ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η τρόικα και στη Λευκάδα





Χθες μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου η  οποία τελείωσε περί την 6η πρωινή σήμερα ο Δήμαρχος  με τους συμβούλους της συμπολίτευση κατάφεραν να επιβάλουν στους πολίτες χαράτσια τόσο στο νερό όσο και στα δημοτικά τέλη καθαριότητας αυξάνοντας έως 300%και πλέον ,με την δικαιολογία ότι δεν μπορεί να πιάσει τους κακοπληρωτές είτε αυτοί είναι που κλέβουν νερό η δεν πληρώνουν τους οποίους γνωρίζει ,είτε δηλώνουν λιγότερα τετραγωνικά στις οικοδομές τους .Λοιπόν κύριοι ο Δήμαρχος και η παρέα του δηλώνει ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα του δήμου και οι νομοταγείς πολίτες πρέπει να πληρώνουν για αυτό για να μπορέσει αυτός να δημαρχεύει .Είναι το ίδιο σκηνικό όταν στην αρχή της θητείας του προσπάθησε να ξεπουλήσει το νερό στην ΕΥΔΑΠ αλλά δεν το κατάφερε .Τώρα με διαφορετικό τρόπο λέει ότι το νερό από την μια μεριά είναι αγαθό κοινής ωφέλειας και το δωρίζει σε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας και από την άλλη πρέπει κάποιοι άλλοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για την κακή διαχείριση του νερού .Επίσης θα σας αναφέρω ότι ήταν κακό που στον προηγούμενο Δήμο Ελλομένου ήταν φθηνό το νερό και  ότι αυτή είναι η αιτία που ο ενιαίος δήμος τώρα δεν μπορεί να διαχειριστή το νερό ?Θα πρέπει ένα χωριό όπως τα Χαραδίατικα των 100 κατοίκων συνταξιούχοι οι περισσότεροι του ΟΓΑ με μηδενικό κόστος διαχείρισης να επιδοτεί  την πόλη της Λευκάδας με 10000 και πλέον κατοίκους ?Είναι δίκαιο αυτό ?Χθες βραδύ  «βρίζατε»  τους πολίτες και τους βάζατε σε κατηγορίες λέγοντας πολλές φορές εσείς οι Νυδριώτες ,εσείς οι πισωχωρίτες εσείς που δεν πληρώνεται γιατί το κάνετε αυτό ?Είστε Δήμαρχος όλου του νησιού της Λευκάδας και όχι μόνο της πόλης Λευκάδας και θα πρέπει να βλέπετε όλους τους πολίτες το ίδιο όπως  ένας Πατέρας δεν ξεχωρίζει μέσα στην οικογένεια τα παιδιά του σε καλά η κακά αλλά τα συνετίζει και τα συμβουλεύει οπού χρειαστεί.




                            Ξενύχτησαν για να πάρουν αύξηση 300%


2 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νερό και το… όραμα του Δημάρχου Λευκάδος κ. Κωνσταντίνου Αραβανή (από το http://www.kolivas.de/archives/125915?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook)

    Αυτό το νερό πολύ κυνηγάει τον κύριο Αραβανή λες και στην προηγούμενη ζωή του ήταν..νερουλάς!!

    Τις πρωινές ώρες, κατάληξε μεθοδευμένα να συζητηθεί η αύξηση των τελών στον δήμο της Λευκάδος. Έτσι έπρεπε. Για να φύγουμε οι περισσότεροι, για να αποχωρήσουν και αρκετά μέλη από την αντιπολίτευση, για να επικρατεί στην πόλη νέκρα και να είναι όλοι στο κρεβάτι τους και έτσι ο καίσαρας να πάρει την απόφαση, να πάει κάτι να τσιμπήσει κι αυτός και μετά να πάει πρωί αλλά με ελαφρά την καρδία για ύπνο..

    Να κάνει αυξήσεις, μια δηλαδή πολύ ..κοινωνική προσφορά στους δημότες σε περίοδο κρίσης, που οι συντάξεις κουτσουρεύτηκαν, ο τουρισμός πέφτει και η ανεργία μαστίζει τους νέους της Λευκάδος. Όλα αυτά τα συνυπολόγισαν οι κύριοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και είπαν: Αφού δεν μπορούμε να εισπράξουμε από όλους τους δημότες μας το νερό, αφού δεν μπορέσαμε να εκχωρήσουμε στην ΕΥΔΑΠ (της οποίας μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι και ο Λευκαδίτης καθηγητής κ. Νώντας Σκλαβενίτης!!, ο γνωστός) την διαχείριση αυτού του κοινωνικού αγαθού, ε τότε ας κάνουμε μια αύξηση κι όποιος πλέον πληρώνει, θα πληρώνει τα σπασμένα δηλαδή θα πληρώνει και για αυτούς που ..δεν πληρώνουν. Έτσι ο δήμαρχος κύριος Κωνσταντίνος Αραβανής θα κοιμάται ήσυχος ότι όλα πάνε ρολόι.

    Επομένως έπεισε ακόμα και τους δημοτικούς του συμβούλους που ασχολούνται με τον τουρισμό (αν και σε κάποιο άλλο θέμα είπαν ότι εδώ είναι σύμβουλοι κι όχι ξενοδόχοι) να ψηφίσουν ένα νέο χαράτσι ακριβώς και ειδικώς για τις άνεργες οικογένειες αλλά και στις επιχειρήσεις που φέρνουν εισόδημα στον τόπο και δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες άτομα κάθε χρόνο. Με λίγα λόγια ακόμα μια αντιαναπτυξιακή ώθηση προς τα κάτω. Σύσσωμη η αντιπολίτευση του το έλεγε αλλά η απόφαση είχε παρθεί πολύ πριν συγκληθεί το συμβούλιο. Απλά έπρεπε να γίνει και..ένα συμβούλιο να ξεμπερδεύουμε.

    Μάλλον σωστά έκανε -δεν μου πέφτει λόγος- γιατί μάλλον ακόμα δεν κατάλαβε τι προσφέρει ο τουρισμός στον τόπο. Ή αν του έχουν κάτι πει οι διάφοροι φίλοι του, δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Και αντί να πει, σε περίοδο κρίσης θα κάνω μια καλύτερη διαχείριση στα οικονομικά μου και θα αφήσω χωρίς αυξήσεις και επιβαρύνσεις την κοινωνία που υπηρετώ (άντε να κάνει και την υπέρβαση και να πει ότι για 2 χρόνια ΔΕΝ θα πληρώνουν νερό όσοι δεν μπορούν να το πληρώνουν ή μείωση στις επιχειρήσεις που φέρνουν χρήματα και δίνουν δουλειά από τον τουρισμό). Αντίθετα, πήγε στο στερεότυπο της εύκολης αλλά χωρίς -ελπίζω- αποτέλεσμα απόφαση της αύξησης, την στιγμή που εκατοντάδες όπως βλέπουμε στις ειδήσεις δήμαρχοι, δεν διανοούνται να κάνουν καμία αύξηση στα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες.

    Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι υπάρχει εδώ στον δήμο του κ. Κ. Αραβανή το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της Τρόικα κι ότι εκτελεί κανονικά και μετά παρρησίας τα καθήκοντά του.

    Εμείς πρέπει να καταλάβουμε και ποιους ψηφίσαμε και ποιους ξαναψηφίσαμε αλλά δεν θα ξανακάνουμε τέτοια λάθη.

    Για υπογραφή: ένας δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή