποτρέψουμε την παράδοση του νερού, στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και τις μεγάλες αυξήσεις σε ύδρευση - αποχέτευση, κ.α..




     Η δράση μας, δεν σταματούσε στην αμυντική λογική της αποφυγής των συνεπειών της πολιτικής της δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως στηρίζονταν στις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέταμε σε όλα τα θέματα, με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών.
     Γνωρίζουμε ότι κάναμε και λάθη. Όμως λάθη, κάνουν όσοι δρουν και όχι όσοι είναι καθισμένοι στην πολυθρόνα του σπιτιού τους.
     Αυτή η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και κυρίως η διάθεσή τους να έρθουν σε ρήξη με το αυτοδιοικητικό μοντέλο που μας επιβλήθηκε, είναι και η εντολή τους να προχωρήσουμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε και να κερδίσουμε.

     Η σημερινή Δημοτική Αρχή, υπηρέτησε με συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση της οικονομικής και πολιτικής αναπηρίας, της θεσμικής καχεξίας, της έλλειψης διαφάνειας και της πλήρους υποταγής στα κυβερνητικά κελεύσματα.

     Το πάζλ δράσης της Δημοτικής αρχής, μεταξύ άλλων, συνέθεσαν και συνθέτουν:

 Η άνιση μεταχείριση και εγκατάλειψη, σε πολλές περιπτώσεις, πόλης, κοινοτήτων και μικρών νησιών. 
 Η προχειρότητα στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου.
 Τα σοβαρά προβλήματα (ανεξάρτητα από προθέσεις) σε καθαριότητα, ύδρευση, κ.α..
 Η μεγάλη καθυστέρηση, σε ενέργειες για την προάσπιση και διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας.
 Οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις έργων, νομότυπες μεν, αλλά πόσο «ηθικές»; 
 Τα φαινόμενα αδυναμίας αντιμετώπισης ή ανοχής, σε αυθαιρεσίες συμπολιτών μας.
  Η άρνηση υιοθέτησης οποιασδήποτε πρότασής μας, για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

     Στην ίδια λογική, κινήθηκε και η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πελαγοδρομώντας μέσα σε μια αντίφαση. Γιατί μπορεί, προκειμένου να μην συγκρουστεί με την κοινωνία, να εξέφραζε και να εκφράζει την αντίθεσή της σε ορισμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, που συνδέονται με την κυβερνητική πολιτική, όμως εξακολουθεί να στηρίζει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που παράγουν αυτά τα τοπικά αποτελέσματα.

     Με την ίδια συνέπεια θα την υπηρετήσουν, όπως το έκαναν και στο παρελθόν, οι εν δυνάμει υποψήφιοι που ανασύρονται από τα αζήτητα της ιστορίας, για να αλλάξουν, τάχα, τη Λευκάδα. Είναι πολιτικοί του παλιού σάπιου κατεστημένου που, όχι μόνο δεν διδάχθηκαν τίποτα από το γκρίζο πολιτικό παρελθόν τους, αλλά προκαλούν κιόλας, νομίζοντας ότι οι πολίτες… έπαθαν αμνησία.
     Αυτό ακριβώς το αντιδημοκρατικό μοντέλο για την Αυτοδιοίκηση, του Δημάρχου «αφέντη», της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας, της αναποτελεσματικότητας, του «ναι σε όλα», του νέου τύπου ρουσφετιού, του απόμακρου για τον πολίτη, του ψηφοθήρα, του εμπλεκόμενου με μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, θέλουμε να ανατρέψουμε μαζί με τους πολίτες.

     Το όραμά μας για το νέο Δήμο Λευκάδας, βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής όψης και λειτουργίας αυτού του μοντέλου που δημιουργεί, αν όχι θλίψη, τουλάχιστον απογοήτευση και κάνει, πολλές φορές, τους συμπολίτες μας να οργίζονται.
     Η πόλη, τα νησιά και οι κοινότητες που εμείς οραματιζόμαστε, είναι φιλικές, ανθρώπινες, συμμετοχικές, κοινωνικά αλληλέγγυες. Δεν φτάνει όμως να έχεις όραμα, αλλά κυρίως σχέδιο και θέληση, να το διεκδικήσεις και να το επιβάλεις.
     Παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, μέσα από αυτές τις λειτουργίες και πολιτικές της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίπλα και μαζί με τον πολίτη, μπορεί να συγκροτεί απαντήσεις στην σκληρή του καθημερινότητα, να δημιουργεί υποδομές, να σχεδιάζει και να επιχειρεί βήματα στο μέλλον, να οργανώνει αντιστάσεις, να επιχειρεί υπερβάσεις.

Η Δημοτική μας Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»,
ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ παρούσα στα δύσκολα.

► Καλούμε τους πολίτες, τούτες τις κρίσιμες στιγμές, να διαλέξουν «όχθη».
     Όχι «όχθη» κομματική, αλλά κοινωνική, προοδευτική, ριζοσπαστική, αυτοδιοικητική.
► Καλούμε όλους όσους δεν ανέχονται πλέον αυτήν την κατάσταση, στην δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου, για την ανατροπή της. 

     ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ας τολμήσουμε για τον Τόπο μας!
     Γιατί: «Για να δούμε τ’ άστρα, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι».  




                                                                                        Για τη Δημοτική Κίνηση
    Λευκάδα, Οκτώβριος 2013                                       «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

  
                                                                                              Δρακονταειδής Κων/νος 
                                                                                   Μπραντζουκάκης Νικόλαος
                                                                                           Νικητάκης Μάρκος
                                                                                           Φίλιππας  Γεώργιος                                                         
                                                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου