ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο «Αθηνά»: Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα και τρία ονοματεπώνυμα. Τελευταίο Μέρος

(συνέχεια από την χθεσινή ανάρτηση)

Σήμερα παρουσιάζεται το τελευταίο μέρος με το 3ο ονοματεπώνυμο και τον επίλογο.
ολόκληρο το άρθρο σε μια ανάρτηση μπορείτε να το διαβάσετε εδώ



Ονοματεπώνυμο 3:

Κώστας Καραμανλής, πρώην Πρωθυπουργός γεννήθηκε στην Αθήνα κατάγεται όμως από τις Σέρρες, όπως και ο Θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κάποιοι μιλούν για δικές του 3 παρεμβάσεις: ΤΕΦΑΑ Σερρών (το κακό παράδειγμα της έκθεσης ΟΟΣΑ), ΤΕΙ Σερρών και Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.




«…Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Σερρών – η σχολή Α.Ε.Ι. της πόλης – μένει ως έχει, αφού το σχέδιο «Αθηνά» δεν ακουμπά τα πέντε τμήματα Φυσικής Αγωγής της χώρας. Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται θετική και δίνει τέλος στα σενάρια και τις αγωνίες που είχαν διατυπωθεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Χριστίνα Ευαγγελινού τόνισε ότι «η διοίκηση της σχολής δεν είχε καμία αγωνία για την εξέλιξη, αφού είχε προχωρήσει εδώ και καιρό σε έγκαιρες και μεθοδικές κινήσεις, οι οποίες τελικά, διασφάλισαν το επιθυμητό αποτέλεσμα»….

…..Πλέον τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας συγχωνεύονται σε ένα, με «μοιρασμένες» τις σχολές στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς και την Κατερίνη.
Πλέον, στο ΤΕΙ Σερρών ανήκουν τα περισσότερα από τα τμήματα των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών και Διοίκησης – Οικονομίας. Η ουσιαστική απώλεια αφορά στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων, για το οποίο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών δήλωσε ότι «θα το παλέψουμε, ώστε να μη χαθεί». Από την άλλη, στις Σέρρες «έρχονται» τα τμήματα Ηλεκτρονικής, Μηχανικών Πληροφορικής, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, δημιουργώντας, σε πρώτη ανάγνωση, την ελπίδα αύξησης των σπουδαστών σε απόλυτο αριθμό, γεγονός που παρατηρεί και ο κ. Πασχαλούδης….»
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013.
«Αισιόδοξα όσον αφορά το ΤΕΙ Σερρών, είναι τα δεδομένα εν όψει των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολών ή τμημάτων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σε σχετική αναφορά του βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Μενέλαου Βλάχβεη, πέραν των ακαδημαϊκών κριτηρίων
,(για τις Σέρρες σημείωση δική μου) θα ληφθεί υπ’ όψη η κοινωνική και οικονομική γεωγραφία. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς του τόπου καλούνται να στηρίξουν το ΤΕΙ Σερρών, στο πλαίσιο του διαλόγου που είναι σε εξέλιξη, ώστε να αποδειχθεί το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, οι φοιτητές του ΤΕΙ αποτελούν δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και (κατά συνέπεια) οικονομίας ενός Νομού που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των σημαντικότερων αναπτυξιακών πινάκων.  Η αναφορά Βλάχβεη:  Κατόπιν της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ΤΕΙ Σερρών και της συνάντησης με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Πασχαλούδη στις 10 Δεκεμβρίου 2012, ο κ. Βλάχβεης είχε προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής αναφοράς (14/12/2012) προς τον υπουργό Παιδείας, επισημαίνοντας τα εξής: “Το ΤΕΙ Σερρών συμπληρώνει 30 έτη ζωής με μεγάλη προσφορά στην ανώτατη εκπαίδευση. Αποτελείται από 3 Σχολές και 7 Τμήματα το σύνολο των οποίων εξειδικεύει τους σπουδαστές σε σύγχρονες ειδικότητες που έχουν μάλιστα μεγάλη ζήτηση από την αγορά εργασίας, ακόμα και στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. 12.000 σπουδαστές φοιτούν στο σύνολο των Τμημάτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων τα επέλεξαν ως πρώτη επιλογή στα μηχανογραφικά τους δελτία. Πρόκειται επομένως για ένα «ζωντανό» ΤΕΙ που όπως προκύπτει δεν εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες όπως η λήψη αναβολής στράτευσης κ.ά. Παράλληλα, διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός ανοιχτού αμφιθεάτρου και τεσσάρων κτιρίων που χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Σε αυτά τα πλαίσια, εκτιμώ πως το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας του ΤΕΙ Σερρών δεν θα πρέπει να αλλάξει, καταργώντας ή συγχωνεύοντας Σχολές και Τμήματα. Αντιθέτως, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερθέντα και στα πλαίσια των επικείμενων αλλαγών στην ανώτατη εκπαίδευση, εκμεταλλευόμενοι τόσο τις σύγχρονες κτιριακές υποδομές όσο και την υψηλή θέση που κατέχουν οι σχολές του ΤΕΙ Σερρών στις προτιμήσεις των νέων, να αναβαθμιστεί και να καταστεί βάση της ανώτατης εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας”….» 08.01.2013, http://www.laosver.gr/news/regional/45158.html#.URAflu74K4Y
«….Η πολιτεία δίνει από το 1983 που ίδρυσε το ΤΕΙ Σερρών, εκατομμύρια επί εκατομμυρίων δραχμών και ευρώ, για έξοδα, εξοπλισμό και κτίρια. Φτάσαμε μετά από 27 χρόνια, να έχουμε ένα πλήρες Πανεπιστημιακό συγκρότημα που συνεχώς επεκτείνεται, ένα campus από τα καλύτερα, και  ως εκπαιδευτικό ίδρυμα αξιολογημένο θετικά από διεθνείς οίκους. Χωρίς λόγο; Για να το κλείσουμε και πάμε τους 12500 φοιτητές αλλού; Και που; Που αλλού έχει τέτοιες εγκαταστάσεις;……» από τις 21/12/2010 http://kathrefti.blogspot.gr/2010/12/blog-post_8048.html.

".... η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας πρέπει να γίνει με ακαδημαϊκά και όχι με πολιτικά κριτήρια....
 ...Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η κατάργηση τριών τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η μεταφορά  8 τμημάτων από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και άλλων δύο στη Φλώρινα..."  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231234174

Όσο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή τον Οκτώβριο του 2005 με τον νόμο 3391. Είναι το μόνο Παν/ιο που η εκπαίδευση γίνεται στην Αγγλική γλώσσα και αποτελεί «παιδί» του πρώην Πρωθυπουργού. Κανένας δεν μπορεί να βάλει χέρι επάνω του.    


Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα Νο 4.

Η διαβούλευση για το σχέδιο «Αθηνά» άρχισε. Οι αντιδράσεις είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα. Αντί να επικεντρώνονται, τα άξια μέλη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ερευνητικό και διδακτικό τους έργο, γίνονται «μύλος» με  αμφιβόλου ποιότητας πολιτικές αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας. Πάντα ήταν έτσι τα πράγματα. Συνεχίζουν και παραμένουν έτσι, παρά «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα».   
Μετά από κάθε αλλαγή προσπαθεί η εκπαιδευτική κοινότητα να προσαρμοστεί και όταν το καταφέρει, αρχίζει να «παράγει» επιστήμη. Τότε πρέπει η πολιτεία να τα διαλύσει πάλι όλα για να αρχίσουν από την αρχή. Τα μεγάλα μυαλά πρέπει να διωχθούν. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει με τις «μετριότητες» γιατί μόνο τότε οι «πολιτικοί» φαίνονται σπουδαίοι.




Η Λευκάδα φαίνεται να τα χάνει όλα. Και όλοι εδώ άρχισαν να ψάχνονται από 31 Ιανουαρίου 2013. Γιατί κανείς δεν ήξερε. Κανείς δεν φρόντισε να μάθει. Κανείς δεν είχε τις σωστές γνωριμίες. Κανείς δεν έκανε την απαραίτητη προετοιμασία. Όλοι βρέθηκαν κάτω από το ύψος των περιστάσεων.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει ακόμα 40 μέρες.

 Ήδη οι πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» έγιναν (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63777144).  

Για το ΤΕΙ Ιονίων υπάρχουν εξελίξεις :

"...Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα τμήματα των ΤΕΙ Αργοστολίου παραμένουν ως έχουν.
Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, χθες αργά το βράδυ έγιναν τρεις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τρία κορυφαία στελέχη: έναν πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, και δυο Κεφαλονίτες, ένας εκ των οποίων, ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κατά την διάρκεια της ημέρας ο ίδιος ο πρωθυπουργός ένα τηλεφώνημα στην Κεφαλονιά.
Οι συναντήσεις με τα στελέχη ήταν σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία των ΤΕΙ και τις προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής και με προσωπική παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, έδωσε εντολή για τη θετική έκβαση του θέματος.
Οι λεπτομέρειες, το οργανωτικό σχήμα και πως θα λειτουργήσουν τα τμήματα θα δοθούν στην δημοσιότητα αύριο Παρασκευή.
Το σίγουρο είναι ότι τα τμήματα των ΤΕΙ στο Αργοστόλι παραμένουν ως έχουν και ίσως αναβαθμισμένα...." http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=36602&Itemid=152

Όπως γίνεται κατανοητό δεν υπάρχουν ακαδημαϊκά κριτήρια μόνο πολιτικά. Η συνάντηση των εκλεκτών της αυτοδιοίκησης του Ιονίου με τον Υπουργό, μπορεί να οδηγήσει σε συμβιβαστικές λύσεις που να πετάνε τη Λευκάδα απ' έξω. Αυτό γιατί όταν όλοι από τα Ιόνια συμφωνούν να κατέβουν με κοινά αιτήματα, αυτοί που ξέρουν και μπορούν χτυπούν την πίσω πόρτα για την "πάρτη" τους. Ονοματεπώνυμα υπάρχουν πολλά. Δεν ήξερες ας ρώταγες!!! 

Κύριοι που κρατάτε στα χέρια σας το μέλλον της Λευκάδας, ψάξτε να βρείτε τις σωστές επαφές για να περάσετε τις θέσεις σας. Ξέρετε από αυτά ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ στην Ελλάδα είσαστε.


1 σχόλιο:

  1. Το παρακάτω σχόλιο το στείλαμε στο mylefkada στην ανάρτηση http://www.mylefkada.gr/eidhseis/epikairothta/tei-finale-12557.html στις 5/3/2013.
    Το αναδημοσιεύουμε εδώ :
    "Η Επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ανέβαλε την συνεδρίαση για την συζήτηση του σχεδίου Αθηνά για το μοναδικό λόγο να προλάβει ο Βενιζέλος να ολοκληρώσει το συνέδριο του Πασόκ (κόμμα της συγκυβέρνησης) χωρίς αντίδράσεις για το θέμα αυτό. Οι αντιδράσεις θεωρούνταν αναμενόμενες γιατί δεν ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις.
    Μόνο αλλαγές με "δόντι" έχουν πραγματοποιηθεί. Η Λευκάδα έχει "δόντι"??
    δείτε και εδώ [url]http://akiskalyvas.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+AkisKalyvas+%28akis+kalyvas%29[/url]"

    ΑπάντησηΔιαγραφή