ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιμελητήριο Λευκάδας: Συνάντηση για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Λευκάδας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Λευκάδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του νέου επιστημονικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος  θα αναλάβει την οργάνωση δράσεων του Επιμελητηρίου για την τουριστική προβολή του νησιού μας.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας αποτελούσε από την αρχή μέλος της πρώην Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής με αντικείμενο την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.  Τα τελευταία όμως χρόνια η δράση του έχει ενταθεί κυρίως διότι έχει / είχε την δυνατότητα να χρηματοδοτεί από ιδία κονδύλια δράσεις τουριστικής προβολής της Λευκάδας, όταν τα κρατικά κονδύλια για τον σκοπό αυτό συνεχώς μειώνονταν. 
Η τελευταία ενέργεια αποτελεί η πρόσληψη εξειδικευμένου συνεργάτη του κ. Μιχαηλίδη, για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της προβολής του τουριστικού μας προορισμού. Η ενέργεια αυτή είναι σίγουρα καινοτόμος για τα δρώμενα της Λευκάδας μια που χρόνια συζητείται από διάφορους φορείς μεν, αλλά πρώτη φορά όμως υλοποιείται.
Ευχή όλων μας είναι η δραστηριότητα αυτή να καταφέρει να συνενώσει όλους τους αρμόδιους για τον τουρισμό φορείς, να συγκεκριμενοποιήσει το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας, και να το προβάλει ποιο αποτελεσματικά ώστε να οδηγήσει σε μια οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.   



Η αίθουσα του ξενοδοχείου IONIAN STAR, στην οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν μεν γεμάτη όμως υπήρχε πλήθος εμπλεκομένων με τον τοπικό τουρισμό που απουσίαζαν. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη η επόμενη ουσιαστική συνάντηση θα είναι το Νοέμβριο όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσης του Επιμελητηρίου, ενώ η επικοινωνία και η διαβούλευση μεταξύ φορέων, επιχειρηματιών κλπ θα είναι συνεχής.


Μια πρώτη θετική ενέργεια αποτέλεσε η διανομή στους παρευρισκόμενους ερωτηματολόγιου για την καταγραφή των απόψεων τους σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Λευκάδας. Η  οργάνωση μιας ποιοτικής έρευνας για την καταγραφή των απόψεων των εμπλεκόμενων με τον τοπικό τουρισμό ατόμων γίνεται για πρώτη φορά. Το δείγμα όμως πρέπει να επεκταθεί πέρα από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Η αποστολή του ερωτηματολογίου σε περισσότερους επιχειρηματίες  και εργαζόμενους στον τουρισμό και η ανάρτησή του στα τοπικά ΜΜΕ μπορεί να προσφέρει περισσότερες απαντήσεις προς αξιολόγηση, ιδιαίτερα μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση που οι κρίσιμες ερωτήσεις του ερωτηματολογίου είναι ανοικτές και εμφανίζουν δυσκολία στο να απαντηθούν από τους ερωτώμενους.

Στο blog  μας θα αναρτήσουμε το ερωτηματολόγιο (περιμένουμε να μας αποσταλεί ηλεκτρονικά) αλλά και τις απόψεις μας πάνω στα ερωτήματα που θέτει.


1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

    Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα την Τετάρτη 19/9/2012 και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο IONION STAR η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με θέμα το τουριστικό παρόν και μέλλον της Λευκάδας, καθώς και την παρουσίαση του επιστημονικού συνεργάτη – ειδικού σε θέματα τουρισμού. Στην συνάντηση παρέστησαν εκτός από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του φορέα και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον στον τουριστικό τομέα, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κύριος Κωνσταντίνος Αραβανής, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας, κύριος Ιωάννης Καρτάνος, η κυρία Μαίρη Καββαδά, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας, κύριος Αναστάσιος Γαζής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, κύριος Αντώνιος Δουβίτσας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της ΠΕ Λευκάδας, κύριος Σπύρος Ζαμπέλης.
    Αρχικά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος υπογράμμισε την απόφαση της νέας διοίκησης να συνδράμει με κάθε τρόπο στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος δεδομένου ότι η οικονομία του νησιού βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τριτογενή τομέα. Τόνισε, ωστόσο, ότι, για να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί αφενός μεν η αρμονική συνεργασία και ο συντονισμός τόσο των δημοσίων φορέων όσο και των επαγγελματιών, αφετέρου δε η αλλαγή νοοτροπίας, αφού όλοι επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε ότι από ένα κράτος που επί της ουσίας έχει χρεοκοπήσει δεν μπορούμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα.
    Ο κύριος Σκιαδαρέσης ανέφερε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Επιμελητήριο ανέλαβε την πρωτοβουλία να προβεί στην πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη – ειδικού σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού προσδοκώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες μιας ολοκληρωμένης προβολής του Νομού Λευκάδας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν θα στεφθεί με επιτυχία, αν δεν υπάρξει η στήριξη των ίδιων των επαγγελματιών, οι οποίοι θα πρέπει και οικονομικά να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται μέσω της δημιουργίας ενός ταμείου για τον τουρισμό. Επεσήμανε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στο ταμείο αυτό θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την διαφημιστική προβολή της Λευκάδας και θα επιστραφούν στο πολλαπλάσιο στους επαγγελματίες μέσω των ενεργειών που θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο.
    Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον επιστημονικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου, κύριο Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει ο φορέας στο θέμα της τουριστικής προβολής. Ανέφερε πως το σχέδιο δράσης προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σε επόμενη συνάντηση εντός του προσεχούς Νοεμβρίου προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση, ούτως ώστε να έχει την έγκριση όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν φορέων, αλλά και των ίδιων των επαγγελματιών.
    Ο κύριος Μιχαηλίδης συμφώνησε απόλυτα με τον Πρόεδρο ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής νοοτροπίας αλλά και της οικονομικής στήριξης της προσπάθειας που επιχειρείται από τον ιδιωτικό τομέα.
    Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις προς τον κύριο Μιχαηλίδη και διατύπωσαν τις προτάσεις τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία της διοίκησης του Επιμελητηρίου για την πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη έτυχε ευρείας αποδοχής.

    Για τη Διοικητική Επιτροπή
    Ο Πρόεδρος
    Σωτήρης Σκιαδαρέσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή