ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ: Το ονομα προερχεται απο τη λεξη χαραδρα.
Στη φωτογραφια φαινεται μερος απο το φαραγγι (χαραδρα) στη περιοχη Καναλια - Λουμπαρδα του χωριου Χαραδιατικα Λευκαδας.

THE GRAND CANYON OF LEFKAS

Διαφημίστε την επιχείρησης σας ή καταχωρείστε τις μικρές αγγελίες σας, στο haradiatika.blogspot.com

Advertise your business or enter your classifieds in haradiatika.blogspot.com.

Πληροφορίες /Info: Email haradiatika@hotmail.com tel 6972501290-6944502069


ΤΟ AL JAZEERA και το STOPCARTELTV-GR LIVE ΣΤΟ haradiatika blog

To haradiatika εισέρχεται στο κόσμο του web tv. Το haradiatika TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Η μετάδοση live του Al Jazeera και του StopCartelTV συνεχίζεται στις σχετικές σελίδες. Καλή ενημέρωση.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

«Υπεύθυνη για την πτώση του τουρισμού η πολιτική αστάθεια»





      Τι διεμήνυσαν στην πολιτική ηγεσία οι φορείς του τουρισμού

 

Η πολιτική αστάθεια, που βιώνει αυτή την περίοδο η χώρα, ευθύνεται για την «κατηφόρα» που έχουν πάρει οι κρατήσεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, διαμήνυσαν στην πολιτική ηγεσία του τόπου, οι φορείς του τουρισμού, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στον χαιρετισμό της, η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη επισήμανε ότι ο Τουρισμός ήταν και είναι προτεραιότητα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αν και όπως είπε, η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να χαράξει πολιτική, ωστόσο όπως τόνισε, συμβάλλει ήδη στην εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ευχήθηκε να υπάρξει μετά την 18η Ιουνίου σταθερή κυβέρνηση που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και φυσικά στο ευρώ. Παράλληλα επισήμανε ότι με συγκεκριμένα μέτρα μετά τις 18 Ιουνίου η Ελλάδα θα μπορέσει μετά από δυο- τρία χρόνια να πετύχει 20 εκατομμύρια αφίξεις. Για φέτος, όπως είπε, μπορεί τα 16 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών να φαντάζουν ως ανέφικτος στόχος, ωστόσο όπως είπε, μπορεί και να επιτευχθεί αν μετά την 18η Ιουνίου η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

Από την πλευρά της η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα αναγνωρίσει τη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Όπως είπε, όποιος δεν νοιάζεται για τον τουρισμό αδιαφορεί για το αν η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση. Μάλιστα, εξήγγειλε εκ νέου την επανασύσταση του αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, ενώ προς την κατεύθυνση της επίλυσης των θεμάτων των αερομεταφορών πρότεινε τη σύσταση πολιτικής επιτροπής για τις αερομεταφορές.

Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, σημείωσε ότι η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την οργάνωση του ελληνικού τουρισμού. Σε ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, ο κ. Αλευράς τόνισε μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα του ΦΠΑ, ειδικά στην εστίαση, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης των όρων της συνθήκης Σέγκεν.

Η Μίκα Ιατρίδη, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τόνισε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, προτείνοντας μάλιστα ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 5% για όλο το τουριστικό πακέτο.
Στον χαιρετισμό του ο Σωτήρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι «δεν θέλουμε να δούμε την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα με την έξοδο της χώρας από το ευρώ» και αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης σταθερού νομοθετικού επενδυτικού πλαισίου. 
Πηγη: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/363207/upeuthuni-gia-tin-ptosi-tou-tourismou-i-politiki-astatheia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου