ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευκάδα 15-5-2013


Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τηλ.-FAX: 26450-24715
Email:elme.lefkadas@gmail.cοm

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευκαδα 15-5-2013


  Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαϊου 2013 υπερψήφισε την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων 17-5-13 (ΥΠΕΡ:83 ΚΑΤΑ:12 ΛΕΥΚΑ: 6), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει την ανάγκη για συσπείρωση του κλάδου και την αντίδρασή της στο μείζον θέμα της επιστράτευσης- ποινικοποίησης της σκέψης που προέκυψε. Η Γ.Σ καταγγελλεί την πλειοψηφούσα απόφαση της ΑΔΕΔΥ για μη στήριξη της ΟΛΜΕ  και ταυτόχρονα ζητάει από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πιέσει την ΑΔΕΔΥ ώστε να συμπορευθεί μαζί με τους καθηγητές και την απόφαση της ΟΛΜΕ. Παράλληλα με ψηφίσματά της καλεί την ΟΛΜΕ να προσπαθήσει να φέρει το θέμα της επιστράτευσης προ Η.Δ. στη Βουλή ώστε να τοποθετηθούν τα κόμματα, να επικαιροποιήσει το πρόγραμμα δράσης της με τον πιο αγωνιστικό τρόπο αμέσως μετά την λήξη της επίταξης και να προχωρήσει σε κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αμέσως μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ παράλληλα να χρηματοδοτήσει ενημερωτικές δράσεις (Συνεντεύξεις Τύπου , τηλεοπτικά σποτάκια κλπ.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των καθηγητών στη Γ.Σ. ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που φανερώνει την αγανάκτηση, την αγωνία  και την ανάγκη όλων μας για συλλογική αντίδραση απέναντι στην πολιτική που εξοντώνει την αξιοπρέπεια μας, ποινικοποιεί τη σκέψη μας, εξαθλιώνει τη ζωή μας. Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μαζικότητα αυτής της Γ.Σ. να επαναληφθεί και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν, καθώς αποτελεί το μοναδικό τρόπο έκφρασης συλλογικής εκπροσώπησης και μοναδικό τρόπο άμυνας απέναντι στην απαξίωση του θεσμού του συνδικαλισμού που επιχειρείται μεθοδικά, με αποκορύφωση το θέμα της απεργίας και της επιστράτευσης που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Από το Δ.Σ.

2 σχόλια:

 1. Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  Τηλ.-FAX: 26450-24715
  Email:elme.lefkadas@gmail.cοm

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Λευκάδα 15-5-2013
  Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαϊου 2013 υπερψήφισε την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων 17-5-13 (ΥΠΕΡ:83 ΚΑΤΑ:12 ΛΕΥΚΑ: 6), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει την ανάγκη για συσπείρωση του κλάδου και την αντίδρασή της στο μείζον θέμα της επιστράτευσης- ποινικοποίησης της σκέψης που προέκυψε. Η Γ.Σ καταγγελλεί την πλειοψηφούσα απόφαση της ΑΔΕΔΥ για μη στήριξη της ΟΛΜΕ και ταυτόχρονα ζητάει από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πιέσει την ΑΔΕΔΥ ώστε να συμπορευθεί μαζί με τους καθηγητές και την απόφαση της ΟΛΜΕ. Παράλληλα με ψηφίσματά της καλεί την ΟΛΜΕ να προσπαθήσει να φέρει το θέμα της επιστράτευσης προ Η.Δ. στη Βουλή ώστε να τοποθετηθούν τα κόμματα, να προχωρήσει σε κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αμέσως μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις και να επικαιροποιήσει το πρόγραμμα δράσης της προκηρύσσοντας απεργία αμέσως μετά την λήξη της επίταξης, ενώ παράλληλα να χρηματοδοτήσει ενημερωτικές δράσεις (Συνεντεύξεις Τύπου , τηλεοπτικά σποτάκια κλπ.).
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των καθηγητών στη Γ.Σ. ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που φανερώνει την αγανάκτηση, την αγωνία και την ανάγκη όλων μας για συλλογική αντίδραση απέναντι στην πολιτική που εξοντώνει την αξιοπρέπεια μας, ποινικοποιεί τη σκέψη μας, εξαθλιώνει τη ζωή μας. Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μαζικότητα αυτής της Γ.Σ. να επαναληφθεί και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν, καθώς αποτελεί το μοναδικό τρόπο έκφρασης συλλογικής εκπροσώπησης και μοναδικό τρόπο άμυνας απέναντι στην απαξίωση του θεσμού του συνδικαλισμού που επιχειρείται μεθοδικά, με αποκορύφωση το θέμα της απεργίας και της επιστράτευσης που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες.

  Από το Δ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  Τηλ.-FAX: 26450-24715
  Email : elme.lefkadas@gmail.com Λευκάδα 23-5-2013


  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τον τρόπο που χειρίστηκε το καίριο ζήτημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου στις πρόσφατες εξελίξεις καθώς :

  • Μετά την εισήγηση για απεργία στις πανελλήνιες εξετάσεις και μετά την αντισυνταγματική επίταξη από την πλευρά της κυβέρνησης, ολιγώρησε στο να συνεδριάσει έγκαιρα, ώστε να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να επικαιροποιήσει την εισήγησή του.

  • Οι ΓΣ στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπερψήφισαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ παρά τις ενστάσεις που τυχόν υπήρχαν και ενώ οι καθηγητές είχαν παραλάβει το φύλλο επίταξης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ηθική και πολιτική στήριξη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει ο κλάδος ενωμένος την πολύπλευρη επίθεση που δεχόταν από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και όσους κατηγορούσαν τους εκπ/κους ώς ανεύθυνους προς τους μαθητές, τους γονείς κλπ.

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ όμως φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων αφού στη ΓΣ των προέδρων με διαδικασίες που μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως αντικαταστατικές, ανέτρεψε σχεδόν πραξικοπηματικά τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, χωρίς να δίνει εναλλακτική αγωνιστική διέξοδο παραβιάζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες. Γι’αυτό πιστεύουμε ότι στοιχειωδώς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί.

  Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι σε μια στιγμή που ετίθετο ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας, όπως η προληπτική επίταξη των καθηγητών, και όχι ένα στενά συντεχνιακό αίτημα, ούτε οι τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) ούτε όμως και τα πολιτικά κόμματα το ανέδειξαν, ούτε στήριξαν έναν κλάδο που αγωνιζόταν για τη δημόσια εκπαίδευση που γκρεμίζεται.

  Ο Αγώνας συνεχίζεται! Καλούμε το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ που θα προκύψει, να συνεχίσει με νέες μορφές τον αγώνα καθώς τα προβλήματα παραμένουν και εντείνονται.

  Από το ΔΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή