ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΦΠΑ Εστίασης από 23% σε 19%



Στην "τελική ευθεία" έχει μπει το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 19%, από 23% που είναι σήμερα και όχι στο 13% που "ακούγεται". Παρά την αρνητική στάση της τρόϊκα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα καμφθεί η αντίσταση των τροϊκανών και μάλιστα είναι σφόδρα πιθανό μέσα στην εβδομάδα να έχουμε ανακοινώσεις. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση μελέτη του ΣΕΤΕ, η αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης οδήγησε σε μείωση του τζίρου του κλάδου του επισιτισμού κατά 37% στο διάστημα 2011 – 2012, ενώ τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ, αυξήθηκαν μόνο κατά 2 εκατ. Ευρώ, έναντι προϋπολογισθέντων 1,4 δισ. Ευρώ. 
 
Μία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Απριλίου 2013, θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων ΦΠΑ μόνο κατά 64 εκατ. Ευρώ αθροιστικά για το 2013 και 2014, ενώ θα αυξήσει τον τζίρο της εστίασης κατά 1 δισ. Ευρώ επιπλέον κατ’ έτος και θα αναπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από τις απολεσθείσες 50.000 θέσεις απασχόλησης.
Σχετικά με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Τα απόλυτα επιβεβαιωμένα αυτά στοιχεία, αποδεικνύουν την λανθασμένη απόφαση την άνοιξη του 2011 της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να υποδείξει την αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης ως μέτρου που θα απέφερε 700 εκατ. Ευρώ κατ’ έτος. Το αποτέλεσμα ήταν το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης, η απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα νέων εργαζόμενων καθώς και μεγάλο κοινωνικό και δημοσιοοικονομικό κόστος που επήλθε λόγω μείωσης των εσόδων ΙΚΑ και φόρου εισοδήματος. Σήμερα, δεν υπάρχει άλλη λύση από την επαναφορά του συντελεστή στο 13% από την 1η Απριλίου 2013. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα στην συνάντηση με την τρόικα την Πέμπτη, ώστε να διορθωθεί άμεσα το σοβαρό αυτό λάθος και να υιοθετηθεί ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου το πρώτο ουσιαστικό αναπτυξιακό μέτρο για τον τουρισμό, την οικονομία και την απασχόληση στην χώρα». 
πηγη.http://money-tourism.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ας αφήσουν το παραμυθάκι του φπα με τη Τρόικα. Δεν εξαρτάται απο τη τρόικα. Να το κάνουν άμεσα πριν αρχίσει η τουριστική κίνηση, 9%, όπως άλλωστε το έχουν υποσχεθεί και μάζεψαν τις ψήφους απ' όλο τον κλάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή