ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ

                   

Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών.

Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί. Κι αυτό είναι αξιοπερίεργο. Όπως επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι η λίστα του εδόθη με επιστολή αναγνώστη σε «στικάκι». Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε ότι το μόνο «στικάκι» το οποίο υπήρχε ήταν αυτό του κου Βενιζέλου το οποίο κι επέδωσε στο Μαξίμου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι δεν παρέλαβε κανένα «στικάκι», αλλά του δόθηκε ένα cd με τη λίστα των ονομάτων. Είναι γνωστό ότι η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύφθηκε όταν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν την ελληνική ΕΥΠ και τον τότε διοικητή της κο Κ. Μπίκα ότι στα χέρια του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών υπήρχαν κατάλογοι σε ψηφιακή μορφή με Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Ο κος Μπίκας στη συνέχεια διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση κι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος υπήρξε συνεννόηση μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ώστε αυτό το ψηφιακό αρχείο να φτάσει στην Ελλάδα. Ουδείς γνωρίζει επακριβώς ούτε πόσα αντίγραφα αρχείου υπήρχαν ούτε το εάν οι γαλλικές και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν τις λεπτομέρειες με το περιεχόμενο των αρχείων αυτών. Με λίγα λόγια υπάρχουν σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση που ξεκινούν από το γεγονός ότι υπήρξε ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών. Όλα αυτά καταδεικνύουν την απόλυτη ανάγκη να δοθεί το συντομότερο δυνατό και με τον επισημότερο δυνατό τρόπο το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ στη δημοσιότητα έτσι ώστε και οι σκιές να εκλείψουν αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες αντιπαραβολές προκειμένου να καταδειχθεί η αυθεντικότητα ή μη, των αχρείων που κυκλοφορούν.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Τι δείχνει η λίσταΟ κατάλογος των ονομάτων παραπέμπει σχεδόν σε όλες τις γνωστές ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας ή σε μεμονωμένα μέλη των οικογενειών αυτών καθώς και πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και άνθρωποι που δεν βρίσκονται εν ζωή, όπως ο Ιωάννης Μπούτος, ο γνωστός πολιτικός ο οποίος απεβίωσε το 2004. Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα. Είναι η λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «ΗΟΤ DOC» η ίδια η οποία απεστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το περιβόητο πλέον CD που παρεδόθη στον τότε υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιελάμβανε πρόσωπα με σχετικά πρόσφατες καταθέσεις στο υποκατάστημα της HSBC.

Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Ένα δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο που προκύπτει από την ανάγνωση των ονομάτων είναι πώς ένας μεγάλος αριθμός καταθετών που είναι επιχειρηματίες ή σχετίζονται με επιχειρηματικές οικογένειες με διεθνή οικονομική δραστηριότητα, έχουν λογικά κάθε δυνατότητα να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία για την εξυπηρέτηση και των ιδίων αλλά και των διαφόρων επιχειρηματικών υποχρεώσεών τους. Υφίσταται ωστόσο πάντα το ενδεχόμενο ακόμη και αυτοί οι επιχειρηματίες να διακίνησαν κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες προς την Ελβετία χωρίς τα κεφάλαια αυτά να είχαν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Παραμένει όμως το ερώτημα για πολλούς άλλους καταθέτες των οποίων η επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα τους δεν συνάδει με την διατήρηση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό Αλλά και πάλι μένει να καταδειχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές αν οι λογαριασμοί αυτοί αποτελούν προϊόν παράνομης διακίνησης χρημάτων ή προϊόν φοροδιαφυγής.

Γνωστά ονόματα

Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Ισχυρές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό χώρο όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τις εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα. Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος και η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή βρίσκονται μέσα σε αυτή.
Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC».


Και άλλα γνωστά ονόματα

Πρόσωπα από το χώρο της Ιατρικής, των ΜΜΕ, της πολιτικής κλπ. συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό.
Διαβάστε ορισμένα από αυτά:

Κατερίνα Πελέκη, συμβολαιογράφος-Παναγιώτης Αγρανιώτης, μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι.-Δανιηλίδης Βασίλειος, οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη.-Ιωάννης Καραϊτιανός, Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».-Στυλογιάννης Σωτήριος: Χειρουργός στην Αθήνα.-Μαίρη Βιδάλη, ηθοποιός-Πετρίδης Πτολεμαίος, Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη.-Γιώργος Παπαδημητρίου, γυναικολόγος στην Αθήνα.-Αγγελική Κανελλοπούλου, παλαίμαχος τενίστρια και πρώην υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ.-Λεκάκης Ιωάννης, ειδικός καρδιολόγος, καθηγητής καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Β' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Π.Γ.Ν. «Αττικόν».-Μάντση Έλλη, παιδίατρος στην Αγία Παρασκευή-Iωάννα Σάκκουλα, σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα».
-Αντώνης Κυριαζής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Singular A.E.-Αμαλία Μουτούσση, ηθοποιός-Αθανασιάδη Αλεξάνδρα, γλύπτρια.
Επιπλέον, η περίφημη λίστα, περιλαμβάνει τα ονόματα του αποθανόντος διατελέσαντα υφυπουργού επί κυβέρνησης Καραμανλή (1974), Μπούτου Ιωάννη και του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπυρίδωνα Δούκα.
Πατήστε πάνω στις εικόνες (λίστες) και διαβάστε όλα τα ονόματα:

         
       
πηγη.http://www.zougla.gr/politiki/article/lista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου