ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ διοργανώνει ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ



ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 , έναρξη: 18.30
 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 



ΟΜΙΛΗΤΗΣ:ΧΑΡΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΜΕ ΘΕΜΑ :
Η οικονομική κρίση, η άνοδος του φασισμού και ο ρόλος της εκπαίδευσης. 

Μπορούμε να μάθουμε από το παρελθόν ;
 



Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Τηλ.-FAX: 26450-24715 Λευκάδα 02-12-2012 Αρ. Πρωτ. 36 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ
Με αφορμή τις διώξεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπ/σης στο Νυδρί και τις εύλογες αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και πολλών φορέων της Λευκάδας που ακολούθησαν, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
* Η ενωτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των φορέων της Λευκάδας έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις προσπάθειες εξωθεσμικών ντόπιων πολιτικών και άλλων παραγόντων που έδωσαν αφορμή :
1. Σε ένα πολιτικό κόμμα (Χρυσή Αυγή, δια μέσω ανακοίνωση της) να παρέμβει με άκομψο τρομοκρατικό και εκφοβιστικό τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, αγνοώντας βέβαια οτι το σχολείο είναι ένας χώρος που προάγει τη δημοκρατία και τις διαπολιτισμικές αξίες και για τη λειτουργία του υπάρχουν τα αρμόδια δημοκρατικά όργανα.
2. Να γίνει το σχολείο πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων.
* Το ξεκάθαρο αίτημα της κινητοποίησης των φορέων δεν ικανοποιήθηκε καθώς η ΕΔΕ για τα γεγονότα του Νυδριού και η προκαταρκτική εξέταση για τους δασκάλους του Δημοτικού σχολείου Νυδριού υφίστανται και τίποτα δεν τελείωσε.
* Σοβαρή είναι και η ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων (Δ/ντη Α/θμιας και Περ/κου Δ/ντη Εκπ/σης) καθώς βιαστικά και αβασάνιστα προέβησαν σε διαδικασίες που οδηγούν σε πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων. Όπως οι ίδιοι διαβεβαίωσαν μέσω του προέδρου της ΔΟΕ οτι καμία κατηγορία δεν στοιχειοθετήθηκε σε βάρος των εκπαιδευτικών που διώκονται παρόλα αυτά όπως αποκαλύπτει η Ανακοίνωση της ΔΟΕ («Αν. ΔΟΕ 16/11/2012- Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οτι την εντολή δίωξης-μετακίνησης της συναδέλφισσας είχε δώσει ο ίδιος ο
Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Τηλ.-FAX: 26450-24715 Λευκάδα 02-12-2012 Αρ. Πρωτ. 36 
αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Υφυπουργός, ζητώντας μάλιστα την αυστηρότερη αντιμετώπιση και τιμωρία της(διαθεσιμότητα)») ο αρμόδιος υφυπουργός είχε ζητήσει ήδη αυστηρότατη αντιμετώπιση και τιμωρία της Νηπιαγωγού με διαθεσιμότητα . Το γεγονός αυτό καθόλου τυχαίο δεν είναι. Συνδέεται άμεσα και με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας με αρ. Πρωτ. Φ.227/412/144706/Δ2/19-11-2012 που έσπευσε να καλέσει τους Δν/τες και Προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να συντάξουν λίστα προγραφών για τους εκπαιδευτικούς  εκείνους για τους οποίους εκκρεμεί σε βάρος τους ΕΔΕ ή ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΕΔΕ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!! Δηλαδή επιβάλλεται ποινή αργίας a priori καταρρακώνοντας τη θεμελιώδη δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή του Τεκμηρίου της Αθωότητας! Για να εφαρμοστεί το Μνημόνιο 3 της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης του λαού, προχώρησαν και σε συνταγματική εκτροπή. 
* Λυπηρό όμως φαινόμενο αποτέλεσε η στάση του προέδρου της ΔΟΕ την ημέρα της μεγάλης κινητοποίησης των φορέων της Λευκάδας , ο οποίος με παραγοντίστικη συμπεριφορά και προκλητικές εκφράσεις προσπάθησε όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ανακοίνωση της ΔΟΕ να αποκλείσει τους εκπροσώπους των φορέων να παρευρεθούν στη συνάντηση με τον Δ/ντη της Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας. Πέραν τούτου βέβαια  χρησιμοποιώντας πύρινο συνδικαλιστικό λόγο επισκίασε δυστυχώς την ουσία του ζητήματος δηλαδή την αντίφαση που προκύπτει από τη διενέργεια ΕΔΕ χωρίς στοιχειοθετημένη κατηγορία, δίνοντας έμφαση στην επιστροφή της συναδέλφου στο σχολείο τους που έτσι και αλλιώς δεν αποτελούσε το μείζον πρόβλημα. Θεωρούμε οτι τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στον κοινό αγώνα που χρειάζεται για την απόκρουση πολιτικών εκφοβισμού των εργαζομένων. Παρόλα αυτά η ΕΛΜΕ  Λευκάδας από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιημένη για το γεγονός (με ψήφισμα της ΓΣ στις 2/11/2012) τοποθετήθηκε και συνέχισε με παρέμβαση αντιπροσωπείας του ΔΣ στον Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης καθώς και του αιρετού της στο
ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, ώστε να αποσυρθούν οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των συναδέλφων της Α/θμιας.
* Θεωρούμε δε τουλάχιστον αποπροσανατολιστικές τις προσπάθειες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν το σοβαρό πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα δημοκρατίας που ανέκυψε ανάγοντας το σε επίπεδο στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων.
* Η άμεση κινητοποίηση φορέων της Λευκάδας είχε θετικά αποτελέσματα.
1. Απετράπη η διαθεσιμότητα της νηπιαγωγού και Ανακλήθηκε η μετακίνηση της.
2. Αναδείχθηκε πανελλαδικά το μείζον πολιτικό-κοινωνικό ζήτημα δημοκρατίας που ανέκυψε με αποτέλεσμα δεκάδες φορείς και πνευματικοί παράγοντες με ψηφίσματα και τοποθετήσεις να καταδικάσουν το γεγονός. Το θέμα απασχόλησε και το ΔΣ του Δήμου Λευκάδας που με ψήφισμα σε συνεδρίαση του καταδίκασε το γεγονός.
Παρόλα αυτά το ζήτημα δεν έκλεισε καθώς η ΕΔΕ και η προκαταρκτική έρευνα παραμένουν ανοιχτές.
Το αίτημα μας λοιπόν για ανάκληση τους παραμένει επίκαιρο.

Από το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου