ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η μάχη του Μαραθώνα 490 π.χ.

Έντονο προβληματισμό του  καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου  Κου Δονάτου Παπαγιάννη  για τις γνώσεις των Ελλήνων φοιτητών όταν τους ρωτησε σε αμφιθέατρο  για την μάχη του Μαραθώνα .
Ο κ. Παπαγιάννης ρώτησε 300 φοιτητές να του πουν τι ξέρουν για την Μάχη του Μαραθώνα. Θα περίμενε κανείς να ακούσει αρκετές απαντήσεις. Άλλες σωστές άλλες λάθος. Αυτό όμως που συνέβη είναι πραγματικά ανήκουστο.
Κανείς από τους παρευρισκομένους δεν γνώριζε απολύτως τίποτα!


Μόνο μία φοιτήτρια ήταν το φωτεινό παράδειγμα για τους υπολοίπους στην αίθουσα η οποία περιέγραψε με καταπληκτική ακρίβεια όπως δημοσιεύει ημερήσια εφημερίδα τα γεγονότα της Μάχης όπου 9.000 Αθηναίοι μαζί με 1.000 Θεσπιείς κατανίκησαν υπερδιπλάσιο αριθμό Περσών που είχαν κάνει απόβαση.
«Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου τριακόσιοι φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες. Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο που έλαβε χώρα στην Αθήνα και προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον σε αθλητές όλου του κόσμου, αλλά και του ελληνικού κοινού, αφού προβλήθηκε live από την τηλεόραση» περιέγραψε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές μου να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση… Ουδείς γνώριζε! Επέμεινα… “Δεν θα προχωρήσω την παράδοση του μαθήματος, αν δεν ακούσω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα” είπα. Σιωπή. Ξάφνου σηκώνεται ένα χέρι. Με αυτοπεποίθηση. Δεν τρέμει. Νιώθω μια ελαφριά εκτόνωση. “Επιτέλους, γνωρίζει ένας” σκέφτηκα. Σώθηκε τουλάχιστον η τιμή του πανεπιστημίου».
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Ήταν φοιτήτρια. Με άψογη εκφραστική λεπτότητα και με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μια κρυφή αγαλλίαση. Αλλά ταυτόχρονα και περηφάνια για την πληθωρική ευρυμάθεια της φοιτήτριάς μου, έστω και αν ήταν μία και μοναδική. Για να την επιβραβεύσω, την ρώτησα πώς τη λένε και από ποιο μέρος της Ελλάδας είναι (με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από τον Μαραθώνα!) Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε: “Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία”».

πηγη.magazino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου