ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δράσεις για μίμηση : Τουριστική Προβολή και προώθηση εξαγωγών ελαιολάδου και ελιάς της Μεσσηνίας προς τη Σκανδιναβία.


Σε μία πολύ καλή αγορά, με καταναλωτικό κοινό που έχει χρήματα για να αγοράσει ποιοτικό εξαιρετικό ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας, πρόκειται να προβληθεί η Καλαμάτα και η Μεσσηνία. Πρόκειται για την αγορά της Σουηδίας και εν γένει της Σκανδιναβίας (οι γλώσσες μοιάζουν πάρα πολύ), δεδομένου ότι δημοσιογράφος μαζί με φωτογράφο της μεγάλης κυκλοφορίας σουηδικής εφημερίδας “Aftonbladet”, η οποία είναι η μεγαλύτερη απογευματινή εφημερίδα της Σκανδιναβίας με 380.000 φύλλα ημερησίως και έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, βρέθηκαν στη Μεσσηνία και την περιηγήθηκαν επί 4ήμερο. Ο δημοσιογράφος Jonas Henningsson και η φωτογράφος Linda Gren θα παρουσιάσουν τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα σε ειδικό εβδομαδιαίο ένθετο της εφημερίδας με θέμα «Ελιά – Λάδι – Φύση – Πολιτισμός - Τουρισμός». Στη Μεσσηνία βρέθηκαν από τις 6 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη σε συνεργασία με τον άτυπο «πρέσβη» της περιοχής μας στη Σουηδία Θανάση Ψαρούλη, ο οποίος τους συνόδευσε στις περιηγήσεις τους. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να παρακολουθήσουν τη συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς και τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, να επισκεφθούν ελαιώνες, παραδοσιακά ελαιουργεία και νέου τύπου ελαιοτριβεία, μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου και να μιλήσουν με αγρότες και ειδικούς για το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία.

Η επίσκεψη των Σουηδών ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Ερευνητικό Μεσογειακό Περιβαλλοντικό Κέντρο στην Costa Navarino και εν συνεχεία στο Ανάκτορο του Νέστορα στην περιοχή Εγκλιανός της Χώρας. Εκεί φωτογράφισαν την αποθήκη ελαιολάδου όπου αποθηκευόταν το προϊόν μέσα σε πιθάρια, η οποία σώζεται μέχρι σήμερα και βρισκόταν πίσω από την Αίθουσα του Θρόνου (ναι, τόση σημασία είχε και για τον αρχαίο βασιλιά Νέστορα το ελαιόλαδο!).

Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνεται στο πλαίσιο ευρύτερων ενεργειών προβολής της Μεσσηνίας και της μεσογειακής δίαιτας, καθώς κατόπιν μεγάλης κινητοποίησης με επικεφαλής τον κ. Ψαρούλη η περιοχή μας κατόρθωσε να γυριστεί εδώ ο νέος κύκλος επεισοδίων ενός δημοφιλέστατου σίριαλ που ο τίτλος του είναι «Οι πρωταθλητές των πρωταθλητών» («Mästarnas mästare» είναι ο τίτλος στα σουηδικά). Τα γυρίσματα έγιναν από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία και η προβολή της σειράς θα αρχίσει το Μάρτιο του 2013 όπως ανέφερε ο κ. Ψαρούλης στο γράφοντα. Η σειρά αυτή του καναλιού SVT έχει μεγάλη απήχηση σε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά την Σκανδιναβία. Οι Σουηδοί, εδώ και 4 χρόνια, συγκεντρώνουν παλιούς πρωταθλητές και ολυμπιονίκες και τους πηγαίνουν σε κάποια χώρα (γίνεται «σκοτωμός» ποια χώρα θα επιλεγεί, διότι κατόπιν αυξάνει η επισκεψιμότητα και η κατανάλωση των προϊόντων της), όπου αυτοί επιδίδονται σε διάφορες αθλητικές δοκιμασίες και ο καλύτερος στέφεται «πρωταθλητής των πρωταθλητών». Στη Μεσσηνία έγιναν γυρίσματα στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, σε περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους, ενώ περιελήφθη και η μεσογειακή δίαιτα σε όσα θα προβληθούν, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τις ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ στην προμετωπίδα.

Στις ανωτέρω προσπάθειες πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι από την άνοιξη του 2013 θα ξεκινήσουν απ’ ευθείας πτήσεις από Σουηδία προς Καλαμάτα.

Πηγή :  Kώστας Κοντοθανάσης, http://www.olivenews.gr/el/article/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου