ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

akis kalyvas: Τι δεν καταλάβατε??






akis kalyvas: Τι δεν καταλάβατε??: Μέτρο του Eurogroup για την διάσωση της Κύπρου και παραμονής της μέσα στην νομισματική ένωση και το ευρώ. Η εισαγωγή περιορισμών στην...




Μέτρο του Eurogroup για την διάσωση της Κύπρου και παραμονής της μέσα στην νομισματική ένωση και το ευρώ.


Η εισαγωγή περιορισμών στην εξαγωγή κεφαλαίων, αν και δεν έχουν πάρει ακόμα συγκεκριμένη μορφή, δημιουργούν ντε φάκτο ένα νέο νόμισμα: το κυπριακό ευρώ, δηλαδή ένα ευρώ που δεν μεταβιβάζεται από χώρα σε χώρα μέσα στη νομισματική ένωση.
Ανάλογο θα ήταν αν στις ΗΠΑ έμπεναν περιορισμοί στην εξαγωγή δολαρίων από μία χρεωμένη πολιτεία σε μία άλλη. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση της λογικής μιας νομισματικής ένωσης που το ίδιο το Eurogoup καλείται να προστατεύσει.
Μέσα σε μερικές μέρες, το Eurogroup και η Ευρώπη κατάφερε: (α) να θέσει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια των εγγυημένων καταθέσεων, (β) να επαναφέρει στο προσκήνιο τα ερωτήματα περί αποπομπής κράτους-μέλους της νομισματικής ένωσης, και (γ) να θυσιάσει την αρχή της ενοποιημένης αγοράς κεφαλαίων στην οποία, βέβαια, περιορισμοί στη μετακίνηση των κεφαλαίων δεν νοούνται. Όμως η πιο επαίσχυντη, η πανάσχημη, διάσταση της συμφωνίας για την Κύπρο είναι το γεγονός ότι σηματοδότησε το τέλος της τελευταίας ελπίδας για πραγματική τραπεζική ενοποίηση της Ευρωζώνης (Βαρουφάκης Ι. Μάρτιος 2013).
Οι μόνοι που μπορούν να είναι απογοητεύμένοι από την όλη εξέλιξη στην Κύπρο, είναι όσοι πίστευαν και πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση αποτελεί τον αναπτυξιακό μοχλό σε πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο της Ευρώπης.
Μήπως πρέπει τελικά εμείς οι "ευρωπαϊστές" αντί να αφήσουμε το Eurogroup  και τον Dijsselbloem να διαλύσει την νομισματική ένωση να την διαλύσουμε μόνοι μας και να γυρίσουμε πίσω στη κατάργηση της  Συνθήκη του Μάαστριχτ και την δημιουργία μιας νέας που πρώτα να εξασφαλίζει την ουσιατική Πολιτική Ενοποίηση της Ευρώπης και στη συνέχεια μια νέα οικονομική ενοποίηση με ένα νέο ευρώ; 
Στην νέα κατάσταση όμως θα πρέπει ένα νέο "Σύμφωνο Σταθερότητας" να περιορίζει τις αρμοδιότητες της Γερμανίας (και των δουλοπρεπών δορυφόρων της, Αυστρίας, Ολλανδίας κλπ). Η νέα Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα πρέπει να εδρεύει εκτός Γερμανίας. 
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Γερμανία για τρίτη φορά στην νεώτερη ιστορία αποτελεί κέντρο παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, δολοφόνος ανθρώπων και δημιουργός φτώχειας σε εκατομμύρια οικογένειες στην Ευρώπη.  

1 σχόλιο:

  1. Άκη, πολύ καλό το άρθρο σου με τίτλο " Τί δεν καταλάβατε ?? " Τίς καλημέρες μας. Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή