ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τα μέτρα φέρνουν ??? αποτελέσματα.

  

Μετά την Coca Cola Hellenic ακολουθεί η Βιοχάλκο στη διαχείριση του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος κρίσης που οι "άξιοι" άρχοντές μας δεν μπορούν να διαχειριστούν. Το μοντέλο βασίζεται στο οι εταιρείες να είναι πρωτογενώς εισηγμένες σε ξένα χρηματιστήρια και δευτερογενώς εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
Η Βιοχάλκο αποτελούσε μέχρι τώρα την μεγαλύτερη ίσως ελληνική (μητρική) πολυεθνική εταιρεία. Από εδώ και πέρα είναι η ίδια πολυεθνική αλλά Βέλγικη !!!!
 Στόχος της Βιοχάλκο είναι να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στα πλαίσια εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιριών. Ανακοινώνει δε ότι δεν μεταφέρει τις παραγωγικές μονάδες εκτός Ελλάδας (ξεχνάμε όμως ότι η εταιρεία διαθέτει ήδη μεγάλες παραγωγικές μονάδες στη Βουλγαρία και αλλού). 

Στασινόπουλος ο ηγέτης της Βιοχάλκο.

Από την τρέχουσα επικαιρότητα μαθαίνουμε σήμερα :




"Σοβαρές απώλειες καταγράφει τη Δευτέρα η μετοχή της Βιοχάλκο στο Χ.Α., μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για συγχώνευση με απορρόφησή της από την εταιρεία συμμετοχών Viohalco S.A., με έδρα το Βέλγιο. Ο τίτλος της ΒΙΟΧΚ στο Χ.Α. βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως 9,42% στα 4,04 ευρώ. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 4,07 ευρώ με απώλειες 8,74%, ενώ η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης διαμορφώνεται σε 811,86 εκατ. ευρώ".

 Η εταιρεία σημειώνει:

"Δεδομένης της περιορισμένης  ρευστότητας από την οποία πλήττεται η Ελληνική Οικονομία και παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο Όμιλος από τις Ελληνικές τράπεζες, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών  χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι επιβεβλημένη,  προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιριών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μια προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου".

Ποιά είναι η Βιοχάλκο;


Η "Βιοχάλκο" είναι η μητρική εταιρεία του μεγαλύτερου ελληνικού μεταλλουργικού ομίλου εταιρειών. Ο όμιλος περιλαμβάνει περίπου ογδόντα εταιρείες, επτά από τις οποίες είναι οι ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΕΤΕΜ, ΣΙΔΜΑ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ιδρύθηκε το 1937 το πρώτο εργοστάσιο του ομίλου που παρήγαγε σωλήνες, οικιακά σκεύη και υδραυλικά. Όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος το χαλυβουργείο μετατράπηκε σε πολεμική βιομηχανία. Επαιρνε τα παλιά φυσίγγια και τα έκανε σφαίρες. Δούλευε όλη τη μέρα για να εφοδιάζει τον ελληνικό στρατό. Την περίοδο της Κατοχής έκλεισε και το 1946 λειτούργησε ξανά, για να μπει έναν χρόνο μετά στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το 1949 το εργοστάσιο της οδού Πειραιώς πήρε δάνειο 600.000 δολαρίων από το Σχέδιο Μάρσαλ. Επενδύθηκαν σε νέα μηχανήματα και στην επέκταση του εργοστασίου. Ο Νίκος Στασινόπουλος από την Τεγέα είναι το μεγάλο αφεντικό της Βιοχάλκο. Το 1991 δέχθηκε δολοφονική επίθεση από την 17 Νοέμβρη με δύο ρουκέτες στα γραφεία της Βιοχάλκο.

Σήμερα  η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στον χρηματιστηριακό δείκτη της Μorgan Stanley (MSCI) για την Ελλάδα.
Οι εταιρείες του ομίλου "Βιοχάλκο" έχουν έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, με αποτέλεσμα σήμερα ο κύκλος εργασιών που πραγματοποιείται στο εξωτερικό να υπερβαίνει τον πραγματοποιούμενο εντός Ελλάδος.
Οι εξαγωγές κατευθύνονται σε περίπου εξήντα χώρες και γίνονται είτε απευθείας, είτε μέσω θυγατρικών εταιρειών. Η Βιοχάλκο απασχολεί σήμερα περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους. Ο κύκλος εργασιών της για το 2012 ανήλθε στα 3,3 δις ευρώ, ενώ παρουσίασε ζημίες ύψους 76,3 εκατ.
Η βιομηχανική δραστηριοποίηση του Ομίλου στο εξωτερικό, γίνεται μέσω της εγκαταστημένης στο Bridgnorth της Αγγλίας BRIDGNORTH ALUMINIUM LTD, που παράγει φύλλα λιθογραφίας και foilstock, την πρώτη ύλη για την παραγωγή foil, μέσω της STOMANA INDUSTRY SA, εταιρίας παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων στη Βουλγαρία, μέσω της βουλγαρικής εταιρίας επεξεργασίας χαλκού και ορειχάλκου SOFIA MED AD και μέσω της Ρουμανικής εταιρίας παραγωγής καλωδίων ICME-ECAB SA.  
Τις θυγατρικές της παραγωγικές εταιρείες μπορείτε να τις δείτε εδώ.
Τις θυγατρικές της εμπορικές εταιρείες μπορείτε να τις δείτε εδώ.
Η κεφαλαιοποίηση της Βιοχάλκο ανέρχεται στα 822 εκατ. ευρώ, ενώ η μετοχή δέχθηκε ισχυρές πιέσεις με αποτέλεσμα να κλείσει στα 4,21 ευρώ, υποχωρώντας κατά 7,62%, ενώ διακινήθηκαν 287.846 τεμάχια.


Πηγή:www.capital.gr

Για όσους ενδιαφέρονται παραθέτουμε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας :


"1.Την 13η Σεπτεμβρίου 2013 τα διοικητικά συμβούλια της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» (στο εξής «ΒΙΟΧΑΛΚΟ») και της Viohalco S.Α. εταιρίας συμμετοχών, θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με έδρα το Βέλγιο: 1) απεφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω συγχώνευση της εταιρίας Viohalco S.A. με την εταιρία Compagnie Financière et de Développement Industriel S.A. (στο εξής «Cofidin S.A.») με έδρα το Βέλγιο, 2) όρισαν ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 30.6.2013, 3) αποφάσισαν τη σύνταξη του κοινού σχεδίου διασυνοριακής συγχώνευσης και των εκθέσεων των διοικητικών συμβουλίων για τη διασυνοριακή συγχώνευση 4) ενέκριναν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες των δύο εταιρειών για τον διορισμό κοινού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα από το εμποροδικείο των Βρυξελλών για τη σύνταξη της έκθεσης του άρθρου 6 του ελληνικού νόμου 3777/2009 και του άρθρου 772/9 του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών, και 5) παρέσχαν την εντολή να γίνουν οι κατα τον νόμο απαιτούμενες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.

2. Την 16η Σεπτεμβρίου 2013, σε δεύτερη συναφή συνεδρίασή τους τα διοικητικά συμβούλια της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και της Viohalco S.A.: 1) ενέκριναν το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχώνευσης, 2) όρισαν εκπροσώπους για την υπογραφή του, και 3) παρέσχαν εντολή να γίνουν οι κατά τον νόμο απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.

3. Η συγχώνευση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την λογιστική αξία των συγχωνευομένων εταιρειών και τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30.6.2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 772 του Βελγικού Κώδικα Εταιριών και του ελληνικού νόμου 3777/2009 για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κατ’ εφαρμογή της οδηγίας 2005/56/ΕΚ σχετικά με τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών.

4. Στο πλαίσιο της σχεδιασθείσης αναδιάρθρωσης, η απορροφώσα εταιρία Viohalco S.A. εν συνεχεία θα απορροφήσει την εταιρία Cofidin S.A., επίσης εταιρία συμμετοχών με έδρα το Βέλγιο και μέτοχο κατά 13,3% της απορροφώμενης ελληνικής εταιρίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Συνεπεία της ολοκλήρωσης των παραπάνω συγχωνεύσεων, οι μέτοχοι της εταιρίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με εισηγμένες μετοχές της απορροφώσας εταιρίας Viohalco S.A. που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών. H σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε μία (1) μετοχή της ViohalcoS.A.για κάθε μία (1) μετοχή της BΙΟΧΑΛΚΟ.

5. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευομένων εταιρειών και των κατά περίπτωση αρμοδίων εποπτικών αρχών. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2013.

6. Με την αναδιάρθρωση σκοπείται η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και η δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών.

7. Η εταιρία σύμφωνα με το νόμο θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη διαδικασία συγχώνευσης".



Πηγή:www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου