ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φωτορεπορτάζ από τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών σήμερα.


Η δίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών σήμερα ήταν για την συμπαράσταση τους προς την νηπιαγωγό του Νυδριού. Έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Οι φωτογραφίες από την συγκέντρωση είναι από το Radarlefkadas.gr (πηγή:http://radarlefkadas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_411.html)










1 σχόλιο:



  1. ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ

    Η με στρεβλό τρόπο Πανελλαδική Δημοσιοποίηση του «προβλήματος» που ανέκυψε, για το γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Νυδρί Λευκάδας, και η αποδοχή από το Υπουργείο Παιδείας, του εγγράφου που στάλθηκε στη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής , είχε σαν αποτέλεσμα την τρομοκρατική και παράνομη προσπάθεια απόσπασης της νηπιαγωγού, από το Νυδρί που είναι η οργανική της θέση, στη Λυγιά .
    Η μαζική συμμετοχή την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στην κινητοποίηση μπροστά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας, της εκπαιδευτικής κοινότητας , των φορέων της (Σύλλογος δασκάλων νηπιαγωγών, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ) και της ενεργούς συμπαράστασης και παρουσίας των φορέων της Λευκάδας (Εργατικό Κέντρο, ¨Ενωση γονέων), είχε αποτέλεσμα την ματαίωση της απόσπασης.
    Η ανάμειξη του Υπουργείου Παιδείας σε αυτό το γεγονός και η καθ’ υπόδειξή του, δίωξη της εκπαιδευτικού από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων είναι δεδομένη.
    Δεδομένες είναι και οι ευθύνες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης που αποφάσισε την απόσπαση, καθώς και του Προϊσταμένου της Λευκάδας.
    Οι διώξεις, όπως φαίνεται από τον τοπικό τύπο , προωθήθηκαν και από στελέχη της ΝΔ που δέχονται την ατζέντα και συμφωνούν με το κείμενο που στάλθηκε στη φιλοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
    Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η σιωπή, και ό ρόλος σε αυτή την υπόθεση, του μνημονιακού βουλευτή Λευκάδας, ο οποίος όχι μόνο δεν δίνει εξηγήσεις στους πολίτες για τη ψήφο του στο νέο μνημόνιο που βυθίζει τη χώρα σε ένα σπιράλ θανάτου ,αλλά σιωπά μεγάλο διάστημα για ένα σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας ,για ένα γεγονός που βοά όλη η Ελλάδα.
    Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Παπαθεοδώρου , δείχνουν ότι συνεχίζεται η «έρευνα» για τη νηπιαγωγό και τους δασκάλους του Δημοτικού από τον Περιφερειακό Διευθυντή.
    Είναι σαφές ότι για να υπάρξει συγκεκριμένο κατηγορητήριο ,θα έπρεπε το
    Υπουργείο Παιδείας να προσχωρήσει στην λογική του κειμένου που στάλθηκε
    στη Χρυσή Αυγή.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρώτος έδωσε βαρύτητα στο πρόβλημα, θεωρώντας το πρόβλημα δημοκρατίας ,σεβασμού της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας λόγου και έκφρασης, της εκπαιδευτικής κοινότητας.
    Τονίσαμε ότι με τέτοιες ενέργειες, μπαίνει ο φόβος και ο αυταρχισμός στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες, που οδηγούν με μικρά βήματα στην προσπάθεια για τρομοκράτηση και εκφασισμό της μαθητικής και κοινωνικής ζωής.

    Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι συγκαλυμμένες διώξεις, διότι έχουν
    διευκρινιστεί τα πάντα. Δεν υπάρχει κατηγορητήριο. Πρέπει να σταματήσει κάθε «έρευνα» η οποία αποτελεί συγκαλυμμένη ΕΔΕ και στοχεύει να φοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς Πανελλαδικά.

    Είναι ανάγκη σήμερα να σφυρηλατηθεί η πιο πλατειά αντιναζιστική και αντιφασιστική ενότητα εν όψει και του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Να πούμε όχι στην κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας.
    Να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση και η πολιτική της.

    Λευκάδα 15/11/2012

    Γραφείο Τύπου


    Της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή