ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Διατάχθηκε ΕΔΕ για το θέμα της γιορτής του Νηπιαγωγείου. Η επίσημη απάντηση των δασκάλων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γίναμε γνώστες δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο που αναφέρονται στη Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 που παρουσίασαν οι μαθητές του Σχολείου μας στις 26 Οκτωβρίου 2012.
Γίναμε γνώστες προφορικής καταγγελίας προς τη Δ/νση ΠΕ σχετικά με το περιεχόμενο της γιορτής τόσο του Σχολείου όσο και του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου, από άτομο άσχετο με το Σχολικό περιβάλλον.
Γίναμε γνώστες ότι το κείμενο-καταγγελία εστάλη και προς πολιτικό σχηματισμό (Χ.Α.) στην Αιτωλοακαρνανία.
Μας γνωστοποιήθηκε ότι για όλα τα καταγγελλόμενα διετάχθη Ε.Δ.Ε.
Για ό,τι κι αν καταγγέλθηκε είτε προφορικά είτε γραπτά επισημαίνουμε ότι:
1. Θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός της επέμβασης σε εσωσχολικές δραστηριότητες ατόμων άσχετων με το Σχολείο.
2.Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός του διορισμού προστατών και μάλιστα για Σχολικές δραστηριότητες
3. Θεωρούμε ότι η διαταγή διενέργειας ΕΔΕ και για το περιεχόμενο τη γιορτής του Σχολείου μας ήταν τουλάχιστον βεβιασμένη και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κάθε εκπαιδευτικό ,ωστόσο το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι στη διάθεση της υπηρεσίας και του διενεργούντος την ΕΔΕ.
4.Πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας όπως και όλοι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας κάθε βαθμίδας δεν μπορούν και δεν πρέπει να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου.
5.Το Δημόσιο Σχολείο είναι θεσμός που λειτουργεί με συγκεκριμένους Νόμους και διατάξεις. Έχει Δ/ντή, έχει Υποδ/ντρια,έχει Δ/ντή εκπαίδευσης ,έχει Σχολικό Σύμβουλο.
6.Κάθε γονιός και κάθε πολίτης έχει σαφέστατα το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης για γεγονότα που θεωρεί ότι άμεσα ή έμμεσα τον αφορούν.Έχει το δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε καταγγελία. Έχει όμως και την υποχρέωση να συζητήσει με τους άμεσα εμπλεκόμενους από τη στιγμή που εμπιστεύεται την αγωγή και τη μόρφωση των παιδιών του στους εκπαιδευτικούς .
Όσον αφορά τη Σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου ,όπως και κάθε Σχολική γιορτή ή άλλη εσωσχολική ή εξωσχολική δραστηριότητα επισημαίνουμε τα παρακάτω:
1. Το κάθε Σχολείο λειτουργώντας με βάση τους Νόμους και τις Διατάξεις που το διέπουν, διοργανώνει Σχολικές Γιορτές και άλλες εσωσχολικές ή εξωσχολικές δραστηριότητες ,που λειτουργούν συμπληρωματικά στην αγωγή και τη μορφωση των μαθητών.Με την έννοια αυτή ο εορτασμός των εθνικών επετείων συμπληρώνει την ιστορική παιδεία των μαθητών και η κάθε είδους εορτή διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στη διαπαιδαγώγησή τους.
2. Κάθε Σχολική Εορτή εστιάζει σε αξίες,στάσεις ,πεποιθήσεις και στερεότυπα.
3. Συμμετέχοντας άμεσα ,μέσα από ρόλους, ή έμμεσα , ως θεατές στην κάθε Σχολική Εορτή, οι μαθητές κατανοούν την ιστορία, όταν πρόκειται για ιστορική επέτειο – γεγονός, ως αλληλουχία παρελθοντικών γεγονότων που καταλήγουν στο παρόν με την έννοια της ανθρώπινης πορείας.
3. Η κάθε Σχολική Εορτή πέρα από το γνωστικό της περιεχόμενο οφείλει και πρέπει να εξηγεί την πορεία ενός λαού και εν προκειμένω του δικού μας λαού, στον ιστορικό χρόνο ώστε να γίνει κατανοητό το επετειακό γεγονός στον παρόντα χρόνο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας είναι πεπεισμένος ότι και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο τόπος και ο κάθε πολίτης χωριστά επιτελεί στο ακέραιο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καθήκον του.
Το Σχολείο μας έχει δώσει το στίγμα του χρόνια τώρα στην ευρύτερη κοινωνία.
Εκτιμούμε ότι οι ίδιοι οι μαθητές μας σήμερα ή αύριο θα εκτιμήσουν αυτές τις δράσεις. Θα εκτιμήσουν την προσφορά κάθε εκπαιδευτικού . Οι μαθητές μας είναι οι πλέον αυστηροί κριτές.
Με την έννοια αυτή ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ θα συνεχίσει να διοργανώνει και Σχολικές Εορτές και άλλες δράσεις , γνωρίζοντας ότι η γνώση και η μόρφωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέχονται στείρες και μέσα σε τέσσερις τοίχους.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και το έργο μας μέχρι τέλους.
Το παρόν Δελτίο Τύπου να δημοσιευθεί : 1. Xaradiatika blogspot.gr
2.Στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων
3. Περιοδικό τύπο της Λευκάδας
4. Διδασκαλικό Βήμα –ΔΟΕ
Και να σταλεί στη Δ/νση ΠΕ Λευκάδας

Νυδρί 2 Νοεμβρίου 2012

3 σχόλια:

 1. "...επέμβασης σε εσωσχολικές δραστηριότητες ατόμων άσχετων με το Σχολείο...",
  "...του διορισμού προστατών και μάλιστα για Σχολικές δραστηριότητες..."
  ΠΟΙΟΣ / ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ, Η ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ?????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ3 Νοεμβρίου 2012 - 5:28 μ.μ.

  η γιορτη του δημοτικου ηταν αψογη μπραβο στους δασκαλους και τα παιδια. το λεω γιατι την ειδα. τα βιντεο που υπαρχουν θα δικαιωσουν το εργο των δασκαλων στην εδε. για το νηπιαγωγειο απλα δεν γνωριζω αλλα δεν σταυρωνω και κανενα. εγινε πολυ ντορος για το τιποτα. δεν ασχολειστε και εσεις που το παιζετε δημοσιογραφοι για το χαρισμα του νερου μας στο μεγανησι. τι μια χρονια χαριζει το νερο μας στην ευδαπ, την αλλη στο μεγανησι ο δημαρχος. οργανωνονται κινητοποιησεις αλλα δεν βλεπω να ασχοληστε με τα σημαντικα. τελικα κι εσεις λαμογια ειστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Από ότι βλέπω και ακούω τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω ότι κάποιο συμβάν έγινε μέσα στο σχολείο και δη ημέρα εθνικής εορτής ,οπότε καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, ,επίσης βλέπω ότι η νομενκλατούρα των διδασκόντων πιέζουν με διαφόρους τρόπους να πέσουν οι ευθύνες αν υπάρχουν μακριά από τους εκπαιδευτικούς και δει σε έναν γονέα που έκανε μια καταγγελία σε ένα κομματικό σχηματισμό που για πολλούς δεν είναι αρεστός αλλά υπάρχει μέσα στη βουλή των Ελλήνων όπως υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι κομματικοί σχηματισμοί μικρότερης η μεγαλύτερης αντιπροσώπευσης .Οι συντεχνίες πρέπει να τελειώσουν, αυτές καταστρέψανε την Ελλάδα και την συγκριμένη στιγμή που μιλάμε την παιδία. .(Δεν αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών). Δεν φταίνε οι γονείς για την κατάντια της παιδείας ,Δεν είναι ειδικοί οι γονείς να διδάσκουν .Οι αρχαίοι υμών προγονοί έλεγαν .Στον πατέρα μου οφείλω το Ζειν στο διδάσκαλο μου το Ευ Ζειν .Και για την τιμήν των όπλων σας λέω ότι δεν είμαι λάτρης ακραίων θέσεων και πεποιθήσεων .
  Ανένταχτος


  Ένας παρατηρητής εκ του μακρόθεν

  ΑπάντησηΔιαγραφή